Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

‚Jako černé kalhoty v pračce plné bílého prádla.‘ Komiksový Venom kritiky neohromil

Kultura

  15:00
LOS ANGELES/PRAHA - Tom Hardy ztvárnil komiksového antihrdinu Venoma, který pro ránu nejde daleko. Daleko pro ni nešli ani kritici, kteří novému filmu ostře vyčítají nesmyslný děj, herecké výkony i akční scény. Snímek Venom zamíří do českých kin 4. října.

Motorkář Eddie (Tom Hardy). Snímek Venom (2018). Režie: Ruben Fleischer. foto: Marvel

Eddie Brock (Tom Hardy) je investigativní novinář, na kterého se v laboratoří zločinného génia Carltona Drakea (Riz Ahmed) přisaje černý sliz z vesmíru. Tento symbiont, jak se organismus nazývá, z Brocka udělá Venoma, jednoho z nejdrsnějších antihrdinů marvelovského vesmíru. Eddie touží po pomstě a tu mu symbiont může nabídnout. Cena za to však může být až příliš vysoká, neboť v sázce je Eddieho lidství. Nehledě na to, že přijde o svou životní lásku Anne Weyingovou (Michelle Williamsová)!

„Promiňte, kde je tady knihovna?“. Snímek Venom (2018). Režie: Ruben Fleischer.
Konec vztahu. Snímek Venom (2018). Režie: Ruben Fleischer.

Snímek režiséra Rubena Fleischera (Zombieland, Gangster Squad - Lovci mafie) u kritiky nezabodoval. Na agregátním recenzním serveru Rotten Tomatoes má v současné chvíli 27 % (údaj k 3.říjnu).

„To, jak Tom Hardy, Michelle Williamsová a Riz Ahmed přečetli tenhle otřesný scénář a rozhodli se podle toho zahrát dobrý film, bude skvělá a vtipná historka, která se bude ústně tradovat ještě nejméně deset let,“ myslí si Rodrigo Perez z webu The Playlist.

„Když jedna z největších bojových scén připomíná černé kalhoty v pračce plné bílého prádla, tak se dá s jistotou říct, že se vám publikum úplně oslovit nepodařilo,“ zavtípkoval Stuart McGurk z CQ Magazine.

S Eltonem ke hvězdám. Zpěváka si v životopisném filmu Rocketman zahraje Taron Egerton

„Je to naprostá filmová troska, která míchá naprosto rozdílné tóny, podivné příběhové mechanismy a opravdu netradiční herecký výkon od Toma Hardyho,“ strhal snímek Brian Bishop z The Verge.

„Venomovi se skoro dá odpustit absolutně nesmyslný příběh na základě jakési bratrské chemie mezi Eddiem a Venomem, ale každou minutu vás do očí bije ten promarněný potenciál,“ míní Perri Nemiroffová z webu The Collider. Svou recenzi pojmenovala „Opravdové ho*no ve větru“

„Venom není dobrý film, ale rád bych upozornil na to, že jsem si ho skvěle užil,“ napsal Mike Ryan z webu Uproxx.

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.