Atlético Madrid je dalším osmifinalistou Ligy mistrů, Paris St. Germain udrželo naději na postup

Fotbalisté Atlética Madrid v Lize mistrů porazili 2:0 Monako a kolo před koncem základních skupin si zajistili postup do jarního osmifinále. To samé se povedlo i hráčům Schalke, Dortmundu a Porta. Výhra 2:1 nad Liverpoolem udržela Paris St. Germain v boji o postupu ze skupiny C.

Madrid, Moskva (Aktualizováno: 23:20 28. 11. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Atléticem Madrid a Monakem

Zápas mezi Atléticem Madrid a Monakem | Zdroj: Reuters

Atlético se ujalo vedení už ve druhé minutě zásluhou Kokeho a ve 24. minutě zvýšil Griezmann.

Monako, které nasadilo v základní sestavě tři sedmnáctileté fotbalisty, mohlo snížit osm minut před koncem z penalty nařízené za Savičovu ruku. Domácí obránce byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen.

Kolumbijský kanonýr Falcao ale penaltu proti svému bývalému klubu neproměnil a nevyužil už třetí pokutový kop v Lize mistrů za sebou. Takže zatímco Atlético slavilo postup do osmifinále, hosté prodloužili sérii zápasů bez vítězství v elitní soutěži na třináct.

⏰ RESULTS ⏰

✔️ Atlético, Porto, Schalke & Dortmund qualify for last 16! 👏👏👏
😍 Best performance tonight?

#UCL

23:02 – 28. 11. 2018

1058 2641

Fotbalisté pařížského velkoklubu museli proti Liverpoolu na domácím hřišti minimálně remizovat, pokud chtěli udržet naději na postup ze skupiny C.

Do utkání vstoupili dobře, když se už v 11. minutě prosadil Bernat. Následně ještě navýšil vedení Pařížanů Neymar. Ve druhé minutě nastavení první poločasu snižoval z penalty Milner.

Žádný další už branky už v Parku Princů nepadly a tak se na skóre 2:1 nic nezměnilo. Díky vítězství se posunulo PSG na druhé místo tabulky právě před Liverpool. Ve vedení zůstává italská Neapol.

Ve skupině B už jistě postupující Barcelona vyhrála 2:1 na hřišti PSV Eindhoven a pojistila si první místo v tabulce. Druhé postupové místo měl dlouho na dosah Inter Milán, ale s Tottenhamen nakonec po gólu Eriksena deset minut před koncem prohrál 0:1.

Oba soupeři mají shodně bodů, ale blíž k osmifinále má Inter, protože v posledním kole nastoupí doma proti Eindhovenu, zatímco Tottenham jede na Nou Camp.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme