Hlavní obsah

Moderátor Oscarů Hart odstupuje. Před lety mluvil neuctivě o homosexuálech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Kevin Hart se vzdal moderování Oscarů v roce 2019. Byl v posledních dnech silně kritizován kvůli svým homofobním poznámkám z doby před mnoha lety.

Foto: Profimedia.cz

Kevin Hart

Článek

Jméno Kevina Harta jako moderátora Oscarů zaznělo teprve tento týden a už  odstupuje. Někdo totiž vytáhl jeho dekádu staré poznámky o homosexuálech a internetový dav začal žádat, aby padaly hlavy. Akademie tomu vyhověla. Kevin Hart uvedl, že moderování Oscarů bylo už dlouho jeho přáním, ale raději odstoupí.

„Nechci odvádět pozornost od večera, kde má oslavovat tolik úžasně  talentovaných umělců,” uvedl.

„Je mi líto, že jsem někomu ublížil. Vyvíjím se a chci v tom pokračovat... Upřímně se omlouvám LGBTQ komunitě za má necitlivá slova pronesená v minulosti.“

Foto: Profimedia.cz

Kevin Hart s manželkou

Devětatřicetiletý rodák z Filadelfie je znám hlavně díky rolím v komediích, patří k nim třeba série Scary Movie, Riskni to s Polly, Fotři jsou lotři, Apokalypsa v Hollywoodu a další.

Celá aféra připomíná nedávnou kauzu Gunn. Studio Disney vyhodilo režiséra Jamese Gunna, protože před lety psal na internet peprné vtipy o malých chlapcích. Podle tvrzení studia jsou jeho staré výroky „neobhajitelné“.

„Urážlivé názory a prohlášení objevená na Jamesově Twitteru jsou neobhajitelné a nejsou v souladu s hodnotami našeho studia. Ukončili jsme s ním pracovní vztah,” sdělil v létě CNN šéf The Walt Disney Studios Alan Horn.

„Mnoho lidí, kteří sledovali mou kariéru, vědí, že když jsem začínal, viděl jsem se jako provokatér, dělal jsem filmy a říkal vtipy, které byly urážlivé a tabu. Jak už jsem na veřejnosti mnohokrát říkal, vyvinul jsem se jako člověk a stejně i moje práce a humor,“ vysvětlil James Gunn. Mnoho celebrit se Gunna zastalo, a vznikla dokonce i petice veřejnosti na jeho podporu, ale studio Disney s ním nadále odmítá spolupracovat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám