Pavel Pásek drží Jiřího Pomeje nad vodou celý život a ochotně žehlí všechny jeho průšvihy. A nevykašlal se na něj ani tentokrát, kdy to podle něj herec už vůbec nezvládá. Už šel za hranice svého rozumu. A teď zakročil už i Jirkův otec Pomeje starší (76).

Jsem celý život silnej chlap, teď se mi chce ale ze syna doopravdy brečet,“ řekl Blesku Jiří Pomeje st., který přijel z Českých Budějovic, kde žije, do Prahy, aby mohl svému Jirkovi pomoct. „Je za pět minut dvanáct, jestli už není po dvanácté,“ zoufá si tatínek Pomeje, který včera od rána do večera žhavil s Pavlem Páskem telefony a objížděl nemocnice, aby Jirkovi zajistili pobyt v nějaké vhodné léčebně.

S Páskem se nyní rozhodují, zda ho umístí do psychiatrické léčebny, nebo nemocnice. „Je to složitý. Když ho dáme třeba do Červeného dvora, nebudou mu tam léčit nohu, která ho šíleně bolí – a nikdo neví, co s ní je. Když ho zase strčíme někam na ortopedii, kde mu budou dávat dohromady tu nohu, tak to nepřežije psychicky, bude mít absťák,“ vysvětlil Pásek. S Jirkovým otcem jsou ale rozhodnuti dostat ho na léčení, i kdyby ho tam měli dovléct násilím ve svěrací kazajce.

Vážně to takhle dál nejde. On už blábolí. Neví, kde je, co bylo včera. A je to den ode dne horší. Není s ním řeč. Obávám se, že jsem už ve stavu, kdy jsem schopen na svého nejlepšího kamaráda zavolat záchytku a poslat ho do Bohnic,“ dodal zoufalý Pásek, který Pomejemu už několikrát doslova zachránil život.

Fotogalerie
62 fotografií