7. října 2018 • 21:30

SESTŘIHY: Litvínov skolil Hradec a vrátil se do čela. Zlín zaskočil Spartu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Po krátké odmlce jsou zpátky na špičce. Litvínovští hokejisté v přímém boji o první místo porazili hradecký Mountfield 2:1 a vrátili se do vedoucího postavení. Východočeši se naopak rozloučili s vítěznou šňůrou a Radkem Smoleňákem, který odchází do Švýcarska. Sparta vůbec nezvládla domácí utkání se Zlínem a jasně prohrála 1:5. Ostřílený útočník Radek Duda poprvé oblékl dres Chomutova. Posledním Pirátům však k první výhře nepomohl a v Pardubicích padli 3:5. Mistrovská Kometa si po porážce s Hradcem spravila chuť. Doma vyhrála 5:3 proti Karlovým Varům. Třinečtí oceláři ovládli derby proti Vítkovicím a zvítězili 4:2. Plzeňští Indiáni si zastříleli proti Mladé Boleslavi a oslavili triumf 5:1.



Berani vyhnali Machovského poprvé z branky

Zlín se od začátku utkání prezentoval aktivní hrou a zaměstnával brankáře Machovského. Hosté si díky nedisciplinovanosti sparťanského obránce Košťálka zahráli i dvě přesilové hry. Při druhém vyloučení navíc Košťálek vedle dvou minut inkasoval desetiminutový osobní trest za vražení na hrazení. Přestože Berani většinu času drželi Pražany v jejich obranné třetině, skórovat nedokázali. Útočník Ondráček nepřekonal brankáře Machovského ani tváří v tvář.

Hosté se za aktivitu přece jen dočkali branky. Osm vteřin před koncem první třetiny útočník Fryšara střelou z první z mezikruží otevřel skóre.

Zkraje druhé části mohl srovnat Kumstát, jenže zblízka na Sedláčka nevyzrál a Sparta za promarněnou šanci pykala. V početné vřavě hráčů kolem sparťanského brankoviště se nejlépe zorientoval hostující forvard Popelka a zvýšil na 2:0 pro PSG.

Dvoubrankové vedení vydrželo Beranům 31 vteřin. Rovněž Sparta předvedla potřebný důraz před brankovištěm a útočník Beran snížil. Domácím se povedlo překonat Sedláčka ještě jednou, ale Košťálek dostal puk do branky úmyslně rukou a gól tak nemohl být uznán. Nejblíže k vyrovnání byla Sparta v 33. minutě: Forman vystihl v útočné třetině rozehrávku Zlína a přihrál Pechovi, jehož střelu do odkryté branky vyrazil Sedláček do ochranné sítě.

Hostům znovu výborně vyšel závěr třetiny. Fryšara od levého hrazení nabil Poletínovi na střelu bez přípravy a čtvrt minuty před druhou přestávkou musel Machovský lovit puk ze sítě již potřetí.

V poslední části stanovil Zlín konečné skóre díky dvěma využitým přesilovkám. Nejdříve se trefil Ondráček a po něm Herman, který Machovského vyhnal z branky. Zbytek duelu dochytal Honzík. V samém závěru se ještě na ledě strhla bitka, která ale nemohla nic změnit na výsledku.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Chtěli jsme navázat na tři body z Olomouce. První třetinu jsme byli malátní, spíš jsme přenechali aktivitu soupeři. Od druhé třetiny jsme měli plán, že se z toho oklepeme a začneme hrát náš aktivní hokej. Bohužel jsme hned inkasovali. Za stavu 2:1 pro Zlín rozhodl neproměněný nájezd dvou našich hráčů. Určitě bychom se vrátili do zápasu. Soupeř byl lepší a výsledek asi odpovídá."

Robert Svoboda (Zlín): "Podařilo se nám navázat na výkon z posledního zápasu s Plzní, kdy jsme hráli dobře, ale nebodovali jsme. Dneska se nám podařilo udržet hru celý zápas podpořenou výborným Kubou Sedláčkem v bráně a úspěšností v produktivitě. Rozhodující moment byl asi ve druhé třetině, kdy po naší hrubé chybě měli domácí šanci dva na nikoho. Třetí branka na konci druhé třetiny nás povzbudila v tom, že máme velkou šanci tady uspět. Mrzí mě, že utkání skončilo nesmyslnou zákeřností na konci a udělalo to kaňku na celkem pěkném zápase."

SESTŘIH: Sparta - Zlín 1:5. Berani doslova rozdrtili pražského rivala
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:17. Beran

Hosté: 19:52. Fryšara, 22:46. Popelka, 39:48. Poletín, 45:25. J. Ondráček, 49:59. Herman

Sestavy

Domácí: Machovský (51. Honzík) – Gregorc, Košťálek, Blain, Tomáš Dvořák, Kalina, Delisle – Říčka, P. Vrána (C), Kudrna – Buchtele, Klimek, Jarůšek – Kumstát, Pech (A), Forman – Smejkal, Sill, Černoch – Beran.

Hosté: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Gazda, Nosek (A), Valenta, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, E. Kulda – Šlahař, Herman, J. Ondráček – Poletín, Fryšara, Karafiát – Werbik, P. Sedláček, Popelka.

Rozhodčí

Lacina, Pražák – Brejcha, Klouček.

Stadion

O2 arena, Praha 9 (Libeň)

Návštěva

6 778 diváků


Smoleňák se rozloučil s Hradcem porážkou

Domácí nastoupili bez útočníka Juraje Mikúše a stejně jako v pátek proti Třinci s forvardem Michalem Trávníčkem v obraně, ale kapitán Vervy se od druhé třetiny vrátil zpět do útoku. Za Mountfield ještě hrál naposledy před odchodem do švýcarského celku Rapperswil-Jona forvard Radek Smoleňák.

Hned v úvodu za domácí nebezpečné vypálil Hunkes a dorážel Petružálek, ale Maxwell si poradil. Na druhé straně prověřil Januse Cingel. Potom zase hrozil Litvínov. Nejdříve si americký gólman Mountfieldu poradil se střelou i dorážkou Strejčka a ve čtvrté minutě mu pomohla po Hüblově ráně horní tyč.

Před polovinou úvodní třetiny nabídli Rosandič a Linhart svými fauly domácím na 95 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, jenže ti ji nevyužili. Do největší šance vyslal Hübl Petružálka, ale Maxwell zasáhl u levé tyče betonem. Bezbrankový stav nezměnila další přesilovka Litvínova během trestu Radovana Pavlíka ani početní výhoda hostů při Havelkově pobytu na trestné lavici.

Do vedení se dostali ve 24. minutě Východočeši. Po spolupráci s Radovanem Pavlíkem se dostal na pravé straně za obranu domácích Cingel a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Odpovědět se snažil při následném náporu Vervy Petružálek.

Na druhé straně mohli zvýšit Filip Pavlík a Koukal. Litvínov přečkal oslabení při Hüblově trestu a následně nebezpečně vypálil z mezikruží Černý. Domácí se dočkali ve 37. minutě, když se po Myšákově přihrávce trefil z levého kruhu přesně k protější tyči Lukeš.

Po Cingelově faulu z konce druhé třetiny a Cibulskisově trestu za zdržování hry po vyhození puku mimo hřiště hráli domácí 37 sekund v pěti proti třem. Než se stačil Cingel po návratu z trestné lavice zapojit do hry, dostal domácí do vedení přesnou střelou z pravého kruhu Hübl.

Smazat ztrátu mohl Koukal, ale domácí odolali. Pět minut před koncem šel pykat domácí Ščotka, ale i v oslabení se Litvínov ubránil. Stav se nezměnil ani v závěrečné hře hostů bez gólmana.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Na utkání jsme se svědomitě připravovali a chtěli jsme něco udělat se vstupy do utkání a prvními třetinami, které nám doteď moc nešly. Myslím, že se nám vstup do utkání povedl. Pak nám sice výborně hrající Mountfield odskočil do vedení, ale musím pochválit všechny kluky, kteří utkání odpracovali naplno. Šli jsme si až do poslední minuty za vítězstvím. Udělali jsme pro to dnes všechno. Pro diváky mělo utkání náboj z obou stran a hrál se výborný hokej. Jsme rádi, že se nám podařilo urvat vítězství."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Gratuluji domácím. Myslím, že si za vítězství šli a hráli velmi dobrý zápas. My jsme měli špatný začátek a celou první třetinu byl Litvínov lepší. Chyběl nám pohyb a nebyli jsme důrazní v soubojích. Od druhé třetiny jsme to zlepšili a myslím si, že jsme šli zaslouženě do vedení. Byla škoda, že jsme nedali druhý gól. Měli jsme velké šance a přesilovky. Mohli jsme domácím odskočit. Bohužel se tak nestalo a Litvínov srovnal. Rozhodl gól v přesilovce. Zkraje třetí třetiny jsme výborně ubránili oslabení tří proti pěti, ale hned jak nám naskočil hráč, tak jsme inkasovali. Pak už si domácí výsledek pohlídali a my jsme nebyli schopni dát gól."

SESTŘIH: Litvínov - Mountfield HK 2:1. Chemici překazili Mountfieldu sérii vítězství
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 36:45. F. Lukeš, 41:22. V. Hübl

Hosté: 23:32. Cingel

Sestavy

Domácí: Janus (Hanuljak) – Hunkes, Šesták, Ščotka, L. Doudera, Romančík, Trávníček (C), Strejček – Petružálek (A), Gerhát, J. Černý – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, M. Hanzl, Matoušek – Jurčík, Řehoř, M. Havelka.

Hosté: Maxwell (J. Pavelka) – Linhart, Zámorský, Graňák (A), Cibulskis (C), Rosandić, F. Pavlík (A), Nedomlel – Rákos, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Dragoun, Paulovič – Bezúch, Kukumberg, Vopelka.

Rozhodčí

Pavlovič, Pešina – Gerát, Hynek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky


Léčba Dudou nezabrala

Chomutov nastoupil proti Pardubicích s čerstvou posilou Dudou na křídle prvního útoku, ale v první třetině to na žádné velké obrození ze strany Pirátů nevypadalo. V úvodu Sýkora nepotrestal špatnou rozehrávku Lukeše, na druhé straně promarnil dobrou možnost osamocený Koblasa. První gól padl v 15. minutě, kdy se střelou přes obránce prosadil poprvé Wishart.

Zatímco první dějství místy spíše uspávalo, druhé bylo zcela o něčem jiném. Už po 55 vteřinách srovnal střelou do horního roku branky Huml a odstartoval povedenou pasáž Chomutova. Ve 26. minutě totiž Růžička objel branku, počkal si na pohyb Kacetla a střelou nad rameno otočil skóre. Tentýž hráč dal ještě před polovinou zápasu hostům dvoubrankové vedení, když při přesilovce pohotově tečoval Štichovo nahození.

Růžička mohl dokonce završit čistý hattrick, ale jeho další pokus zastavila horní tyč. A to se následně ukázalo jako důležitý moment, protože Dynamo v poslední minutě druhé třetiny dvěma slepenými brankami srovnalo. Nejprve Treille střelou zblízka zužitkoval přesilovku, po 28 vteřinách pak svým druhým gólem v zápase vyrovnal Wishart.

