Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Supra se představí v Detroitu. Příjem rezervací byl již spuštěn!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Toyota Supra sice pro autosalon v Paříži neodhodila své maskování, ale automobilka zahájila on-line příjem rezervací na první sérii a zároveň bylo potvrzeno, že se představení finální podoby odehraje na autosalonu v Detroitu.

Toyota se na letošním pařížském autosalonu soustředí především na modely Corolla Touring Sports, Camry a RAV4, ale nezapomíná ani na netrpělivě očekávané sportovní kupé, které se v její nabídce postaví nad model GT86.

Toyota během zahájení autosalonu v Paříži v souvislosti s modelem Supra oficiálně oznámila, že zahájila příjem on-line rezervací na tento model na hlavních evropských trzích. Zájemcům o tento model je v této první fázi k dispozici zaváděcí série, kterou má tvořit 900 automobilů.

Na tuto informaci pak navázala zpráva od německého zastoupení značky Toyota, která uvedla, že se model Supra veřejnosti představí bez maskování poprvé na autosalonu v Detroitu v lednu příštího roku.

Toyota v souvislosti se zahájením příjmu rezervací zveřejnila video, které připomíná již známé přednosti očekávané novinky. Zároveň dodává, že výroba modelu Supra se rozběhne v příštím roce a vozy pro první 900 evropských zákazníků budou dodány ve druhé polovině roku 2019.

Dvoumístné kupé má při uvedení na trh vynikat svým přeplňovaným řadovým šestiválcem o objemu 3,0 l, disponujícím výkonem přes 221 kW (300 k) a roztáčejícím zadní kola.

K přednostem modelu Supra v jeho nejnovější podobě pak má patřit i rozložení hmotnosti

mezi přední a zadní nápravu v poměru 50:50, velmi nízko usazené těžiště a tuhost karoserie na úrovni supersportu Lexus LFA.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - FMowner
6. 10. 2018 14:06
supra
Když jsem si přečetl a prohlídl tenhle článek se suprou, tak jsem si připomněl nostalgické vzpomínky z mládí, kdy jsem měl starší Supru zapůjčenou a řádil jsem s ní jako ďas >:D
5. 10. 2018 18:33
Kamufláž
Tak ta kamufláž je opravdu libová! Dokonce jsem si ji představil i na mé b6 co mám .... >:D