Hlavní obsah

Kapela Harlej svůj koncert v Lucerně pozlatila

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřetí koncertovala rocková skupina Harlej ve Velkém sále pražské Lucerny. Potřetí měla vyprodáno a potřetí to byl pro fanoušky velký zážitek. V sobotu večer navíc formace své vystoupení pozlatila. Obdržela zlatou desku za prodej alba Harlejland, kterou jim přímo na pódiu předala Marcela Kočandrlová ze společnosti Warner Music.

Foto: Petr Chán

Skupina Harlej v pražské Lucerně.

Článek

Harlej je na hudební scéně třiadvacet let a zdá se, že si na koncerty v historickém sále uprostřed metropole začíná zvykat. Lucerna byla zcela zaplněná, což s sebou ale neslo tradiční nepříjemnosti, které tento sál dokáže v takových situacích nachystat. Bylo v něm nepříjemné vedro a s ním související těžký vzduch.

Pětičlenná kapela z Prahy se nicméně rozhodla, že vše překoná a svůj koncert odstartovala zostra patnáct minut po dvacáté hodině. V programu míchala jak skladby ze svého prvního období, kdy byl jejím zpěvákem Vláďa Šafránek, tak písničky z druhé etapy své existence, kdy se zpěvu ujal Tomáš Hrbáček.

Foto: Petr Chán

Zpěvák Tomáš Hrbáček.

Vláďa Šafránek 18. září letošního roku zemřel. Bylo mu šestačtyřicet let. V první části koncertu mu byla věnována vzpomínka, které se jako dočasný moderátor ujal Tonda Rauer, jenž s ním před lety Harlej zakládal. S kytarou v rukou zazpíval začátek skladby Toník a Vládík a na plátně pak byl přehrán celý videoklip k ní.

Prvním hostem večera byl zpěvák a kytarista Ota Hereš, jenž s kapelou zazpíval písničku Abstinent. Na pódium byla pozvána i zpěvačka Petra Janů. S Harlejem zazpívala písničku Odcházím, jež bezprostředně navazovala na vzpomínkovou část na Vláďu Šafránka, a poté i hitovku Jedeme dál, ve které převzal původní pěvecké party Petra Jandy Tomáš Hrbáček.

Foto: Josef Beník

Petra Janů zpívala s Tomášemkj Hrbáčkem i hit Jedeme dál.

Na konci koncertu bylo patrné, že si ho užila jak kapela, tak již řádně rozezpívaní diváci. Ty ještě předtím zasypaly barevné konfety a mohli si chvíli pohrávat s velkými gumovými míči, které poskakovaly nad jejich hlavami.

Obecně pak platí, že pokud se nějaké české kapele podaří vyprodat Velký sál pražské Lucerny, a to hned třikrát, patří v aktuální době k úspěšným a ruku v ruce s tím i významným.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám