Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zlín přejel Spartu, Chomutov náskok neudržel. Zpět na čele je Litvínov

  14:56aktualizováno  20:58
Nedělní program hokejové Tipsport extraligy nabídl šest duelů 8. kola. Zlín ukončil sérii tří proher, na ledě Sparty slavil jednoznačnou výhru 5:1. Hradec neubránil první místo tabulky, kam se vrátil Litvínov po triumfu v přímém souboji 2:1. Na první body stále čeká Chomutov, který v Pardubicích nevyužil dvoubrankový náskok a prohrál 3:5.
Gólová radost litvínovských hokejistů v utkání s Hradcem.

Gólová radost litvínovských hokejistů v utkání s Hradcem. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

V sobotní předehrávce předvedli liberečtí Bílí Tygři dramatický obrat v utkání s Olomoucí, kterou doma porazili 4:3 rozhodujícím gólem Ladislava Šmída v prodloužení.

Třinec zvládl vítězně derby s Vítkovicemi, které doma přehrál 4:2. Hostům nepomohly ani dvě trefy Patrika Zdráhala, Oceláři poprvé v této sezoně zvítězili dvakrát za sebou.

Brněnská Kometa porazila v přetahované nováčka z Karlových Varů 5:3. Hattrickem se blýskl Martin Zaťovič, jeho parťák z první útočné řady Peter Mueller se postaral o zbylé dvě trefy.

Plzeň si poradila s Mladou Boleslaví, pod vítězstvím 5:1 se bodově podepsaly všechny čtyři formace Západočechů. Plzeňský Milan Gulaš, nejproduktivnější hráč uplynulé sezony, je po dvoubodovém střetnutí jediný bod za současným lídrem Markem Kvapilem z Liberce.

Sparta - Zlín 1:5

Zatímco v předchozích třech střetnutích se Berani natrápili a celkem vsítili pět branek, tentokrát zvládli stejnou gólovou porci v jediném utkání. I když se Machovský v první třetině vytáhl několika zázračnými zákroky, inkasoval do šatny po bombě Fryšary. 

Gólman Sparty Matěj Machovský zasahuje na brankové čáře proti pokusu Jiřího...

Zlín skóroval i na konci dějství druhého, to už ale Poletín zvyšoval na 3:1. Další dvě trefy soupeře vyhnaly sparťanského gólmana na střídačku a mezi tyčky se postavil David Honzík. Ten už sice neinkasoval, jeho spoluhráči ovšem s nelichotivým výsledkem nic neudělali a Pražané po dvou triumfech v řadě padli. Zlínský Štěpán Fryšara přidal k jedné trefě ještě dvě asistence.

Jaroslav Nedvěd (Sparta): „Chtěli jsme navázat na tři body z Olomouce. První třetinu jsme ale byli malátní, spíš jsme přenechali aktivitu soupeři. Od druhé třetiny jsme měli plán, že se z toho oklepeme a začneme hrát náš aktivní hokej. Bohužel jsme hned inkasovali. Za stavu 2:1 pro Zlín rozhodl neproměněný nájezd dvou našich hráčů. Určitě bychom se vrátili do zápasu. Soupeř byl lepší a výsledek odpovídá.“

Robert Svoboda (Zlín): „Podařilo se nám navázat na výkon z posledního zápasu s Plzní, kdy jsme hráli dobře, ale nebodovali jsme. Dneska se nám povedlo udržet hru po celý zápas. Rozhodující moment byl asi ve druhé třetině, kdy po naší hrubé chybě měli domácí šanci dva na nikoho. Třetí branka na konci druhé třetiny nás utvrdila v tom, že tady máme velkou šanci uspět. Mrzí mě, že utkání skončilo nesmyslnou zákeřností na konci a udělalo to kaňku na celkem pěkném zápase.“

Branky a nahrávky: 24. M. Beran (P. Vrána) - 20. Fryšara (E. Kulda), 23. Popelka, 40. Poletín (Fryšara, Valenta), 46. Ondráček (Šlahař, Freibergs), 50. Herman (Fryšara, Freibergs). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Brejcha, Klouček. Vyloučení: 8:4, navíc Košťálek 10 min., Černoch (oba Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Třetiny: 0:1, 1:2, 0:2. Diváci: 6 778.

Sparta: Machovský (50. Honzík) - Gregorc, Košťálek, Blain, Dvořák, Kalina, Delisle - A. Kudrna, P. Vrána, Říčka - Jarůšek, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Černoch, Sill, Smejkal - M. Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Zlín: J. Sedláček - Freibergs, Řezníček, Žižka, Gazda, Nosek, Valenta, Ferenc - E. Kulda, Fořt, Kubiš - J. Ondráček, Herman, Šlahař - Karafiát, Fryšara, Poletín - Popelka, P. Sedláček, Werbik. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Litvínov - Hr. Králové 2:1

Poslední duel v hradeckém dresu si před odchodem do Švýcarska střihl Radek Smoleňák. On i jeho spoluhráči mohli za bezbrankovou první třetinu vděčit hlavně brankáři Brandonu Maxwellovi. Američan se činil zejména během dlouhého dvojnásobného oslabení, kdy vychytal šanci Petružálka.

Východočeši sice ve druhé části otevřeli skóre, na Cingelův zásah ale odpověděli litvínovští mazáci Lukeš s Hüblem a na začátku třetí části už vedli domácí. Hradečtí tlačili, jenže do šancí se dostávali těžko a nepomohla jim ani přesilovka v závěrečných minutách. Verva se ubránila a mohla se po výhře znovu těšit z prvního místa extraligové tabulky. Hradecká vítězná šňůra skončila na sedmi zápasech.

Hradecký gólman Brandon Maxwell zasahuje proti bekhendovému pokusu Jakuba...
Gólová radost litvínovských hokejistů v utkání s Hradcem.
Hráči Litvínova slaví výhru nad Hradcem.

Radim Skuhrovec (Litvínov): „Na utkání jsme se svědomitě připravovali a chtěli jsme něco udělat se vstupy do utkání, které nám doteď moc nešly. Mountfield sice odskočil do vedení, ale musím pochválit všechny kluky, kteří pracovali naplno. Šli jsme si až do poslední minuty za vítězstvím. Pro diváky mělo utkání náboj z obou stran a hrál se výborný hokej. Jsme rádi, že se nám podařilo urvat vítězství.“

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Gratuluji domácím. Myslím, že si za vítězstvím šli a hráli velmi dobrý zápas. My jsme měli špatný začátek a celou první třetinu byl Litvínov lepší. Chyběl nám pohyb a nebyli jsme důrazní v soubojích. Od druhé třetiny jsme to zlepšili, byla škoda, že jsme nedali druhý gól. Měli jsme velké šance a přesilovky, mohli jsme domácím odskočit. Zkraje třetí třetiny jsme výborně ubránili oslabení tří proti pěti, ale hned jak nám naskočil hráč, tak jsme inkasovali.“ 

Branky a nahrávky: 37. F. Lukeš (Myšák, Strejček), 42. V. Hübl (F. Lukeš, J. Petružálek) - 24. Cingel (R. Pavlík). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Třetiny: 0:0, 1:1, 1:0. Diváci: 5 064.

Litvínov: Janus - Hunkes, Šesták, L. Doudera, Ščotka, Romančík, Trávníček, Strejček - J. Petružálek, Gerhát, J. Černý - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, M. Hanzl, Matoušek - Jurčík, Řehoř, Havelka. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Dragoun, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Pardubice - Chomutov 5:3

Vytrvalý tlak Dynama přetavil v úvodní gól až od modré čáry pálící Wishart. Piráti ale následně zmrazili pardubickou arénu, když srovnal Huml a po něm se dvakrát prosadil Vladimír Růžička. Dvougólový trhák znamenal teprve druhé vedení Chomutova v této sezoně, asistencí se na něm podílela posila Radek Duda.

Ani tentokrát z toho však body pro družinu kouče Vladimíra Růžičky staršího nebyly, domácí dokázali smazat manko během necelé půlminuty. S blížícím se koncem se na ledě přitvrzovalo, za zásah do oblasti hlavy a krku byl vyloučen domácí Trončinský. Místo vyrovnání ale během jím zaviněného pětiminutového oslabení skórovalo Dynamo a potvrdilo vítězný obrat.

Radek Duda se proti Pardubicím představil znovu v chomutovském dresu.
Chomutovský brankář Štěpán Lukeš přikrývá kotouč v závaru během utkání s...
Pardubický Petr Sýkora zkouší bekhendový blafák na brankáře Chomutova Štěpána...

Miloš Holaň (Pardubice): „Pro nás to bylo strašně důležité vítězství. Nebylo to jednoduché, protože každý tým čeká, kdy Chomutov konečně vyhraje. Začátek byl podle našich představ, ale pak nás postihl výpadek ve druhé třetině, kdy jsme nepokryli některé situace a pustili soupeře do dvougólového náskoku. S mužstvem to strašně moc zatřepalo, ale hráči v sobě našli sílu, zejména druhá přesilovková formace, která vzala zápas na sebe a otočila výsledek. Mohli jsme ještě soupeři pomoci pětiminutovou přesilovkou na konci, ale útočné dvojice odvedly neskutečnou práci, navíc jsme vstřelili pátý gól. Za bojovnost a víru jsme si výhru zasloužili.“

Jan Šťastný (Chomutov): „Těžko se mi to hodnotí. Začátek byl vyrovnaný, i když na nás bylo vidět, že nejsme v pohodě. Věřili jsme, že konečně můžeme bodovat, měli jsme úžasnou druhou třetinu, kdy jsme hráli přesně tak, jak jsme chtěli. Vedli jsme 3:1 a přišel klíčový okamžik celého zápasu. Domácí získali po naší chybě přesilovku, v ní jsme inkasovali a vzápětí dostali gól na 3:3. Naše sebevědomí bylo po sedmi porážkách křehké, přesto jsme chtěli ve třetí třetině vyválčit body, ale bohužel jsme udělali při hře čtyři na čtyři další zbytečný faul a následně inkasovali. Ten gól nás položil. Jsme strašně zklamaní, ale soupeř si výhru zasloužil.“ 

Branky a nahrávky: 15. Wishart (Bubela, Dušek), 40. S. Treille (Dušek, Bubela), 40. Wishart (Trončinský), 44. Dušek (Bubela, Budík), 57. Mandát (Perret) - 21. Huml (Marjamäki, Tomica), 26. V. Růžička ml. (J. Stránský), 30. V. Růžička ml. (Dietz, Duda). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Kis, Lhotský. Vyloučení: 5:8, navíc Trončinský (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Třetiny: 1:0, 2:3, 2:0. Diváci: 7 085.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Wishart, Budík, Hrabal, Miromanov, Čáslava, od 30. navíc Holland - Vondráček, Bubela, Rolinek - S. Treille, Marosz, Kusý - P. Sýkora, Poulíček, Perret - Mandát, Dušek, T. Svoboda. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Chomutov: Š. Lukeš - J. Mrázek, Jank, Knot, Štich, Valach, Dietz - Duda, V. Růžička ml., Sklenář - Marjamäki, Huml, Tomica - Skokan, Klhůfek, Koblasa - J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Brno - Karlovy Vary 5:3

Karlovarskou naději na ukončení pětizápasové série proher vykřesal gólem po buly Podlipnik, do první přestávky ale domácí zvládli skóre otočit. Zásluhu na tom měla elitní řada Komety, z níž se prosadili Zaťovič a poté Mueller. První jmenovaný navíc zvyšoval dalším gólem ve druhém dějství.

Hostující Flek sice rychle snížil, do nadějnějších pozic se ale dostávali Moravané. V tutovce se ještě objevil Sičák, jenže vyrovnání z těsné blízkosti netrefil. Výsledek se zastavil na čísle 5:3 pro Kometu, pod výhrou je podepsaný hattrickem Martin Zaťovič.

Kamil Pokorný (Brno): „Bylo to hodně divoké utkání. Věděli jsme, že Vary jsou dobrý tým, který hraje aktivně, agresivně. Měli jsme ve druhé třetině pasáž, kdy jsme chtěli soupeři odskočit na větší rozdíl, ten ale ihned dokázal snížit. To samé se pak opakovalo. Odpor Varů jsme zlomili až pátým gólem pět minut před koncem. Jsme jeden tým, ale přesto bych chtěl pochválit výkon naší první řady, která zařídila všechny naše góly.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Podali jsme dobrý výkon, za který se nemusíme stydět. Měli jsme z Komety trochu větší respekt, než jsme asi očekávali. Domácí byli silnější na puku a v osobních soubojích, ale přesto jsme si vytvořili velké šance. Jenže jsme je bohužel nedokázal využít, jak se to dařilo domácím, kteří byli efektivnější. Hráčům šla do kabiny pochvala za výborný výkon, bohužel to nebylo s bodovým vyjádřením. Musíme takto pracovat dál.“

Branky a nahrávky: 13. Zaťovič (Mueller, P. Holík), 19. Mueller (R. Zohorna, Bartejs), 27. Zaťovič (Mueller), 48. Mueller (P. Holík), 56. Zaťovič (P. Holík, O. Němec) - 4. Podlipnik (Balán), 28. Flek (T. Rachůnek, M. Rohan), 49. Flek (Balán). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Hlavatý, V. Hanzlík. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Třetiny: 2:1, 1:1, 2:1. Diváci: 7 008.

Brno: Langhamer - J. Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka - Zaťovič, P. Holík, Mueller - Plášek, J. Hruška, Kašpar - Horký, R. Zohorna, Karabáček - Dočekal, Köhler, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Karlovy Vary: Závorka - Kovačevič, Šenkeřík, M. Rohan, Podlipnik, Sičák, Vágner, Šafář - T. Rachůnek, Balán, Flek - T. Mikúš, Roman Vlach, O. Beránek - Lapšanský, Skuhravý, Gorčík - Stloukal, Kverka, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Třinec - Vítkovice 4:2

Ambicióznímu Třinci se letos zatím příliš nedaří, v derby s Vítkovicemi ale byli aktivnějším týmem právě Oceláři. Na brzkou trefu Martynka ještě hosté odpověděli zásahem Zdráhala, zásahy Hrni a Gernáta ovšem upevnily třinecké vedení. Vítkovice v poslední části tlačily, ani minutová přesilovka 5 na 3 snížení nepřinesla. Ztrátu umazal až v poslední minutě druhým gólem večera Zdráhal, vítkovickou naději ale rozehnal pojistkou do prázdné branky Adamský.

Václav Varaďa (Třinec): „Všichni viděli vyrovnaný zápas, Vítkovice sahaly po bodech. Těší nás lepší produktivita, branek ale mohlo být víc. Zápas rozhodla naše ubráněná oslabení, ve kterých hosté pořádně tlačili. Závěr jsme si dobře pohlídali, takticky jsme drželi střední pásmo. Chtěl bych pochválit Šimona Hrubce za skvělý zápas a vyzdvihuji obrannou hru, která byla výborná.“

Jakub Petr (Vítkovice): „V úvodu jsme chtěli přečkat tlak Třince, což se nám nepovedlo, ale ještě v první třetině jsme vyrovnali. Zlom nastal ve druhé části při přesilovce pět na tři, kterou jsme nevyužili. Celkově jsme ve druhé části tahali za kratší konec a byli horší. I po třetí brance domácích to pro nás bylo hratelné, naši hráči bojovali, nic nezabalili. To ale patří k derby.“

Branky a nahrávky: 3. Martynek (Chmielewski), 34. Hrňa (M. Kovařčík, D. Musil), 45. Gernát, 60. Adamský (Marcinko) - 11. P. Zdráhal (D. Krenželok), 60. P. Zdráhal (Šidlík, D. Květoň). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Ganger, Tošenovjan. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Třetiny: 1:1, 1:0, 2:1. Diváci: 4 844.

Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, M. Doudera - Martynek, Marcinko, Chmielewski - Svačina, Cienciala, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň - Rudovský, Hladonik, Dravecký - Hrňa. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Vítkovice: Bartošák - De la Rose, Výtisk, Šidlík, D. Krenželok, Baranka, Hrbas - Schleiss, Lev, Szturc - Pytlík, Mahbod, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Plzeň - Ml. Boleslav 5:1

Bruslařský klub se sice v posledních utkáních rozehrál, byl to ale hostující gólman Krošelj, kdo měl na začátku utkání více práce. Na pokusy Straky a Jonese sice Slovinec ještě vyzrál, proti dorážce Denise Kindla do odkryté branky byl už bezmocný.

Západočechy nerozhodilo ani vyrovnání Orsavy, díky Stachovi totiž znovu těsně vedli. Klíčový byl přelom druhé a třetí třetiny, kdy si hosté vypracovali řadu slibných šancí, proti nimž ale vynikl plzeňský gólman Frodl. Spoluhráči se mu odměnili dalšími vstřelenými góly, vítězství posunulo Indiány na čtvrtou příčku tabulky.

Mladoboleslavský Lukáš Žejdl (vpravo) nahání Conora Allena z Plzně.
Gólová radost plzeňských hokejistů v utkání s Mladou Boleslaví.
Plzeňský Matyáš Kantner (vlevo) poslal k ledu Pavla Kousala z Mladé Boleslavi.

Ladislav Čihák (Plzeň): „Nečekal nás vůbec lehký úkol, soupeř výborně bruslí. Jsem rád, že jsme to zvládli. Byly pasáže, kdy měla Boleslav navrch a my jsme to ustáli. Pomohli jsme si dvěma góly v přesilovce v první třetině a to bylo rozhodující. Ve druhé třetině jsme neproměnili přesilovku čtyři na tři, tím jsme dostali soupeře na koně. Sedm minut byla Boleslav jasně lepší, my jsme to se štěstím odbránili, což bylo důležité. I takový je někdy hokej; nemůžete pořád do soupeře bušit, ale musíte ho nechat i hrát.“

Vladimír Kýhos (Mladá Boleslav): „Na obou stranách bylo spoustu šancí, ale gólmani chytali výborně. Rozhodující byla druhá třetina, dokázali jsme ubránit oslabení ve třech i ve čtyřech. Závěrečných sedm minut druhé třetiny jsme měli velký tlak a tam se definitivně rozhodlo. Naši střelci jsou buď nemohoucí, nebo skvěle chytal gólman. Nejsme prostě schopní dát gól ze šancí. Plzni to tam ke konci napadalo a pro nás je výsledek až krutý.“

Branky a nahrávky: 6. D. Kindl (Kratěna, Pulpán), 20. Stach (Pulpán, D. Kindl), 47. J. Kindl (P. Straka, Eberle), 48. Jones (Nedorost, Gulaš), 59. Gulaš (J. Kindl, D. Frodl) - 12. Orsava (Žejdl, Pacovský). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Pešek, Špringl. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:1. Třetiny: 2:1, 0:0, 3:0. Diváci: 4 444.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Allen, Jones, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Nedorost, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kratěna, Preisinger, Stach - V. Němec, Kracík, D. Kindl. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Bernad, J. Říha, Jan Hanzlík, Kurka, Voráček - D. Šťastný, Žejdl, Orsava - Vondrka, Klepiš, M. Procházka - Skalický, P. Musil, Pacovský - Kousal, T. Knotek, L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.

MužstvoZVVPPPPSB
1.Bílí Tygři Liberec52303514170:125 101
2.HC Oceláři Třinec52303316153:117 99
3.HC Škoda Plzeň52267613178:116 98
4.HK Mountfield Hradec Králové52256615147:125 93
5.HC Kometa Brno52237517149:133 88
6.HC Olomouc52243718127:136 85
7.HC Vítkovice Ridera52244321142:131 83
8.BK Mladá Boleslav52253123128:118 82
9.PSG Berani Zlín52223522143:144 77
10.HC Sparta Praha52207223140:140 76
11.HC Verva Litvínov52205126128:147 71
12.HC Energie Karlovy Vary52134629125:155 53
13.Piráti Chomutov52133531116:174 50
14.HC Dynamo Pardubice5292536102:187 36
Autor:

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice
  • Nejčtenější

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

5. května 2024  20:46,  aktualizováno  21:38

Dlouho očekávaný jmenný výčet zazněl. Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík představil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinecký šéf: Nad týmem žasnu. Zadinův výrok? To nebyl on. Štve ho liga juniorů

29. dubna 2024  6:58

Možná byste čekali, že za ty roky a po tolika titulech bude klidnější. Že se nemusí stresovat. Leč...

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29,  aktualizováno  14:12

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zazářil v pravou chvíli. Pastrňák vystřelil Bostonu v prodloužení postup

5. května 2024  5:27,  aktualizováno  7:04

Hokejisté Bostonu po dvou porážkách zvládli rozhodující sedmý zápas úvodního kola play off NHL...

Plzeň povede do nové sezony trenér Jandač s asistenty Veberem a Pletkou

6. května 2024  11:45

Novým trenérem hokejistů Plzně se stal Josef Jandač. Bývalý reprezentační kouč povede extraligový...

Kanadský obránce Beaudin zamířil po odchodu ze Sparty do Komety

6. května 2024  11:40

Hokejisty extraligového Brna posílí kanadský obránce Nicolas Beaudin, který v závěru aktuální...

Čeští parahokejisté si na MS poradili i s Japonskem a jsou v semifinále

6. května 2024  9:30,  aktualizováno  10:49

Čeští parahokejisté porazili ve druhém zápase na mistrovství světa v Calgary Japonsko 5:0 a...

Hokejisty Prostějova posílí zkušený útočník Pilař z Hradce Králové

6. května 2024  9:54

Zajímavou posilu do útočných řad získali hokejisté Prostějova. Prvoligový mančaft posílí...

V 59 letech zemřela herečka Simona Postlerová, ještě v sobotu zkoušela

Zemřela divadelní a filmová herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let. Zprávu o úmrtí potvrdil nadační fond Dvojka...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Titěrné sukně i míčky na podpatcích. Zendaya vzkřísila trend tenniscore

S nadsázkou bychom mohli říct, že největší tenisovou událostí tohoto roku je premiéra snímku Rivalové. Aspoň co se módy...

Je to šílený, hodnotily firmy práci řemeslníků, kteří opravili střechu

Po zimě se často ukážou mnohé „vady na kráse“ domu, střechy nevyjímaje. Někdy nezbývá nic jiného než kompletní výměna....

Ukradené auto s AirTagem si našel, ale od policie dostal vynadáno

Vyjít ráno před dům a nenajít tam svůj vůz je noční můrou každého majitele. Do takové nezáviděníhodné situace se dostal...