Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Finští mistři světa byli nad síly českých florbalistů

Další marný boj o body na turnaji Euro Florball Tour v Uppsale svedli čeští florbaloví reprezentanti s Finskem. Po páteční porážce s domácím Švédskem 4:5 podlehli i druhému skandinávskému soupeři 2:5. V neděli uzavře český tým generálku na prosincové mistrovství světa v Praze utkáním o třetí místo se Švýcarskem.

Utkání Česko - Finsko
zdroj: ceskyflorbal.cz

Po bezbrankovém úvodním dějství úřadující světoví šampioni z Finska ovládli druhou třetinu, kterou vyhráli 4:0. Ve 24. minutě překonal Bauera Salin, který pak po trefách Manninena a Kotilainena přidal 74 sekund před druhou pauzou svůj druhý gól v utkání.  

Ve 45. minutě kapituloval poprvé také finský gólman Toriseva, jehož překonal Delong při vyloučení Hautaniemiho. V polovině závěrečné části ještě snížil Rýpar, ale v 57. minutě dovršil výsledek při české power-play do prázdné branky Stenfors.

"Zápas byl ze začátku vyrovnaný, ale škoda individuálních chyb, které nás stály vítězství. Musíme se víc tlačit do střely. Měli jsme střel málo a s tím se nedá vyhrát," řekl pro web Českého florbalu útočník Adam Delong, který se trefil i v pátek proti Švédsku. "Je to příjemné. Sedli jsme si v lajně a doufám, že to tak bude fungovat i nadále," uvedl Delong, který nastupuje v útoku s Danielem Šebkem a Patrikem Dóžou. "Se Švýcarskem musíme vyhrát, urvat tři body a odvézt si dobrý pocit před mistrovstvím," dodal Delong.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté podlehli Finsku


Česko - Finsko 2:5 (0:0, 0:4, 2:1) Branky a nahrávky: 45. Delong (Suchánek), 50. Rýpar (M. Krbec) - 24. Salin (Salo), 34. Manninen (Kotilainen), 37. Kotilainen (Junkkarinen), 39. Salin (Lastikka), 57. Stenfors. Rozhodčí: Zurbuchenová, Wehingerová (obě Švýc.). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 450

Švédsko - Švýcarsko 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Pořadí po 2. kole: 1. Švédsko 6, 2. Finsko 5, 3. Švýcarsko 1, 4. Česko 0.

Junioři: Švédsko - Česko 12:6 (2:1, 5:2, 5:3), Česko - Finsko 5:8 (2:3, 0:2, 3:3).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články