AS Řím bez Schicka doma prohrál se Spalem Ferrara, Ronaldo se trefil za Juventus

ČTK ČTK
20. 10. 2018 17:18
Řím z úvodních devíti kol potřetí prohrál. Patrik Schick nenastoupil kvůli drobnému zranění.
Edin Džeko v zápase Ligy mistrů AS Řím - Plzeň:
Edin Džeko v zápase Ligy mistrů AS Řím - Plzeň: | Foto: Reuters

Řím - Fotbalisté Juventusu Turín v 9. kole italské ligy poprvé v sezoně ztratili body za remízu 1:1 s FC Janov. I tak ale s náskokem čtyř bodů vedou tabulku před Neapolí, která vyhrála 3:0 v Udine. O trefu Juventusu se postaral Cristiano Ronaldo, který jako první hráč v historii dosáhl na metu 400 gólů nastřílených v pěti elitních ligách.

Portugalská hvězda se prosadila v 18. minutě. Ronaldo si na zadní tyči počkal na míč, který obrana nedokázala odkopnout, a se štěstím ho dotlačil do branky. K 84 gólům v Anglii a 311 ve Španělsku přidal pátý v Itálii a pokořil čtyřsetgólovou hranici v soutěžích, do kterých patří i německá a francouzská liga. Brzy by měl Ronalda následovat Lionel Messi z Barcelony, který má na kontě 389 branek.

Další dvě šance už ale Ronaldo nevyužil, naopak soupeř vyrovnal po kuriózní situaci. Domácí přestali hrát, jelikož míč směřoval do zámezí. Roztočený balon však nečekaně zůstal ve hřišti, Kouamé ideálně nacentroval a Bessa hlavou zařídil remízu.

Fotbalisté AS Řím v italské lize překvapivě doma prohráli 0:2 se Spalem Ferrara a po devíti kolech mají na kontě už tři porážky. Soupeř Plzně v Lize mistrů měl sice výraznou převahu, ale gól nedal. V sestavě Římanů chyběl český reprezentant Patrik Schick, který kvůli menšímu zranění ani nebyl v nominaci.

V dresu AS se tentokrát trápil kanonýr Džeko. Už v úvodu dvakrát neprostřelil brankáře Milinkoviče-Saviče. Hosté pak šli do vedení z penalty. Ve druhé půli Džeko opět pohrdl dobrou šancí a soupeř to potrestal zvýšením náskoku po rohovém kopu.

Domácí mohl vrátit do hry Pellegrini, ale trefil jen spojnici branky. Čtvrt hodiny před koncem brankář Milinkovič-Savič zdržoval, dostal v rychlém sledu dvě žluté karty a byl vyloučen. Ani to ale favoritovi nepomohlo a soupeř ukončil sérii ligových čtyř porážek.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:

AS Řím - Spal Ferrara 0:2 (38. Petagna z pen., 56. Bonifazi), Juventus Turín - FC Janov 1:1 (18. Ronaldo - 67. Bessa), Udine - Neapol 0:3 (14. Ruiz, 82. Mertens z pen., 86. Rog).

 

Právě se děje

Další zprávy