Hlavní obsah

Rusko odložilo premiéru filmu, kde Američané zachraňují ruského prezidenta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po komedii o Stalinovi má ruská vláda další problém s filmem. Ruská premiéra akčního filmu Hunter Killer (Útok z hlubin) byla odložena. Ministerstvo kultury tvrdí, že distributor ještě nedodal některé papíry, ale opozice naznačila, že větším problémem bude spíš obsah filmu.

Útok z hlubinVideo: Bontonfilm

 
Článek

Ve fiktivním akčním snímku američtí vojáci zachraňují ruského prezidenta během převratu. Distributor Megogo Distribution požádal majitele kin hodiny před premiérou, aby zatím film nepromítali.

Vysvětlení ruského ministerstva kultury zní „nedodali dostatek dokumentů”. Distributor ale tvrdí, že všechny materiály dodal předem a ministerstvo žádné námitky nemělo.

Foto: Hunter Killer Production

Gerard Butler ve filmu Hunter Killer (Útok z hlubin)

Hlavní hvězdou příběhu je herec Gerard Butler. „Zlý“ ministr obrany zadrží prezidenta a má ho jako rukojmí, jednotka amerického námořnictva ho však dokáže osvobodit. Opoziční politik Dmitrij Gudkov uvedl, že ve skutečnosti Kreml nedokáže strávit ani ve fiktivním díle, aby byl ruský prezident zbaven moci.

Rusko také zakázalo komedii Stalinova smrt, protože v ní vidí „ideologickou válku”.  Hlavně u mládeže to ale spíše zvyšuje zájem o film, který si stáhne z internetu.

Režisér Armando Iannucci ve snímku satiricky líčí boje a intriky v Moskvě v momentě, kdy sovětský diktátor zemřel. Vystupují v něm skutečné politické figury. Zvláštní projekci v Rusku navštívili poslanci a někteří byli velmi nespokojeni. Jelena Drapeková z parlamentní komise pro kulturu prý „nikdy neviděla něco tak nechutného”.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám