Hlavní obsah

Slavia veze z Dánska důležitou výhru a přiblížila se postupu! Jablonec vybojoval bod

Kodaň/Praha
Aktualizováno

Důležité vítězství v bitvě o postup ze základní skupiny Evropské ligy vybojovali fotbalisté Slavie, kteří vyhráli na hřišti FC Kodaň 1:0. Pražané jsou ve skupině C druzí s šesti body, vede Zenit, který má o bod víc. Jablonec si ve skupině K připsal svůj druhý bod, když doma remizoval s Astanou 1:1. V tabulce však Severočeši zůstávají poslední.

Foto: SK Slavia Praha, Facebook

Jan Matoušek se postaral o jedinou branku utkání

Článek
Fotogalerie

Mimořádně cenné tři body vystřelil premiérovou trefou za Slavii dvacetiletý útočník Jan Matoušek. Parádně využil centr Vladimíra Coufala a po nevýrazné první půli nasměroval lídra české ligy za vítězstvím.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se tak dostali na druhé místo tabulky skupiny C o dva body před dánský celek. S jednobodovým náskokem vede ruský Zenit, který po obratu porazil Bordeaux 2:1.

Skvělý úvod Jablonce stačil na bod

Fotbalisté Jablonce vstoupili do zápasu s Astanou výborně. Už ve 4. minutě se trefil rychlé akci Jakub Považanec. Domácím však náskok vydržel jen krátce, v 11. minutě se hlavou z bezprostřední blízkosti trefil Henrique. Ve druhém poločase už branka nepadla a Severočeši si tak připsali druhý bod do tabulky.

Ve druhém zápase skupiny K, ve které hraje Jablonec, zvítězilo Dynamo Kyjev na hřišti Rennes 2:1. Český tým zůstává ve skupině poslední, s pěti body vede Astana o skóre před Dynamem Kyjev, třetí je Rennes.

Evropská fotbalová liga - 3. kolo základních skupin:
Skupina C
FC Kodaň - Slavia 0:1
Branka: 46. Matoušek
Skupina K
Jablonec - FC Astana 1:1
Branka: 4. Považanec - 11. Henrique

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články