Ľudia nocovali vo vlaku RegioJetu, zo Spiša meškal vyše 460 minút
12.11.2018 12:11
akt. 10.09.2019 05:13

Ľudia nocovali vo vlaku RegioJetu, zo Spiša meškal vyše 460 minút

Uložiť článok
RegioJet tvrdí, že cestujúcim vrátil cestovné v plnej výške.

(Aktualizované o 13:21 o vyjadrenie štátneho dopravcu )

Súkromnému dopravcovi RegioJet sa v noci pokazil vlak v stanici Vydrník. „Dnes v noci, bohužiaľ, došlo na spoji z Košíc do Prahy v stanici Vydrník k poruche lokomotívy, ktorú sa napriek všetkej snahe nepodarilo na mieste odstrániť,“ uviedol pre Aktuality.sk hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

Desiatky cestujúcich tak včera okolo 22:30 uviazli v obci medzi Spišskou Novou Vsou a Popradom. Mnohí si tak počkali zhruba do 06:15 h, keď prišla na miesto náhradná lokomotíva z Česka.

Ondrůj tvrdí, že RegioJetu sa nepodarilo zohnať lokomotívu od iného dopravcu. Vlak tak musel čakať na príjazd lokomotívy z Česka. „Celá udalosť nás veľmi mrzí,“ tvrdí hovorca súkromného dopravcu.

Podľa jeho slov sa personál po celú dobu snažil cestujúcim poskytovať maximálny servis. Tiež uviedol, že ľuďom, ktorí cestovali v pokazenom vlaku, vrátia cenu lístka.

Časť ľudí prestúpila

„Cestujúcim sme ihneď automaticky načítali kompenzáciu vo výške 100 % z cestovného – môžu si peniaze vyzdvihnúť ešte dnes bez toho, aby museli o čokoľvek žiadať,“ ubezpečuje Aleš Ondrůj.

„RegioJet sa všetkým cestujúcim veľmi ospravedlňuje, bohužiaľ, išlo o náhlu prevádzkovú poruchu, ktorú nebolo možné opraviť na mieste,“ doplnil. Ľudia, ktorí cestovali po Žilinu, mali možnosť prestúpiť do rýchlika R 614 Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), ktorý na mieste mimoriadne zastavil.

Do Prahy však už v neskorú nočnú hodinu nešiel severnou trasou žiadny iný vlak, do ktorého by mohli prestúpiť ľudia cestujúci do Česka. RegioJet tvrdí, že by nemohol zaviesť ani náhradnú autobusovú dopravu. Podľa Ondrůja by totiž s ohľadom na množstvo cestujúcich a vzdialenosť nijako nepomohla.

Hovorca RegioJetu zopakoval, že cestujúcim vrátili cestovné v plnej výške. „Celá vec nás mrzí a ospravedlňujeme sa za všetky komplikácie,“ uzavrel Ondrůj.

Na vlak do Prahy prestupovali aj v Bratislave

Neskôr sa k pokazenému rušňu RegioJetu vyjadrili aj ZSSK. Podľa hovorcu národného dopravcu Tomáša Kováča vlak R 614 Zemplín mimoriadne zastavil vo Vydrníku, keďže vlak súkromného dopravcu sa nemal ako dostať do železničnej stanice Poprad-Tatry.

Kováč tvrdí, že do vlaku ZSSK prestúpilo približne 50 ľudí a ďalej pokračovali v ceste. „Vlak R 614 Zemplín z tohto dôvodu meškal 5 minút. V Bratislave cestujúci z Regiojetu pokračovali v ceste do Prahy vlakom EC 282 Metropolitan Slovenská strela,“ doplnil hovorca ZSSK.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Doprava
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.