Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

„Putin je zloděj!“ píší ruští žáci na tabule. Zuřící učitelka jim připomněla popravy

Autor: base, ČTK - 
16. listopadu 2018
10:18

Žáci a studenti škol v různých končinách Ruska mají novou zábavu: na tabuli v učebně napíší „Putin vor“ (Putin je zloděj), aby nápis vzápětí vyfotili a snímek zveřejnili na sociálních sítích, napsal web Newsru.com. Vše podle něj začalo v jedné sibiřské vsi u Krasnojarska, kde učitelka dějepisu za zmíněný nápis třídě vynadala a prohlásila, že „za sovětských dob by je zastřelili!“.

„Náš prezident, kterého třída 10 A tak hluboce urazila, že za sovětských dob by ji popravili zastřelením, vám posílá pozdravy,“ prohlásila podle líčení očitého svědka učitelka, držící v rukou místní noviny s titulkem Pozdrav od prezidenta (nad článkem o prezidentských grantech pro nevládní organizace).

Jedna žákyně si troufla poznamenat, že podle článku prezident vůbec neposílá pozdrav školákům, ale učitelka ji hned zpražila slovy, že smí hovořit jen se souhlasem pedagoga. A že by jí celá třída měla být vděčná, že celou záležitost nenafoukla a nezavolala policii, která by rychle vypátrala pachatele urážlivého nápisu.

Podle webu se autor nápisu nakonec přiznal. Nicméně úřady v Krasnojarském kraji prohlásily, že nepotrestají ani žáky, ani učitelku, která koneckonců „hájila své ideály ze sovětské éry“, aniž na žáky „zvýšila hlas“.

Do akce se podle Newsru.com zapojily už nejrůznější vzdělávací instituce, od školy ve městě Gusinoozersk v Burjatsku, v Krasnodaru na jihu evropské části Ruska přes moskevskou technickou školu pro budoucí geology až po univerzitu v Nižním Novgorodu.

marais ( 17. listopadu 2018 10:27 )

Proč nenapadají předsedu vlády MEDVĚDĚVA, ten reformu ohledně důchodů vymyslel a spustil.

marais ( 17. listopadu 2018 10:17 )

Putin žádné miliardy nemá, jinak by to dávno opozice uveřejnila. Zveřejnují jen presidentské paláce či dači, které jsou státní.

marais ( 17. listopadu 2018 10:14 )

Nějaký smrad tohle napíše a už to lítá na internetu...jak ubohé.

offline ( 16. listopadu 2018 17:41 )

To je otázka, jaké ty styky dnes jsou, jestli vůbec jsou. Diplomacii dělá Nohavica a co dělají ty stovky lidí, kteří trvale žijí v uzavřeném areálu u vyslanectví obehnaném vysokou betonovou zdí s ostnatými dráty, to je na venek úplná záhada.

mandy ( 16. listopadu 2018 17:10 )

sorry: zbraně (oprava)

Zobrazit celou diskusi