Hlavní obsah

Kovář řádil před šéfem Bostonu. Dostane ho to do NHL?

Aktualizováno

Hokejistovi Janu Kovářovi se v AHL opět zadařilo. Český útočník dvěma asistencemi řídil výhru Providence 2:1 nad Wilkes-Barre po prodloužení. Osmadvacetiletý centr se přitom zaskvěl v té nejlepší možné příležitosti – na zápase se byl totiž podívat generální manažer Bostonu Bruins.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jan Kovář.

Článek

Kovář po krátké a hořké epizodě v NY Islanders nepodepsal smlouvu přímo v NHL, ale jen zkušební kontrakt se záložním týmem Bostonu v AHL.

V posledním utkání, kdy mužstvo Providence zvítězilo 2:1 po prodloužení nad Wilkers-Barre/Scranton, farmou Pittsburghu, Kovář nejprve v přesilovce přihrál Slovákovi Martinu Bakošovi na vedoucí gól. Ve třetí části Penguins zásluhou Laffertyho srovnali, v prodloužení však opět zafungovala početní výhoda Providence.

Na začátku akce vedoucí k rozdílové brance Ryana Fitzgeralda byl opět český centr. Vítězství pak jistil gólman Dan Vladař.

Na utkání se byl osobně podívat generální manažer Bostonu Bruins Don Sweeney. Kováře, jenž nastoupil ve středu první formace, viděl v akci za Providence vůbec poprvé.

Dvojnásobný šampión KHL Jan Kovář v šesti zápasech bodoval sedmkrát (3+4), jen v jednom utkání vyšel naprázdno. Ve statistice +/- má kolář -2. Jak daleko je od přesunu do Bostonu?

Skórovali další Češi, brankářům se nevedlo

V pátečních duelech AHL se prosadilo několik Čechů. Forvard Filip Chlapík vstřelil branku za Belleville a  přispěl k výhře nad Torontem Marlies 7:6.

Gólem proti brankáři Marku Mazancovi se prosadil útočník Lukáš Jašek, jehož Utica zvítězila nad Hartfordem po nájezdech 4:3. Asistenci v dresu poražených měl obránce Libor Hájek.

Na jeden gól Charlotte pak přihrál centr Martin Nečas, nakonec však musel skousnout porážku 3:4 od Binghamtonu.

Nedařilo se ani gólmanům Pavlu Francouzovi, který s Coloradem Eagles podlehl 3:4 San Diegu, a Josefu Kořenářovi – ten v brance Barracudy dostal pět gólů od Tucsonu (0:5).

Prosadí se útočník Jan Kovář do NHL?
Ano
83,5 %
Ne
16,5 %
Celkem hlasovalo 5451 čtenářů.

Reklama

Související témata: