8. listopadu 2018 • 18:37

Astana - Jablonec 2:1. Domácí rozhodli v závěru, postup se výrazně vzdálil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce ve čtvrtém zápase základní skupiny Evropské ligy smolně prohráli v Astaně 1:2. Kazašský celek vedl po brance Pedra Henriqueho, pak sice Severočeši vyrovnali díky vlastnímu zásahu Baktijara Zajnutdinova, ale o výhře domácích rozhodl dvě minuty před koncem Jevgenij Postnikov.



Úvod zápasu na umělém trávníku Astana Areny patřil domácím, kteří se v 18. minutě ujali vedení. Brankář Hrubý vyrazil Tomasovovu střelu na roh, po něm se však prosadil volný Henrique. Zajnutdinov prodloužil míč za sebe a brazilský záložník se před odkrytou brankou nemýlil.

Jablonečtí okamžitě zabrali a vzápětí mohli vyrovnat. Sobol, který nahradil zraněného Masopusta, však trefil pouze boční síť. Stejně dopadl i Považanec, zatímco Jovovič netrefil branku.

V 41. minutě už se ale hosté odměny za aktivitu dočkali. Holešovu střelu srazila domácí obrana na roh a po něm se prosadil Lischka, jehož hlavičku ještě tečoval Zajnutdinov.

Severočeši jako první zahrozili i po přestávce. Sobol využil zaváhání obránců a dostal se k míči v dobré pozici, ale opět zamířil pouze do boční sítě. Pak ale postupně převzala aktivitu Astana a dvě minuty před koncem rozhodla o vítězství. Tomasov našel ve vápně Postnikova a ten poslal míč pod břevno.

Astana vyhrála i druhý zápas ve skupině, udržela neporazitelnost a s osmi body je o skóre druhá za Dynamem Kyjev, které dnes porazilo 3:1 Rennes. Francouzskému celku patří se třemi body třetí místo. Jablonec, který jako první český klub v pohárech prohrál v Kazachstánu, má o bod méně a je poslední.

Góly

Domácí: 18. Henrique, 88. Postnikov

Hosté: 41. Zajnutdinov (vl.)

Sestavy

Domácí: Jerić (C) – Antonio Rukavina, Postnikov, Aničić, Zajnutdinov – Tomasov, Majevski, Kleinheisler, Henrique (80. Murtazajev) – Kabananga (61. Janga), R. Almeida (71. Mužikov).

Hosté: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Jovović (89. V. Kubista), Považanec, Trávník, Sobol (72. Kratochvíl) – Doležal.

Náhradníci

Domácí: Mokin, Bejsebekov, Janga, Malij, Murtazajev, Mužikov, Ščetkin

Hosté: Hanuš, Břečka, Chramosta, Ikaunieks, Janković, Kratochvíl, Kubista

Karty

Domácí: Henrique, Aničić

Hosté: Jovović

Rozhodčí

István Vad – Istvan Albert, Balázs Szert (všichni Maďarsko)

Stadion

Astana Arena, Astana

Velká radost střelce vítězného gólu Astany proti Jablonci Jevgenije Postnikova
Velká radost střelce vítězného gólu Astany proti Jablonci Jevgenije Postnikova

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Kyjev 6 3 2 1 10:7 11
2. Rennais 6 3 0 3 7:8 9
3. Astana 6 2 2 2 7:7 8
4. Jablonec 6 1 2 3 6:8 5

Rada pořád čeká na první evropskou výhru. Jablonec remizoval s Astanou 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud