Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Psychiatr Jiřího Pomeje promluvil: Jak na tom kontroverzní herec momentálně je?

Psychiatr Jiřího Pomeje promluvil: Jak na tom kontroverzní herec momentálně je?
Zdroj: reprofoto youtube.com
+ Dalších 10 fotografií
Slovo experta
Z okolí herce a dabéra Jiřího Pomeje (53) dál přicházejí varovné zprávy o tom, že se stále ještě neměl zbavit závislosti na alkoholu. Zeptali jsme se proto jeho lékaře, který se mu snaží s problémem pomoci, v jaké kondici aktuálně umělec je. Je z něj podle doktora troska, jak někteří naznačují?

I Pomejeho nejbližší kamarád Pavel Pásek jasně říká, že se bohužel Jirka z alkoholu nevyhrabal a že mu může pomoci jen ústavní léčba Jiřího doktor je ale optimista.

Jiří Pomeje (53) na léčbu dochází a vypadá dobře. Má samozřejmě psychické problémy, protože se musí vyrovnat s rozchodem s manželkou. Jinak mi připadá celkem vyrovnaný a v tomto směru je celkem dobrý. Jestli se vrátil k alkoholu, to nevím. Nedozvím se to, musel by mi to chtít někdo říct,“ prohlásil skoro vyčítavě psychiatr MUDr. Jan Cimický, jenž má Jirku v péči.

Už dříve třeba uvedl, že by bylo fajn, kdyby za ním Pomejeho blízcí zašli, aby vše neslyšel jen z jeho úhlu pohledu, asi se to ale nestalo.

„Když já ho ale vidím, je střízlivý a žádné známky toho, že by dál pil, na něm vidět nejsou. Může to nastat, ale záleží to jenom na něm. Dobře ví, že je to jeho hřiště a hraje na něm holt sám. Musí se naučit hrát,“ krčí rameny lékař, který se ve své praxi setkal s mnoha případy těžkého alkoholismu.

„Když Jirka zavolá, v zásadě má privilegium, že může přijít okamžitě. U problémů, jaké má, se to řeší takhle narychlo a ne tak, že bychom si naplánovali schůzku týdny dopředu. Nikdy se totiž neví, kdy mu bude špatně, a to z různých důvodů. Ale nemám důvod, proč mu nevěřit, že už nepije, zatím nikdy jsem ho totiž nepřistihl, že by přišel pod vlivem alkoholu. Věřím, že kdyby to s ním opět začalo být v tomto ohledu špatné, přijde a řekne mi o tom,“ dodal s nadějí v hlase Jan Cimický.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy