Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Scala odhaluje svůj interiér. Vnitřek nástupce Rapidu se výrazně promění!

David Bureš
Diskuze (63)
Nástupce Škody Rapid přijede s nově pojatým interiérem, jehož koncepci naznačila již studie Vision RS.

Škoda si pro závěr roku připravila důležitou premiéru, 6. prosince v izraelském Tel Avivu odhalí svého nového zástupce v nižší střední třídě, hatchback Scala. Jako již tradičně však ještě před premiérou automobilka postupně uvolňuje informace o této novince. Naposledy nechala nahlédnout do interiéru Scaly prostřednictvím zveřejněné skici vnitřku auta.

Zveřejněný náčrt potvrzuje dřívější informace, že Scala využije novou koncepci palubní desky. Té bude dominovat volně stojící displej na vrcholu středového panelu, který díky tomu bude ideálně umístěn v zorném poli řidiče. Navíc pod ním bude praktická ergonomická opěrka pro ruku ovládající dotykovou obrazovku, kterou tvoří linka vedoucí přes palubní desku.

Obrazovka bude mít ve vrcholné verzi úhlopříčku 9,2 palce, přičemž systém infotainmentu vychází z nejnovější generace modulární stavebnice MIB. Komu by ani to nestačilo, bude si moci přikoupit digitální přístrojový štít s obrazovkou s úhlopříčkou 10,25 palce. Nová generace mobilních služeb Škoda Connect pak umožní zamykat a odemykat auto pomocí chytrého telefonu, případně aktualizovat software infotainmentu a navigace „vzduchem,“ bez nutnosti návštěvy servisu.

Video se připravuje ...

Vedle nové koncepce palubní desky automobilka zdůrazňuje také novou specifickou úpravu povrchu výplní dveří, která má připomínat krystalickou strukturu. Do budoucna tento detail mají použít i další modely Škoda. Sedadla pak za příplatek budou moci být čalouněna ušlechtilým mikrovláknem Suedia.

Automobilka už odhalila také objem zavazadlového prostoru své kompaktní novinky. Zavazadelník v základu poskytne 467 litrů, díky čemuž bude patřit mezi největší v daném segmentu. Po sklopení zadních sedadel se pak zvětší až na 1.410 litrů.

Škoda Scala se začne prodávat v první polovině roku 2019. Její vzhled bude vycházet z konceptu Vision RS, představeného na letošním pařížském autosalonu. Vůz dlouhý 4.362 mm bude dostupný výhradně jako pětidveřový hatchback, s liftbackem se v dané kategorii již nepočítá. Jméno vychází z latinského výrazu pro schody nebo žebřík, což má odkazovat na velký krok vpředu pro automobilku v daném segmentu. Scala totiž má využít tu nejmodernější techniku, prostřednictvím jí navíc Škoda bude vůbec poprvé zastoupena v jádru nižší střední třídy.

David Bureš
Diskuze (63)
28. 11. 2018 17:09
Re: Můžete mně vysvětlit ?
Říká Vám něco ochrana chodců? Asi moc ne to vypadá...
Avatar - holden2
8. 11. 2018 18:13
nejdříve Kaďák a teď Srala
proste jeden vykal za druhym. skodovka je hnuj pro dobytek. skodovkou jezdis protoze musis. skodovka se nekupuje ale fasuje
8. 11. 2018 07:26
Re: A čo bude na interiéri nové?
To kvôli tebe, aby si tiež mal nejaký dôvod niečo napísať. ;-)
Avatar - Jaros71
8. 11. 2018 00:46
Re: Je na co se těšit!
Pokud bude cena někde kolem Fiatu Tipo , tak Scala může mít úspěch..
S traverzou na zadní nápravě , bez možného multilinku výš hledět nemůže..
Pitomý tablet 10' to fakt nezachrání... >:-[]
Jinak auto vypadá docela dobře..uvidíme jak bude jezdit a jaký bude vnitří prostor v reálu.
7. 11. 2018 23:41
Je na co se těšit!
Pokud to Škodovka výrazně nepřestřelí s poměrem cena/standardní výbava (jako tomu bohužel bylo při nešťastném vstupu Rapidu na český trh), lze předpokládat, že Scala se stane s největší pravděpodobností hitem a na českém trhu nejprodávanějším modelem. Svým zaměřením je totiž jako na míru dělaná pro typickou českou středostavovskou rodinu (a nejen českou), pro kterou je Fabia příliš malá a Octavia zase moc drahá.
Hlavně však Scala důsledně odstraňuje ty věci, které byly po léta vytýkány Rapidu - nedostatečnou vnější i šířku, malá kola a celkově lacině působící interiér. Za obrovské plus považuji nejen nadprůměrný vnitřní prostor, ale také možnost volby silného a úsporného čtyřválce 1.5 TSI. Zadní náprava s novými hydraulickými lůžky doufejme výrazně utlumí rázy od vlečené zadní nápravy. :-) :yes: