Motorkář pod vlivem drog srazil policistku. Stíhán je na svobodě

Zdrogovaný motorkář srazil policistku, stíhán je na svobodě (zdroj: ČT24)

Až dvanáct let vězení hrozí motocyklistovi, který při dopravní kontrole najel do policistky a srazil ji k zemi. Incident se stal ve čtvrtek ráno na okraji města Mohelnice. Hlídka se řidiče pokoušela zastavit, protože ve městě překročil povolenou rychlost o 42 kilometrů za hodinu. Policisté následně zjistili, že muž byl pod vlivem marihuany a nikdy neměl řidičské oprávnění. Návrh na vzetí do vazby neprošel, motorkář je stíhán na svobodě.

Na výjezdu z Mohelnice směrem na Uničov řidiči často překračují povolenou rychlost, proto zde policisté hlídkují poměrně často. Ve čtvrtek dopoledne na povolené padesátce naměřili motorkáři 92 kilometrů za hodinu, a proto se ho hlídka rozhodla zastavit.

„Poté, co policistka předpisovým způsobem zastavovala motorkáře, který na ni reagoval, zpomalil, přibrzdil před ní, jevil se tak, že zastaví, tak se z ničeho nic prudce rozjel. Ona se snažila ještě uskočit, bohužel se jí to nepodařilo a on ji čelně srazil,“ popsal situaci vedoucí územního odboru šumperské policie Libor Giesel.

Náraz policistku odmrštil na beton, stejně jako motorku s motorkářem. Policisté muže okamžitě zadrželi, kolegyni přivolali zdravotnickou službu, která ji převezla do šumperské nemocnice. „Bylo vyloučeno vnitřní poranění, ale je v pracovní neschopnosti,“ informoval Giesel.

Pod drogami a bez řidičáku

Během nehody byl motorkář pod vlivem marihuany. Tu měl i u sebe, stejně jako další drogu, pravděpodobně pervitin. Čtyřiatřicetiletý muž navíc nikdy neměl řidičský průkaz a motorka, sestavená z několika dalších strojů, nebyla registrovaná. „Na motocykl připevnil registrační značku, kterou dle svého vyjádření dříve našel a ponechal si ji,“ uvedla mluvčí šumperské policie Jiřina Vybíhalová.

„Jedná se o osobu, která dosud nebyla trestaná. Za spáchání závažných trestných činů mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 3 do 12 let,“ dodala mluvčí. Policisté už muže obvinili, jejich návrh na vzetí do vazby však neprošel. Řidiče tudíž stíhají na svobodě.