I Dynamu se však podařil obrat ve skóre. Ve 44. minutě se při přesilovce trefil na zadní tyči nehlídaný Dušek. Zápas viditelně nabral na tempu a další srovnání stavu měl na hokejce Duda, jenže Kacetla neprostřelil. Po faulu Trončinského dostali Piráti k dispozici pětiminutovou přesilovku, ale pardubickou branku pořádně neohrozili, navíc gólem z protiútoku definitivně rozhodl Mandát.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Pardubice): "Pro nás to bylo strašně důležité vítězství. Nebylo to jednoduché, protože každý tým čeká, kdy Chomutov konečně vyhraje. Začátek byl podle našich představ, ale pak nás postihl výpadek ve druhé třetině, kdy jsme nepokryli některé situace a pustili soupeře do dvougólového náskoku. S mužstvem to strašně moc zatřepalo, ale hráči v sobě našli sílu, zejména druhá přesilovková formace, která vzala zápas na sebe a otočila výsledek. Mohli jsme ještě soupeři pomoci pětiminutovou přesilovkou na konci, ale útočné dvojice odvedly neskutečnou práci, navíc jsme vstřelili pátý gól. Za bojovnost a víru jsme si výhru zasloužili."

Jan Šťastný (Chomutov): "Těžko se mi to hodnotí. Začátek byl vyrovnaný, i když na nás bylo vidět, že nejsme v pohodě. Věřili jsme, že konečně můžeme bodovat, měli jsme úžasnou druhou třetinu, kdy jsme hráli přesně tak, jak jsme chtěli. Vedli jsme 3:1 a přišel klíčový okamžik celého zápasu. Domácí získali po naší chybě přesilovku, v ní jsme inkasovali a vzápětí dostali gól na 3:3. Naše sebevědomí bylo po sedmi porážkách křehké, přesto jsme chtěli ve třetí třetině vyválčit body, ale bohužel jsme udělali při hře čtyři na čtyři další zbytečný faul a následně inkasovali. Ten gól nás položil. Jsme strašně zklamaní, ale soupeř si výhru zasloužil."

SESTŘIH: Pardubice - Chomutov 5:3. Gólovou přestřelku zvládlo lépe Dynamo, Chomutov je stále bez bodu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:41. Wishart, 39:12. Treille, 39:40. Wishart, 43:59. Dušek, 56:37. Mandát

Hosté: 20:55. Huml, 25:34. V. Růžička, 29:38. V. Růžička

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Trončinský, Wishart, Hrabal, Budík, Miromanov, Čáslava, Holland – Vondráček, Bubela, Rolinek (C) – Treille (A), Marosz, Kusý – P. Sýkora (A), Poulíček, Perret – Mandát, Dušek, T. Svoboda.

Hosté: Š. Lukeš (Stezka) – Jank, Mrázek, Štich, Knot, Dietz, Valach, Blaha – Sklenář, V. Růžička (A), Duda – Tomica (C), Huml (A), Marjamäki – Koblasa, Klhůfek, Skokan – A. Dlouhý, Vantuch, J. Stránský.

Rozhodčí

Jeřábek, Veselý – Kis, Lhotský

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

7085 diváků


Zaťovič zazářil hattrickem, Mueller čtyřmi body

Úvod utkání patřil hostům. Balán vyhrál ve čtvrté minutě vhazování přesně na Podlipnika, jehož rána z levého kruhu zapadla za Langhamerova záda. Houževnatí Západočeši kladli dlouho odpor, až je zlomil ve 13. minutě svou první dnešní trefou Zaťovič, který si najel před bránu a využil parádní přihrávku od Muellera.

Američan ve službách Komety dál předváděl výborný hokej a necelé dvě minuty před první přestávkou poslal svůj tým do vedení. Na Závorku vypustil svižnou střelou, která hostujícímu gólmanovi propadla výstrojí smolně do sítě.

I ve druhé třetině pokračovalo výborné představení dvojice Mueller, Zaťovič. Po několika šancích Komety se ujala akce těchto dvou borců, když v signalizované výhodě poslal americký hokejista parádní pas na někdejšího útočníka Karlových Varů a ten poslal brankáři Závorkovi navštívenku přímo do horního růžku - 3:1.

O necelou minutu později bylo sníženo opět na rozdíl jediné branky. Flek nahodil kotouč z otočky, spoluhráči šli střídat a k údivu všech jeho nahození skončilo v Langhamerově brance. Vzápětí mohl navýšit skóre Köhler, ale z dobré pozice trefil pouze horní tyč.

Ve třetí části navýšila Kometa své vedení. Mueller chytil střeleckou formu a další jeho pumelice z mezikruží skončila v hostující bráně. Jenže uběhlo pouhých 12 vteřin a znovu u toho byl Flek, který v rychlém sledu snížil. Po přihrávce Balána se sám zjevil před bránou a pohotově zakončil.

Energie zlobila dál, Flek útočil na hattrick, leč trefil jen tyč. To muselo Karlovy Vary hodně mrzet, neboť pět minut před koncem zkompletoval hattrick Zaťovič a Kometa tak udolala velmi nepříjemného protivníka.

Brněnský obránce Ondřej Němec vítězstvím oslavil jubilejní 600. start a útočník Köhler dokonce 800. extraligové utkání v nejvyšší soutěži.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Brno): "Bylo to hodně divoké utkání. Věděli jsme, že Vary jsou dobrý tým, který hraje aktivně, agresivně. Měli jsme ve druhé třetině pasáž, kdy jsme chtěli soupeři odskočit na větší rozdíl, ten ale ihned dokázal snížit. To samé se pak opakovalo. Odpor Varů jsme zlomili až pátým gólem pět minut před koncem. Jsme si vědomi, že výkon nebyl z naší strany optimální. Jsme jeden tým, ale přesto bych chtěl pochválit výkon naší první řady, která zařídila všechny naše góly."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Podali jsme dobrý výkon, za který se nemusíme stydět. Měli jsme z Komety trochu větší respekt, než jsme asi očekávali. Domácí byli silnější na puku a v osobních soubojích, ale přesto jsme si vytvořili velké šance, jenže jsme je bohužel nedokázal využít, jak se to dařilo domácím, kteří byli efektivnější. Hráčům šla do kabiny pochvala za výborný výkon, bohužel to nebylo s bodovým vyjádřením. Musíme takto pracovat dál."

SESTŘIH: Kometa Brno - Karlovy Vary 5:3. Zaťovič hattrickem smazal svůj bývalý tým
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:40. Zaťovič, 18:44. Mueller, 26:18. Zaťovič, 47:51. Mueller, 55:04. Zaťovič

Hosté: 03:19. Podlipnik, 27:15. Flek, 48:03. Flek

Sestavy

Domácí: Langhamer (Vejmelka) – Mikuš, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec (A), Bartejs, Barinka – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Plášek ml., Hruška, Kašpar – L. Horký, R. Zohorna, Karabáček – Dočekal, Köhler, Mallet.

Hosté: Závorka (F. Novotný) – Kovačevič, Šenkeřík, M. Rohan, Podlipnik, Sičák (A), L. Vágner, Šafář – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Lapšanský, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Kverka, Kohout.

Rozhodčí

Hejduk, Obadal – Hlavatý, Hanzlík.

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7008 diváků


Ocelářské derby rozsekl pro Třinec Gernát

Skóre se měnilo už ve třetí minutě. Chmielewski nezištně přihrál puk do předbrankového prostoru, kde si ho našel Martynek a nekompromisně zavěsil. Úspěšný střelec, který převážně nastupuje v prvoligovém Frýdku-Místku, mohl v přečíslení dvou na jednoho i zvýšit, ale po přesném pasu Hrni se netrefil mezi tři tyče Bartošákovy branky.

Práci měl v úvodní třetině i rozhodčí u videa, který posuzoval, zda střela Květoně nepřešla brankovou čáru. Vyrovnat se ale Vítkovicím povedlo až z pohotové dorážky Zdráhala. Stejný hráč mohl skóre v brejku dva na jednoho překlopit na stranu hostí, jenže Hrubec ho vychytal. Poté stálo při Vítkovicích štěstí, když se za Bartošákem rozezněla horní tyč.

V prostřední třetině se hrál opatrnější hokej a zákonitě ubylo šancí. Přesto přinesla jeden krásný moment a Třinec byl odměněn za větší aktivitu. Hrňa, který si v předchozích dvou týdnech zvyšoval sebevědomí ve Frýdku-Místku a začínal zápas jako třináctý útočník, vymetl z levého kruhu horní růžek. Zpět do hlavního týmu mu pomohla i početná marodka Ocelářů, kterým chybí v útoku Růžička, Polanský, Viedenský a Bukarts.

Třinec nehodlal v úvodu třetí části těsně vedení jen bránit a držel puk nejen daleko od Hrubce, ale vytvářel si i šance. Svačina ještě minul odkrytou branku, ale vzápětí obránce Gernát ranou zpoza kruhu překonal Bartošáka. Naděje Vítkovic tím nezhasly, ale zpět do hry je nevrátila ani 66 sekund dlouhá přesilová hra pět na tři, v níž si nic moc nevytvořili. Agilní Zdráhal ještě v power play zdramatizoval závěr v čase 59:34, ale při pokračující hře bez brankáře udělal Adamský tečku za zápasem.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): "Všichni viděli vyrovnaný zápas, Vítkovice sahaly po bodech. Těší nás lepší produktivita, branek ale mohlo být víc. Zápas rozhodly naše ubráněná oslabení, ve kterých hosté pořádně tlačili. Závěr jsme si dobře pohlídali, takticky jsme drželi střední pásmo. Chtěl bych pochválit Šimona Hrubce za skvělý zápas a vyzdvihuji obrannou hru, která byla výborná."

Jakub Petr (Vítkovice): "V úvodu jsme chtěli přečkat tlak Třince, což se nám nepovedlo, ale ještě v první třetině jsme vyrovnali. Zlom nastal ve druhé třetině při přesilovce pět na tři, kterou jsme nevyužili. Celkově jsme ve druhé části tahali za kratší konec a byli horší. I po třetí brance domácích to pro nás bylo hratelné, naši hráči bojovali, nic nezabalili. To ale patří k derby. Naše bolest však tkví v tom, že se málo tlačíme do střeleckých příležitostí. V tomto směru jsme od Třince dostali lekci."

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 4:2. Ocelářské derby rozhodl Gernát
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:46. Martynek, 33:21. Hrňa, 44:37. Gernát, 59:58. Adamský

Hosté: 10:15. P. Zdráhal, 59:34. P. Zdráhal

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Chmielewski, Marcinko, Martynek – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Hladonik, Rudovský – Hrňa.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), de la Rose, D. Krenželok, Šidlík, Hrbas, Baranka (A) – Szturc (A), Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, Pytlík – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Mrkva, Šír – Tošenovjan, Ganger

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

4 844 diváků


Bratři Kindlové v akci

Domácím vyšel vstup do utkání a lepším pohybem dostali svého soupeře pod tlak. Středočechy ale podržel Krošelj, který dokázal vyrazit střely nikým nehlídaných Straky a Jonese. V šesté minutě už byl slovinský gólman bezmocný proti přesilovkové dorážce Denise Kindla, který do branky vrátil nepřesnou střelu Kratěny, jež se odrazila od zadního hrazení.

Hostům výrazně komplikovalo rozehrávku důrazné napadání plzeňských hráčů, ale do hry je vrátila početní výhoda po špatném střídání Indiánů. Orsava si šikovně najel do střelecké pozice na pravý kruh a ranou po ledě srovnal na 1:1. Mladoboleslavští se poté zvedli, ale necelou minutu před první přestávkou je srazilo vyloučení Žejdla, které potrestal trefou přes clonící hráče před brankou Stach.

"Trošku nám teď nejde rozehrávka. Komplikujeme si to a nedostaneme se do laufu. Opticky jsme v první třetině tlačili, ale pomohly nám hlavně přesilovky," nepřeceňoval po utkání útočník Denis Kindl vedení z úvodní dvacetiminutovky.

"Po první třetině jsme trochu vypadli z role. Celou druhou třetinu byl soupeř lepší. Výborně ale chytal Dominik Frodl. O výsledku rozhodl až třetí gól bráchy ve třetí třetině," dodal mladší z bratrské dvojice.

Další oslabení v úvodu prostřední části hosté ubránili a navíc po jeho skončení při přečíslení dva na jednoho zahrozil střelou Šťastný. Akce se přelévaly na obě strany, při hře čtyři na čtyři ve 28. minutě před brankovištěm osamocený Kracík bekhendem přestřelil. Západočeši následně promarnili 86 vteřin dlouhou přesilovku čtyři na tři a iniciativu převzali povzbuzení hosté.

Ve 35. minutě během přesilovky Pacovský zblízka ani natřikrát nepřekonal Frodla. Domácí najednou nestíhali a Frodl musel zastavit únik Orsavy a vteřinu před druhou sirénou stačil vyrazit pravým betonem také Procházkův pokus.

Mladoboleslavští na začátku závěrečné třetiny promarnili přesilovou hru a při hře čtyři na čtyři Pacovský tváří v tvář Frodlovi opět neuspěl. Naopak ve 47. minutě zvýšil na druhé straně nahozením od modré čáry Jakub Kindl. O necelé dvě minuty později navíc odražený puk napálil z mezikruží přesně do sítě Jones a bylo to 4:1.

"Puk tam ke mně vyplaval z ničeho. Viděl jsem, že hráči brankáři stíní a soustředil jsem se na to, abych trefil branku, což se povedlo," popsal svoji trefu americký bek Jones. "Je to úleva. Jsem rád, že se to povedlo po čtyřech zápasech. Mohu na tom postavit výkon do budoucna. Loni jsem na gól čekal dlouho," dodal hráč, jenž na západě Čech zahájil druhou sezonu.

Dva rychle inkasované góly s hosty viditelně otřásly, Frodl ještě musel v 53. minutě zlikvidovat šanci Musila, ale zbytek hrací doby již ovládli domácí. Skóre uzavřel pátou brankou v závěru při přesilovce Gulaš.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): "Nečekal nás vůbec lehký úkol, soupeř výborně bruslí. Jsem rád, že jsme to zvládli. Byly tam pasáže, kdy měla Boleslav navrch a my jsme to ustáli. Pomohli jsme si dvěma góly v přesilovce v první třetině a to bylo rozhodující. Ve druhé třetině jsme neproměnili přesilovku čtyři na tři a tím jsme dostali soupeře na koně. Sedm minut byla Boleslav jasně lepší, my jsme to se štěstím odbránili, což bylo důležité. I takový je někdy hokej; nemůžete pořád do soupeře bušit, ale musíte ho nechat i hrát. Po druhé třetině jsme si řekli, co chceme hrát a uklidnili jsme se. Jsem rád, že nám to tam napadalo. Celkově jsou to hodně cenné tři body."

Vladimír Kýhos (Mladá Boleslav): "Viděli jsme od obou týmů dobrý útočný hokej. Na obou stranách bylo spoustu šancí, ale gólmani chytali výborně. Rozhodující fází byla druhá třetina. Dokázali jsme ubránit oslabení ve třech i ve čtyřech. Závěrečných sedm minut druhé třetiny jsme měli velký tlak a tam se definitivně rozhodlo. Naši střelci jsou buď nemohoucí, nebo skvěle chytal gólman. Nejsme prostě schopní dát gól ze šancí, co jsme měli. Ve třetí třetině to byl vyrovnaný hokej z obou stran. Plzni to tam ke konci napadalo a pro nás je výsledek až krutý."

SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 5:1. Indiáni s přehledem zápas ovládli
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:26. D. Kindl, 19:14. Stach, 46:03. J. Kindl, 47:16. Jones, 58:20. Gulaš

Hosté: 11:20. Orsava

Sestavy

Domácí: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Vráblík, Jones, Pulpán – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

Hosté: Krošelj (Kantor) – Pláněk, Bernad, Hanzlík (C), J. Říha, T. Voráček, Kurka, Dlapa – Šťastný, Žejdl (A), Orsava – Martin Procházka, Klepiš, Vondrka – Pacovský (A), P. Musil, Skalický – Pabiška, T. Knotek, P. Kousal.

Rozhodčí

Hodek, Hradil – Pešek, Špringl

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

4444 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud