27. října 2018 • 09:04

Krejčíková se Siniakovou smetly druhý český pár a jsou ve finále Turnaje mistryň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světové jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková porazily v semifinále Turnaje mistryň další české tenistky Andreu Sestini Hlaváčkovou a Barboru Strýcovou 6:3, 6:2 a mají na dosah další velký titul. Letos už slavily grandslamové trofeje na Roland Garros a ve Wimbledonu.



Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková porazily v semifinále Turnaje mistryň další české tenistky Andreu Sestini Hlaváčkovou a Barboru Strýcovou 6:3, 6:2 a mají jistotu, že zakončí rok jako světové jedničky. Navíc mají na dosah další velký titul, letos už slavily grandslamové trofeje na Roland Garros a ve Wimbledonu.

"Ani jedna jsme nečekaly, že by sezona mohla tak dobře dopadnout. Najednou jsme na jejím konci, máme jisté jedničky a dalším cílem je zkusit tady vyhrát. Nechat tam všechno a hezky to dokončit," řekla Krejčíková. "Budeme tomu chtít dodat tu nejlepší tečku," uvedla Siniaková. "Třešničku!" dodala se smíchem na radu spoluhráčky.

Deblovou jedničkou na konci roku byla z českých tenistek naposledy před 26 lety Helena Suková, která byla letos uvedena do Síně slávy.

V nedělním finále se dvaadvacetileté Krejčíková a Siniaková střetnou s vítězkami utkání mezi maďarsko-francouzským párem Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová a australsko-americkou dvojicí Ashleigh Bartyová, Coco Vandewegheová. "Oba páry jsou hrozně těžké, hodně agresivní a dobře čtou hru. Ať tak, nebo tak, kdo se první bude snažit přeběhnout nebo vytvořit tlak, pro toho to bude lepší," uvedla Siniaková.

Do stavu 4:3 v prvním setu si oba české páry držely podání, pak se Siniakové s Krejčíkovou povedlo sebrat servis Hlaváčkové. První pár světa se snažil hrát co nejvíce míčů přes Hlaváčkovou, která ve druhé sadě přišla o podání ještě dvakrát, jednou i po dvojchybě. Siniaková a Krejčíková při svém servisu nezaváhaly.

"Takticky jsem držely to, co jsme dostaly (za úkol). Dobře jsme podávaly, returnovaly a hodně se tlačily na síti k přeběhům, To rozhodlo," řekla Krejčíková, kterou vedla loni zesnulá Jana Novotná. Aktuálně spolupracuje s Vladimírou Uhlířovou.

Hlaváčkovou a Strýcovou porazily stejným skóre jako v semifinále v Paříži. "Tam mi to přišlo ne snadnější, ale stav tomu opravdu odpovídal. Tady to bylo od začátku vyrovnané. Mnohdy v deblu stav tolik neodpovídá," řekla Siniaková.

Na kurtu vyzařuje ze Siniakové a Krejčíkové sebevědomí a uvolněnost. Ač spolu hrály naposledy na US Open, v Singapuru na nich není pauza poznat a jedna druhou nenechá padnout. "Když se jedné nedaří, druhá ji vytáhne. Čím častěji si budeme navzájem pomáhat, tím lepší tým budeme," uvedla Siniaková.

Český tenis má ve finále čtyřhry na Masters zastoupení potřetí za sebou. Krejčíková se Siniakovou se mohou stát prvním ryze českým párem, který turnaj ovládne. "Jo?" divila se Siniaková. "To by bylo hezké."

Legendární Navrátilová slavila deblový titul na Turnaji mistryň vždy jako Američanka a Hana Mandlíková, Helena Suková, Jana Novotná i loni Sestini Hlaváčková neměly po boku krajanku.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):

Čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Sestini Hlaváčková, Strýcová (3-ČR) 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud