Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model 3 je nejbezpečnějším automobilem na světě. Alespoň podle amerických crash testů

Stanislav Kolman
Diskuze (92)
Elon Musk to na Twitteru naznačil, americká NHTSA o pár chvil později zpečetila. Dle americké organizace je Tesla Model 3 nejbezpečnějším vozem, který kdy prošel jejími crash testy.

Lídr automobilky Tesla na svém Twitteru závěrem září oznámil, že Tesla Model 3 má slušně našlápnuto k tomu, aby se stala nejbezpečnějším automobilem v crash testech NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Oficiální výsledky už jsou venku a zámořská organizace slova Elona Muska potvrdila. Model 3 je skutečně ještě bezpečnější než Modely S a X.

„Pokročilá architektura Modelu S a Modelu X si vysloužila nejnižší a druhou nejnižší pravděpodobnost zranění mezi všemi automobily, které kdy NHTSA testovalo,“ stojí v oficiální tiskové zprávě Tesly. „Na základě toho jsme vyvíjeli Model 3, jenž je nejbezpečnějším vozem, který byl kdy postaven. V testech NHTSA jsme dostali plný počet hvězdiček ve všech kategoriích a podkategoriích.“

A automobilka má pravdu. I když crash testy Modelů S a X nejsou z nejnovějších, auta se stále držela na špici celého žebříčku NHTSA. Tedy až do teď, kdy oba vozy překonal Model 3.

Hodnocení NHTSA vyžaduje pro plný počet hvězd i vybrané bezpečnostní a asistenční systémy, přičemž Model 3 má všechny požadované prvky ve standardní výbavě. U Tesly si tedy nemusíte připlácet za to, abyste dostali „nejbezpečnější“ auto.

Sama NHTSA nehovoří o hodnocených autech jako o (ne)bezpečných, ale u každého vozu se zaměřuje na míru pravděpodobnosti zranění posádky. Že na tom Tesly budou s bezpečnostní na velmi dobré úrovni ukazuje i nárazový test IIHS, ze kterého si Model 3 taktéž odnesl plný počet bodů.

Stanislav Kolman
Diskuze (92)
11. 10. 2018 21:34
Re: Tesle ide karta.
Kdyby ses poradne podival do tech odkazu, ktery jsem specielne pro tebe zkopiroval, tak by ses tu se StenLi infantilne nedohadoval.

Ale je videt, ze to bylo zbytecny. Ty se dal budes ukajet slovickarenim, zda nekdo nekoho drti nebo nedrti a tim, jak jsou klasicke automobilky velke..

Tak si v tom klidne dal pokracuj :-)

PS Bavi me clanky o tom, jak kvuli emisnim normam budou drazsi auta. Spotrebitele budou byti. Automobilky div ze nezkrachujou atd.
Ale kdyz se najde automobilka, ktera dela rEVoluci, o jeji produkty je takovy zajem, ze nestiha vyrabet, tak je ji nejcasteji vycitano, ze nema zisk :-)

PPS Netflix. Ponziho schema? To uz fakt prehanis. Netflix je jednou z nejinovativnejsich a nejkreativnejsi firem. Taky puvodne start-up. A btw. je ve slusnym zisku. Sorry, neodpustim si po tomto osobni poznamku: zkus vic cist, nez psat do diskuzi.
[odkaz]

Presto si myslim, ze diskuze s tebou za to stala a sice diky nekterym vyrokum, ktere jsi napsal :yes: Dovolim si je pro pripomenuti ocitovat:
Tesla vznikla pred 15 rokmi / to nie je par rokov /.
Ze je mimoriadne uspesna ? Jednoznacne je.
Ze TESLU ludia miluju ? Jednoznacne ano.
Ze sa Muskovi podarilo nieco vynimocne ? Jednoznacne ano.
Ja vobec nespochybnujem, ze sa Tesly 3 predavaju skutocne obrovske mnozstva a ani velky uspech Muska. :yes:
11. 10. 2018 20:33
Re: Tesle ide karta.
Si opat dobre pobavil :-)

Takze ... citujem Tvoj blabol : " Celkovo Tesla s iba 3ma! modelmi predbehla za posledny kvartal v predaji s velkym naskokom doterajsich lidrov MB a BMW s desiatkami modelov".

Linkol si predaje Tesla / odhad / za september ako "dokaz", ze Tesla predala s 3 MODELMI ZA POSLEDNY KVARTAL premiove znacky ... a potom linknes predaje Modelu 3 za september s poznamkou, "kde je BMW / MB, alebo AUDI v TOP 20 za september ? Ty si uplne mimo :-)

Nie, ja som REV nespominal ... Ty si pisal, ze vyroba Modelu 3 je ovela rychlejsia, ako ostatnych znaciek ... tak daj sem link, odkial mas tuto info. REV linkol niekto iny ... staci poriadne citat.

Poklesy predaja BMW 3 nikto nespochybnuje. V kazdom pripade ... predaje za september v USA :

Tesla 29 975 ks
BMW 25 908 ks
MB 30 617 ks
Audi 19 350 ks
Lexus 24 597 ks

Tesla v ziadnom pripade NEDRTI konkurenciu. To, ze sa Tesla 3 aktualne predava ako "teple rozky" ? Ano predava.

Tesla vznikla pred 15 rokmi / to nie je par rokov /.
Ze je mimoriadne uspesna ? Jednoznacne je.
Ze TESLU ludia miluju ? Jednoznacne ano.
Ze sa Muskovi podarilo nieco vynimocne ? Jednoznacne ano.
Ze je to ziskova katastrofa ? Jednoznacne je.
Zaporny hospodarsky vysledok v dosledku inovacii a rozvoja je investromi "ospravedlnitelny" len urcity cas. Pri kazdej spolocnosti je toto cislo ine. Nakolko do akcii spolocnosti Tesla vo velkej miere investuju fanusikovia, ich reakcie na hospodarske vysledky su miernejsie, precoze stale Muskovi veria a dufaju, ze sa situacia zmeni a spolocnost konecne zacne generovat zisk. Tesla nie je jedina, ktora je podobnej situacii ... Uber, Netflix a mnozstvo dalsich startupov ... mnohe pripominaju ponziho schemu ...

No ... zvazoval som, ci ma zmysel sa s Tebou vobec pustat do diskusie o hodnote akcii a rozpravke o jej "buducej hodnote" na urovni 4 000 USD ... ale uvedomil som si, ze nema, pretoze evitentne kapitalovym trhom vobec nerozumies. Ak by si rozumel, tak by si vedel, ze takato dlhodoba "analyza" ma hodnotu toaletneho papiera.

No nic, "debata" s Tebou nema zmysel. Vacsina Tvojich tvrdeni bola zavadzajuca, alebo klamliva, resp. si nebol schopny dodat relevantny zdroj informacii. Ja vobec nespochybnujem, ze sa Tesly 3 predavaju skutocne obrovske mnozstva a ani velky uspech Muska. Reagoval som len na blaboly a nepravdive vyroky, ktore si tu predviedol.
Avatar - .StenLi.
11. 10. 2018 19:18
Re: Tesla Model 3
Pre vsetkych simpanzov ktory si myslia ze vsetky 5* auta su rovnako bezpecne, nie su tak isto ako nie je ani u NCAP kde dosahuju tak isto rozne bodove hodnotenia a da sa urcit ktore je najbezpecnejsie:
[odkaz]
Avatar - .StenLi.
11. 10. 2018 19:16
Re: Tesle ide karta.
Och.. stale rovnaky bullshit ako cez kopirak.. podme po odrazkach:

- Z prsta vycucane 2 roky.. Rimac ma horsiu techniku pohonu EV? Oboznam nas v com.. Technika pohonu (elektromotor) je ta najnepodstatnejsia a najjednoduchsia cast celeho baliku, ma ju aj MB a vidime ako Tesle "konkuruje" uz 6 rokov. EV klasickych automobiliek su na rozdiel od Tesly stratove ale to sa vobec neriesi.. financuju ich z ICEV predajov aby aspon budili dojem ze stihli EV vlnu.

- Muskov marketing sa nezmenil.. len si ho asi nesledoval dostatocne pocas celej doby.

- Tesla je ten najuspesnejsi startup v historii, vidno ze si expet >:D spolocnost existujuca par kokov ma hodnotu desiatok miliard dolarov, viac ako niektore storocne automobilky (medzi nimi aj BMW). Odbornici odhaduju narast akcii z $300ish na $4000 v nasledujucich rokoch. Ziadna automobilka v historii nemala taky velky uspech ako Tesla ani za niekolko nasobne dlhsiu existenciu ako Tesla a to ratam aj Cinske automobilky ktorych najuspesnejsi model sa mimochodom predava 5x horsie ako Tesla Model 3 na neporovnatelne mensom trhu za neporovnatelne vyssiu cenu. Slova komercny a ziskovy si uplne mylne zamienas. Ak by si vobec niekedy videl Q2 financny report Tesly tak by si vedel ze maju operacny vyrobny zisk 618M, ale to by si musel chapat ze spolocnosti mozu mat velky komercny uspech aj ked dosahuju celkovu stratu kvoli investovaniu zisku do buduceho rastu co je najvacsim zaujmom investorov.

Nic si nevyvratil :-) Vidis snad v top 20 predajov nejake BMW, MB alebo AUDI? Nie.
[odkaz]

Spominal si revenue? Nech sa paci :-)
[odkaz]

BMW predalo v US za September 16700 osobnych aut, Iba Modelu 3 sa predalo 22250. Jeden model rozdrvil predaje celej palety desiatok modelov BMW.
[odkaz]

Poklesy predajov su citelne 21% az 43%
[odkaz]

A k bezpecnosti.. ak maju dve auta od NHTSA 5* tak neznamena ze su rovnako bezpecne, to preco Musk a zvysok autoportalov tvrdia ze Tesly su 3 najbezpecnejsie auta mas jednoducho zobrazene tu: [odkaz]
11. 10. 2018 18:09
Re: Tesle ide karta.
... samozrejme som chcel napisat, ze odvolavat sa na clanok, ktory sa potvrdil ako nepravdivy / zavadzajuci mi pride nezmyselne.