Náledí a mrznoucí mrholení komplikují dopravu, na Blanensku skončilo v příkopu několik aut

Silnice nižších tříd v Jihomoravském kraji jsou v pátek ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. U Křtin na Blanensku skončilo kvůli ledovce v příkopu několik aut. Osobní vůz u Vážan na Blanensku pak ráno srazil osmapadesátiletou ženu, na místě zemřela. Policie nehodu vyšetřuje.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda u Vážan se stala kolem 6.30. Dechová zkouška u sedmadvacetiletého řidiče neprokázala přítomnost alkoholu. Silnice číslo 374 byla po dobu vyšetřování uzavřena. Policie vyšetřuje i nehodu s chodcem v Rohatci na Hodonínsku.

Ledovka v délce asi čtyři kilometry se utvořila na silnici mezi Křtinami a Babicemi nad Svitavou, v příkopu tam skončilo několik vozů. Podle mluvčího nejsou nehody vážné. Počet vozů zatím není znám, nemělo by jít o žádné střety.

Teplota se v Jihomoravském kraji pohybuje kolem nuly, silnice mohou namrzat. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost na Vyškovsku, Znojemsku, Blanensku, Hodonínsku a Brně a v okrese Brno-venkov.

Pozor na mlhy

Silnice v Jizerských horách a části Krkonoš v Libereckém kraji jsou sjízdné s opatrností. Silničáři varují před náledím a mrznoucím mrholením, viditelnost snižují mlhy.

Náledí je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách, zvýšenou opatrnost kvůli tomu doporučují silničáři i pro hlavní tahy na Jablonecku a Semilsku. Před mrznoucím mrholením varují silničáři při cestě v horských oblastech Semilska, ve vyšších polohách by si řidiči měli dát pozor i na mrznoucí mlhy.

V horských oblastech Královéhradeckého kraje byly v pátek ráno silnice po chemickém ošetření většinou mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnice druhé a třetí třídy v Orlických horách byly místy zledovatělé kryté drtí a chemickým posypem.

Ledovka se tvoří i na silnici u Šternberku v Olomouckém kraji. Správci silnic apelují na zvýšenou opatrnost. Jde o úsek dlouhý zhruba 15 kilometrů, ledovka se tvoří v oblasti Moravského Berouna, Horní Loděnice, Lipiny a Šternberku.

Ostatní silnice na Jesenicku a Šumpersku by měly být sjízdné bez problémů, pouze na silnicích třetí třídy na Šumpersku mohou vozovky místy namrzat. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností.

Někteří ptáci mění své zimoviště v závislosti na počasí. V nových lokalitách můžou způsobit škody

Číst článek

Řidiči na Bruntálsku v Moravskoslezském kraji si pak musí dát pozor kvůli možné tvorbě slabé ledovky. Sjízdnost jim navíc mohou místy komplikovat i mlhy nebo mrznoucí mrholení.

Cesty jsou tam sjízdné se zvýšenou opatrností. Obezřetní by ale měli být i na Vítkovsku, kde se místy tvoří námraza. Na Opavsku navíc podobně jako třeba na Třinecku silně fouká.

Silnice na Uherskohradišťsku ve Zlínském kraji mohou ráno ve vyšších polohách namrzat. V úsecích udržovaných inertním posypem na Vsetínsku se tvoří ledovka.

Ve vyšších polohách na Kroměřížsku může navíc řidiče překvapit náledí. Vozovky ve Zlínském kraji jsou převážně holé, mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Místy snižují dohlednost dešťové přeháňky a mlhy.

Silnice na Vysočině jsou po dešti převážně mokré, kde se drží mlha, mohou namrzat. Kolem 6.30 neměl dispečink krajské správy a údržby hlášeny problémy v dopravě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme