Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq GT: SUV-kupé z Mladé Boleslavi se představuje na prvních skicách

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Že Škodovka chystá Kodiaq se svažující se zádí už nějaký čas víme. Nyní se vlajková loď automobilky pro Čínu ukazuje na prvních grafických náčrtech.

Rodina sportovně-užitkových vozů automobilky Škoda se co nevidět rozroste o dalšího člena – Kodiaq GT. Jde o první SUV-kupé mladoboleslavské značky, které je určeno výhradně pro čínský trh. V jeden moment tak bude Škodovka v Číně prodávat čtyři SUV – Kamiq, Karoq, Kodiaq a Kodiaq GT.

Ve srovnání s klasickým Kodiaqem se provedení GT liší kromě svažující se střechy i jinou zádí. Ploché páté dveře nesou nápis Škoda, který se objeví třeba na nástupci Rapidu a dost možná jej dostane i produkční verze SUV-kupé.

Škodovka říká, že Kodiaq GT se na čínském trhu stane vlajkovou lodí automobilky a nositelem image. Není divu, že se společnost tak moc soustředí na čínský trh, vždyť už teď se tamní kupující stávají největším odbytištěm celé automobilky. Každé čtvrté prodané auto Škody míří do rukou čínského majitele.

A je jasné, že trend bude pokračovat i v příštích letech. Roku 2016 totiž vznikl pětiletý plán, na jehož základě investuje Škoda Auto do rozšiřování palety vozů SUV a aut s alternativním pohonem více než dvě miliardy eur.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Avatar - _Karel_
15. 10. 2018 21:07
Re: Zajímavé
Nechápu, proč to všichni dělají.
15. 10. 2018 20:39
Re: Zajímavé
Já bych ty skicy začal seriózně nazývat karikaturama. Taková kola pro boha nemůže přece nikdo myslet vážně.
Avatar - _Karel_
15. 10. 2018 15:54
Zajímavé
Takže prvně se auto vyrobí, ukážou se fotky, a pak se auto "představuje na prvních skicách"?
[odkaz]

A já vždycky myslel, že de.bilníma skicama na 30"kolech se začíná, ne končí.
15. 10. 2018 15:24
No nevím
U škodofky vždy namalované skici ukazují něco mnohem hezčího než je pak realita. Toto je ošklivé už namalované...