Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi v Ženevě představí nový koncept crossoveru

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Ženevský autosalon se rychle blíží, a tak se objevují informace o vozech, které tam uvidíme. Mitsubishi nyní ukázalo první fotografie nového konceptu, který ve Švýcarsku bude mít premiéru.

Na upoutávkách můžete vidět ostře řezaný vůz, který má být hlavním konceptem značky Mitsubishi pro letošní ženevský autosalon. Automobil má ukazovat budoucí směřování značky, jednat by se přitom mělo o nyní tolik oblíbeného křížence napříč třídami, kompaktní crossover.

Podle prvních informací má vůz využívat plug-in hybridní pohon, který známe již kupříkladu z modelu Outlander PHEV, poháněna však dle prvních informací mají být pouze kola jedné nápravy, nejspíše té přední. Podle dřívějších informací má každý model představený v následujících pěti letech využívat podobné technologie se zapojením provozu čistě na elektřinu.

Tento stroj přitom není pro značku ničím zásadně novým, již loňský koncept XR-PHEV brnkal v podstatě na totožnou notu. Proslýchá se rovněž, že ikonický sportovní model Evolution X má být nahrazen rovněž podobným typem vozu, tedy crossoverem.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Avatar - CountachSV
27. 1. 2015 18:58
originalita na úbytě
ten čumák docela kopírka výrazu Ampery... a nebo Lady >:D