Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pozdvižení v Lidlu: Na parkovišti „lelkovala“ skupina velbloudů, utekli z cirkusu

Autor: Mii - 
16. listopadu 2018
12:25

Neobvyklý pohled se naskytl zákazníkům, kteří chtěli v pondělí večer nakoupit v supermarketu Lidl v dolnosaském městě Bergen. Na jeho parkovišti postávala skupina sedmi zmatených velbloudů, o kterých nikdo nevěděl, jak se tam dostali. Policie později zjistila, že zvířata utekla z nedalekého cirkusu, informuje agentura DPA.

Policii na místo zavolali řidiči, kteří velbloudy uviděli při projíždění nedaleké dálnice a kteří si nebyli jistí, zda jsou v pořádku. Strážníci po příjezdu celou oblast uzavřeli s cílem zamezit vstupu zvířat do vozovky. Celkem napočítali sedm velbloudů.

„Policie objevila, že z nedalekého cirkusu uniklo sedm velbloudů,“ uvedla policie v pozdějším prohlášení. „Aby zajistila, že provoz na dálnici B3 zůstane nepřerušen, celou oblast uzavřela a počkala, než se zvířata vrátí do svých stájí,“ pokračovala na svém Twitteru.

Uprchlý velbloud? Žádná rarita

Podle strážníků si velbloudy nakonec vyzvedl jejich ošetřovatel z cirkusu, který je odvel zpět do jejich příbytku. Jak se zvířatům podařilo z cirkusu utéct, není jisté, stejně jako proč si pro svůj pobyt vybrala zrovna parkoviště Lidlu. „Možná čekali na akční nabídku,“ vtipkovala mluvčí německé policie.

Jde již o druhý incident s uprchlými velbloudy v Německu během posledního roku. V dubnu musela policie zasahovat v Brémách poté, co byli dva velbloudi nalezeni poblíž restaurace McDonald's. Rovněž utekli z cirkusu. Podobně loni utekli dva velbloudi z cirkusu v českém Žatci. Strážnici je naháněli mezi paneláky.

prasatkopepicek ( 16. listopadu 2018 17:42 )

A nema ted Lidl ted treba arabsky tyden?

agfor ( 16. listopadu 2018 13:25 )

Tady je vidět přístup různých policií ke zvířátkům - v Německu počkala až chlupáči odejdou, v Česku si z toho udělala cvičné rodeo.

Zobrazit celou diskusi