Hlavní obsah

První mobil s pěti fotoaparáty stojí 15 000 korun

Novinky, ort

V Česku se v pondělí začal oficiálně prodávat chytrý telefon Galaxy A9, který má jako první na světě hned pět fotoaparátů. Čtyři jsou přitom umístěny na zadní straně, pátý je pak vpředu pro autoportréty.

Samsung Galaxy A9Video: archív výrobce

 
Článek

Novinku nabízí bezmála dvě desítky tuzemských obchodů. Podle Zboží.cz se ceny pohybují od 14 990 do 15 990 Kč. Ve všech případech jde přitom o totožný model, nabízené telefony se tedy neliší kapacitou úložného prostoru ani jinými parametry.

Tím nejzajímavějším jsou u modelu Galaxy A9 pochopitelně čtyři fotoaparáty na zadní straně, každý totiž slouží k něčemu jinému. Prim hraje hlavní fotoaparát s rozlišením 24 megapixelů, který nabízí autofokus a světelnost f/1.7. Ten bude většina uživatelů pravděpodobně používat nejčastěji. Vedle toho je k dispozici objektiv s dvojnásobným optickým přiblížením, na něj napojený senzor má však rozlišení už pouze 10 MPx.

Třetí fotoaparát je také desetimegapixelový, ale nabízí úhel záběru 120°, jde tedy o vhodnou volbu při focení krajin. Uživatelé se však musí smířit s absencí autofokusu, což na druhé straně právě u krajin patrně příliš vadit nebude.

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na čtyři hlavní fotoaparáty u modelu Galaxy A9

Různé úhly záběru, hrátky s hloubkou ostrosti

Jak je z řádků výše patrné, všechny tři fotoaparáty nabízejí jiný úhel záběru. Čtvrtý hlavní senzor pak slouží ke hrátkám s hloubkou ostrosti, aby měly momentky co nejvíce profesionální nádech. Jde totiž o snímač se selektivní hloubkou ostrosti, který má rozlišení pět megapixelů a světelnost f/2.2.

Zmiňovaný pátý fotoaparát je pak umístěný vepředu. Ten pochopitelně slouží pro zachycování autoportrétů a nabízí rozlišení 24 MPx a světelnost f/2.0.

Foto: archív výrobce

Galaxy A9

Foto: archív výrobce

Galaxy A9

Přestože fotoaparáty jsou u novinky patrně tím nejzajímavějším, přístroj se rozhodně nemusí stydět ani na za svou další výbavu. Galaxy A9 nabízí 6,3palcový Super AMOLED displej s rozlišením Full HD+, tedy 2200 x 1080 obrazových bodů.

Pracovní tempo udává procesor Qualcomm Snapdragon 660, jehož osm jader je rozděleno na dvě poloviny. Čtyři jádra tepou při frekvenci 2,2 GHz a další čtyři při 1,8 GHz. Do vínku dostal přístroj 6 GB operační paměti a 128GB úložiště, které je možné dále rozšířit až o 512 GB prostřednictvím paměťové karty microSDXC.

Velká baterie, různé barevné varianty

Pro úplnost dodejme, že akumulátor má kapacitu 3800 mAh, což lze v současnosti považovat za nadprůměrnou hodnotu.

Telefon Galaxy A9 vychází z tradičního designu společnosti Samsung, dostupný bude v různých barevných provedeních – černém Caviar Black, modrém Lemonade Blue a růžovém Bubblegum Pink.

Foto: archív výrobce

Galaxy A9

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám