Nafta v Česku je poprvé od roku 2015 dražší než benzín, nejvíce stojí pohonné hmoty v Praze

Za uplynulý týden nafta zdražila v průměru o dva haléře na 33,77 koruny za litr, nejprodávanější benzin Natural 95 naopak zlevnil o šest haléřů na 33,69 koruny. Nafta se tedy stále drží na nejvyšších cenách od prosince 2014. Vyplývá to z údajů České společnosti pro platební karty (CCS), která ceny sleduje.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stojany na benzinové stanici (ilustrační foto)

Stojany na benzinové stanici (ilustrační foto) | Foto: JirkaF | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Pohonné hmoty v Česku letos zhruba od konce března do začátku června prudce zdražovaly. Během té doby ceny stouply o téměř tři koruny na zhruba 33,50 koruny u benzinu a 32,60 koruny u nafty.

Ceny benzínu i nafty od srpna dál rostou. Jsou nejvyšší od prosince 2014

Číst článek

V dalších měsících až do října už ceny stoupaly jen mírně. Od října benzin postupně spíše zlevňoval, zatímco nafta zdražovala, před týdnem se tak ceny vyrovnaly.

Z jednotlivých regionů České republiky má nejvyšší průměrné ceny benzinu i nafty nadále Praha. V hlavním městě stojí litr benzinu v průměru 34,46 koruny a litr nafty 34,38 koruny. Nad 34 korunami jsou ceny benzinu také v Jihomoravském a Olomouckém kraji a na Vysočině. Cena nafty se nad stejnou hranici dostala kromě Prahy ještě v Jihomoravském, Plzeňském a Středočeském kraji a na Vysočině.

Nejlevnější jsou pohonné hmoty stále v Jihočeském kraji. Natural 95 tam řidiči koupí v průměru za 33,25 koruny a naftu za 33,44 koruny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme