Navýsost kosmopolitní událost si nenechala ujít ani manželka českého premiéra Monika Babišová, která v módním duelu s první dámou Francie Brigitte Macron či chotí prezidenta USA Melanií Trump zcela obstála.

Paní Melanie jako vždy dodržela image lady, jež si s nepatřičnou, v jejím společenském postavení nežádoucí extravagancí nezadá.

Pětašedesátiletá Brigitte neodolala, aby v setu kostýmkových šatů neukázala štíhlé, tvarem stále pěkné nohy, i když sukně mohla vzhledem k aktu sahat pod kolena. Jistým ústupkem proti tradiční, dosti striktní etiketě jsou i kalhoty, jež v jejích outfitech na jednotlivé akce figurovaly a v událostech pořádaných britskou královskou rodinou by se ocitly na černé listině. Byť nohavice v pietně oslavující Paříži oblékla i neurozená monacká princezna Charlene Wittstock.

Všechny jmenované dámy měly před političkami navrch. Daly dobrou jízdu i v mantinelech vysokých nároků. Navíc na bolestivě vysokých, někdy nohu vyvracejících jehlových podpatcích. Na svůj věk skvěle vyhlížející madame Macron sklidila ze skvadry hodnocených o něco méně bodů vzhledem k faktu, že Francouzky svět vnímá jako synonymum šarmu a módních instinktů.

Monika Babišová a Melanie Trump: Solidní podání

Vázačky u krku, dlouhé rukávy, midi délky ve zvonu či v záhybech rozvolněných sukní, přiznaná linie pasu. Dvě zrající ženy s dlouhými, v loknách zvlněnými vlasy, jež si po boku mocných manželů vybírají daň za luxusem doprovozený společenský post. Je to dobrá, jejich roli konvenující etuda, jen paní Monika by měla na kadeře zapomenout a zkrotit je v uzlu v týle.

Monika Babišová a Melanie Trump
Autor: archiv Blesku

Brigitte Macron: Carpe diem

Je příkladem proti zavedeným standardům jdoucí ženy. Věkovým rozdílem, jenž mezi ní a francouzským prezidentem panuje, počínaje. Řadou outfitů při formálních událostech konče. Na jemné hraně se vzhledem k pietním aktům pohybuje i tato kreace, v níž neodolala štíhlé nohy vystavit.

Brigitte Macron
Autor: archiv Blesku

Brigitte Macron a Charlene Wittstock: Mašle z Monaka

Madame Brigitte zvolila na jednu z mnoha formálních událostí jupkou inspirované, od pasu do mělkého zvonu rozšířené sáčko doprovozené bílou blůzou a elegantními, navýsost klasickými kalhotami s cigaretovými nohavicemi. Za monackého knížete Alberta II. provdaná jihoafrická olympijská plavkyně Charlene je v jiném střihu oblékla také. Pláštěm v pepito kostičce doprovozený outfit s dominantou velké mašle byl maximálně působivý a nad modelem Macron vítězil.

Brigitte Macronová a monacká princezna Charlene
Autor: Reuters

Brigitte Macron a Melanie Trump: Dvě v tom

Pětašedesátiletá Macron na první dojem působí jako holčička. Mnohem mladší Melanie je nadčasovým synonymem lady v kostýmkových šatech doprovozených polozapomenutými rukavicemi z jemné kozinky a lodičkami na smrtelně vysoké jehle z dílny zn. Christian Louboutin. 

Brigitte Macron a Melanie Trump
Autor: archiv Blesku

Monika a Andrej Babišovi: Přešlap premiéra

Rudé šaty jsou na plný počet bodů. Doplňky konvenují. Chybou jsou pouze neopálené pruhy po ramínkách plavek na kůži. Premiér ČR chybuje na jeden knoflík zapnutým sakem, z nějž v pase nepatřičně ční vázanka. Příliš pokrčené kalhoty zasluhují zkrátit a sofistikovanosti se zpronevěřuje i duo akcentů v klopách sak.

Manželka českého premiéra Andreje Babiše Monika v červených šatech na slavnostní večeři v pařížském Muzeu Orsay, (10.11.2018)
Autor: Reuters

Brigitte Macron: Šlépěj zn. L. V.

K navy modrému modelu zvolila v podobném tónu i lodičky od ikonické, taškami a zavazadly především proslulé zn. Louis Vuitton.

Brigitte Macronová obula boty od Louise Vuittona.
Autor: Profimedia.cz

Melanie Trump: Nota klasiky

Objemem velkorysý nad kotníky sahající plášť z vlněného sukna. Nadčasová kabelka z lakované kůže, trendům odolávající hladké lodičky na jehle. První dáma USA se odkazu elegantní Jackie Kennedy nezpronevěřuje.

Boty Melanie Trump
Autor: archiv Blesku

Fotogalerie
84 fotografií