Od chvíle, kdy uprostřed léta Tomáš oznámil rozvod s Lucií Vondráčkovou (38), si všichni aktéři užili své. A tak nepřekvapilo, když včera po tréninku na Kladně sedl Plekanec do auta a po zacpané D1 dojel až do brněnského sídla Šafářové. Nebloudil, řadovou vilu tenistky, která se chystá po lednovém Australian Open seknout s kariérou, našel rychle.

Zhruba dvě hodiny trvala návštěva u Šafářové, kterou Plekanec zastihl pouhý den po příletu ze zámoří. Kolem osmé večer vyrazili společně na večeři. Když nastupovali do auta, podržel galantně Lucii dveře, teprve pak přešel na druhou stranu a nastoupil za ní.

Aspoň k něčemu dobrému mu „posloužil“ vyhazov z Montrealu: Díky němu jsou si blíž, z Kladna do Brna je to 240 kilometrů. Ke štěstí mu už zbývá, jen aby se matka jeho synů Adama (3) a Matyáše (6) s nimi vrátila z Kanady do Česka, aby měl všechny nejbližší zase na dosah.

„Do Kanady už se vracet nebudu,“ má totiž jasno ve svých plánech, což vysvětlil na svém Facebooku: „Ani miliony dolarů v NHL nestojí za to, aby moji dva synové byli nešťastní a bez obou rodičů. Slíbil jsem jim, že Montreal je v zámoří můj poslední klub. Teď je čas na návrat domů.“

Stejně to cítí i jeho nová partnerka. V lednu si udělá poslední výlet za prací do Melbourne, pak s tenisem sekne. Ti dva už chtějí být doma. A hlavně spolu!

Fotogalerie
27 fotografií