Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat zahajuje výrobu Tarraca. Mrkněte, jak se španělský kodiak vyrábí v Německu

David Bureš
Diskuze (3)
Španělská automobilka opět využívá továrny dalšího člena VW Group. Nové Tarraco začíná vyrábět v domovském závodě mateřského Volkswagenu.

Seat zahajuje novou etapu své existence. Začíná sériově vyrábět až sedmimístné SUV Tarraco, které je doposud nejdražším modelem této španělské značky. Novinku Seat sice vyvíjel v domovském Španělsku, samotná výroba ale bude probíhat v Německu.

Nové Tarraco se bude vyrábět u mateřského Volkswagenu, a to v jeho domovské továrně ve Wolfsburgu. Tam bude španělský sourozenec Kodiaqu a Tiguanu Allspace vznikat po boku modelů Touran a Tiguan.

Video se připravuje ...

Španělská značka tak opět využívá pomoci ostatních členů koncernu VW Group. Tarraco je dalším modelem značky, který si Seat nevyrábí sám. Toledo a Ateca vznikají u Škody (první v Mladé Boleslavi, druhé v Kvasinách), Mii a Alhambra u Volkswagenu – miniauto po boku sourozenců Citigo a Up! v Bratislavě, Alhambra stejně jako bratrský Sharan v portugalské Palmele.

Seat však v domovském Martorellu nově vyrábí Audi A1, kam se jeho produkce s nástupem druhé generace přesunula z Bruselu. Belgická závod Audi se totiž nově zaměřuje na elektromobily, výhodou je navíc sdílení platformy A1 se Seaty Arona a Ibiza. V minulosti se tak produkovalo Audi Q3, jehož produkce se však s příchodem nové generace přesunula do Maďarska.

Naopak pro továrnu ve Wolfsburgu je to první vyráběný model po 20 letech, který není Volkswagenem. Naposledy se v domovském závodě VW vyráběl také Seat, miniauto Arosa, a to mezi lety 1996 a 1998. V minulosti tam vznikala také vybraná Audi – 50 (1974-1978), 80 (1994-1998) a 100 (1993-1997).

Seat Tarraco je třetím a největším SUV španělské značky, které se zároveň stává její vlajkovou lodí. Na délku měří 4.735 mm a nabízí až sedmimístný interiér. Dosud největší model Seatu přijíždí s novým designérským stylem, který bude aplikován také na další modely značky – obdobnou příď jako Tarraco už v příštím roce použije připravovaná čtvrtá generace Leonu.

David Bureš
Diskuze (3)
19. 10. 2018 07:49
Re: Dementný MBRANOM ?
Ja teda v nadpise narazku na skodovku vidim...
19. 10. 2018 07:18
Re: Dementný MBRANOM ?
A prečo to píšeš sem? Vidíš v nadpise zmienku o Škode? A neviem, prečo by zmienka nemohla byť v tomto článku, keď ide o značku VW Group, kam aj Škoda patrí... Upokoj sa a nerob hanbu.
18. 10. 2018 21:37
Dementna redakcia
To je iny hnus ako do kazdeho nadpisu a clanku pchate skodu este aj k fordu o par clankov nizsie. Ten Vas PR uz kazdy prehliadol, iba si robite hanbu. :no: