Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lubina Pardubice neprobral, Kovář dal vítězný gól. Liberec a Olomouc válí

  16:55aktualizováno  22:18
Efekt Lubina nezabral. Hokejisté Pardubic prohráli ve 25. kole Tipsport extraligy už podeváté za sebou, tentokrát v Karlových Varech 3:4. Nový kouč Ladislav Lubina tak (zatím) nepomohl a Východočeši jsou na předposledním místě zase o něco víc odříznutí od zbytku soutěže.
Plzeňský útočník Jan Kovář v akci

Plzeňský útočník Jan Kovář v akci | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Skvělý návrat do extraligy a plzeňského dresu se povedl Janu Kovářovi, jenž v samostatných nájezdech rozhodl švihem k tyčce o vítězství svého týmu 2:1 na ledě Litvínova.

První Třinec vyhrál nad posledním Chomutovem jasně 4:1 a upevnili si vedení. Dobrou formu potvrdil i Liberec, jenž poměrně snadno zdolal Vítkovice 4:0, a také jeho lídr Marek Kvapil, jenž bodoval už ve 21. utkání za sebou.

Třetí místo drží Hradec Králové, jenž zdolal Mladou Boleslav 2:1 po prodloužení, jen o bod před Olomoucí, která si poradila se Zlínem 2:1. Duel mezi Kometou a Spartou (3:4P) se hrál už ve čtvrtek.

Třinec - Chomutov 4:1

Třinec se dostal do vedení ve 27. minutě, kdy se prosadil desátým gólem v sezoně Werek - střílel z úhlu pod horní tyč. Využil dlouhou pětiminutovou početní výhodu domácích. Domácí houževnatého soupeře zlomili na konci druhé třetiny, kdy se v krátkém sledu trefili Marcinko (po rychlé kombinaci tečoval Musilovu ránu od modré) a Chmielewski, jenž po úprku z vlastního pásma vypálil přesně z pravého kruhu.

Václav Varaďa (Třinec): „Chomutov hrál v první třetině velmi dobře, měl více ze hry a my jsme jen díky Šimonovi Hrubcovi přežili. Měl pár těžkých zásahů, nemohli jsme se dostat do tempa. Ve druhé třetině jsme se po faulu a první brance dostali do laufu. Chomutov jsme zmáčkli a vytěžili z toho další dvě branky. Ve třetí třetině jsme si velmi dobře hlídali střední pásmo a nepouštěli Piráty do nějakých velkých šancí, ale mrzí nás závěr, že jsme Šimonovi opět nepomohli k nule. Důležité jsou ale tři body. Po méně vydařeném utkání v Hradci jsme zase zabrali. Stálo nás to hodně sil. Rád bych klukům poděkoval za odbojovaný výkon proti soupeři, který nedává body zadarmo. Milan Doudera je otřesený, má sedmnáct stehů na tváři.“

Jan Šťastný (Chomutov): „Odehráli jsme velice dobrou první třetinu. Měli jsme v ní dost šancí, které kdyby skončily brankou, tak by se utkání asi vyvíjelo jinak. Ve druhé třetině přišel klíčový okamžik celého zápasu, a to pětiminutový faul. Srdnatě jsme bránili pět na tři, ale na konci jsme inkasovali gól na 0:1. Domácí to hodně uklidnilo a kvalita je na jejich straně obrovská. Okamžitě chytli vítr a přidali další dvě branky. I když po situacích, kdy nás nepřehrávali, ale rozhodují detaily. Ať už přebírání hráčů u brány nebo vyhrávání osobních soubojů. Ještě jsme chtěli ve třetí třetině se zápasem něco udělat, i když jsme věděli, že to bude ohromně těžké. Bohužel se to nepodařilo. Vyzdvihnul bych ale naše oslabení ve třech proti pěti a že jsme na konci vsítili alespoň ten jeden gól.“

Branky a nahrávky: 27. Werek (Martin Růžička, Roth), 37. Marcinko (D. Musil, Hrňa), 38. Chmielewski (O. Kovařčík), 57. Chmielewski (Galvinš, Werek) - 60. Klhůfek (Marjamäki, M. Svoboda). Rozhodčí: Lacina, Šír - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:4, navíc Flemming (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Třetiny: 0:0, 3:0, 1:1. Diváci: 4096.

Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, M. Doudera (30. Matyáš) - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Werek, Chmielewski - Dravecký, Hladonik, Christov. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný - Klima, V. Růžička ml., Sklenář - T. Svoboda, Duda, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Koblasa - Marjamäki, Klhůfek, M. Svoboda. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Karlovy Vary - Pardubice 4:3

Začátek vyšel domácím skvěle, protože se už po 66 vteřinách dostali do vedení: prosadil se Vlach střelou z levého kruhu. Když ve 13. minutě zvýšil Flek, jenž chytře usměrnil přihrávku Kovačeviče do sítě, zdálo se pro Pardubice zle. Ty však vzápětí vrátil do hry Treille a vyrovnání zařídil Hrabal tři minuty před druhou sirénou. Rozhodla však chladná hlava Beránka, který tváří tvář Hamerlíkovi zachoval chladnou hlavu a zamířil mezi jeho betony - 3:2. Krátce po něm totiž zvýšil Flek při vlastním oslabení. Duškovo snížení z času 58:32 už druhé vyrovnání nepřineslo.

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Pro nás to bylo po všech stránkách velmi těžké a nepříjemné utkání. Změna realizačního týmu je vždy velký impulz pro mužstvo a bylo to vidět. Pardubice vlétly do zápasu a byly aktivnější. Nám se ze dvou akcí podařilo odskočit. Hosté se ale nevzdali, vrátili se do zápasu a vyrovnali. I když jsme poté se štěstím dali další branku, tak byli až do konce neskutečně bojovní a nepříjemní. Kloubou dolů před našimi hráči. I když se nám nedařilo, nechali na ledě vše a nakonec jsme byli šťastnější. Pomohli nám i fanoušci, kteří se od nás neodklonili, i když se nám nedařilo.“

Ladislav Lubina (Pardubice): „Utkání jsme dobře začali a paradoxně jsme z první akce soupeře inkasovali z první střely, což je pro mužstvo v našem rozpoložení velký zásah. Pozitivní je, že i po druhé inkasované brance se mužstvo nesložilo a pracovalo. A dělalo věci, které jsme si řekli, že budeme dělat. V tom vidím pozitiva. Bohužel jsme dnes udělali čtyři individuální chyby a byli jsme potrestáni čtyřmi góly.“

Branky a nahrávky: 2. R. Vlach (T. Mikúš), 13. Flek (Kovačevič, Gríger), 49. O. Beránek, 51. Flek - 14. Treille (P. Sýkora, Bubela), 38. Hrabal, 59. Dušek (Cardwell). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - D. Hynek, Gerát. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Třetiny: 2:1, 0:1, 2:1. Diváci: 3634.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Kozák, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Pardubice: Hamerlík - Holland, J. Mikuš, Cardwell, Wishart, Hrabal, Děrvuk, Miromanov - P. Sýkora, Bubela, Treille - Skokan, Marosz, Rolinek - Vondráček, Dušek, M. Procházka - Kusý, Poulíček, Machala. Trenéři: Lubina a Čáslava.

Litvínov - Plzeň 1:2N

Litvínovu zachránil alespoň bod Gerhát gólem při vlastním oslabení: v čase 56:13 podnikl brejk společně s Trávníčkem a u tyčky uklízel puk do sítě. Plzeň vedla od 44. minuty, kdy se Kratěnovu střelu od modré Janus neudržel a z dorážky se prosadil Němec - zvednul puk bekhendem nad beton brankáře. Duel nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž hostům zařídil bonusový bod navrátilec Kovář.

Radim Skuhrovec (Litvínov): „Utkání mělo z mého pohledu vysoké extraligové parametry. Byly tam dlouhé pasáže, kdy se hrál hokej nahoru dolů. My jsme inkasovali z předbrankového prostoru. Po základní hrací době byla asi zasloužená dělba bodů. V prodloužení jsme nějaké šance měli, ale bohužel utkání dospělo do samostatných nájezdů, v nichž dal soupeř o gól více než my. Ale i z naší strany byl předvedený výkon velmi.“

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Viděli jsme bojovné utkání. Za náš tým kluci odvedli v současné době maximum. Nejsme úplně v herní pohodě. Trošku nás mrzí inkasovaný gól při naší přesilovce pět minut do konce (třetí třetiny). Šance byly na obou stranách. Je pro mě trošku překvapení, že jsme vyhráli nájezdy, když znám kvalitu litvínovských útočníků. Bod navíc je pro nás super. Pro Honzu Kováře to bylo těžké, nemá zápasové vytížení, ale při jeho hře je vidět rozdíl v kvalitě toho hráče. Dovednostmi, hokejovým myšlením a nevím, čím vším. Každá jeho činnost na ledě má smysl. Je to pro nás obrovská posila.“

Branky a nahrávky: 57. Gerhát (Trávníček, Ščotka) - 44. V. Němec (D. Kindl, Kratěna), rozhodující sam. nájezd Jan Kovář. Rozhodčí: Bjälkander (Švéd.), Hribik - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:3, navíc D. Kindl (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Třetiny: 0:0, 0:0, 1:1. Diváci: 5534.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, Březák - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, J. Kloz, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Plzeň: Milčakov - Čerešňák, Kvasnička, Jones, Allen, Kaňák, Vráblík, Pulpán - Indrák, Jan Kovář, Stach - V. Němec, Kratěna, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Liberec - Vítkovice 4:0

Liberec si se silným soupeřem poradil díky desetigólovým střelcům. Hudáček s Lencem totiž zařídili první dva góly a oba tak zakulatili svou dosavadní střeleckou bilanci v extralize. První dorážkou a druhý chvíli před koncem přesilovky tečí Filippiho rány. Domácí si vedení hlídali a na začátku třetí třetiny ho pojistili třetí trefou, kterou zařídil kapitán Jelínek pohotovou střelou k bližší tyčce. Bylo rozhodnuto.

Filip Pešán (Liberec): „Odehráli jsme bojovný zápas, vyšly nám nějaké přesilovky. Byli jsme také pozorní směrem dozadu a pokryli jsme nepříjemné protiútoky soupeře. Myslím si, že jsme byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě vyhráli.“

Pavel Trnka (Vítkovice): „Vstoupili jsme do zápasu velmi bojácně, a to nás v konečném důsledku stálo celé utkání. Liberec má v uvozovkách hvězdný tým, každý trenér by chtěl takový mít k dispozici. Bohužel to pro nás není reálné, rozpočet není nafukovací. Hráči bojovali, ale to proti takovému soupeři ne vždy stačí.“

Branky a nahrávky: 8. L. Hudáček (Redenbach, Birner), 12. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 46. P. Jelínek (Valský, Ševc), 55. L. Hudáček (Hanousek, Birner). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Komárek, Pešek. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Třetiny: 2:0, 0:0, 2:0. Diváci: 4671.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Ševc, Doherty - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Vítkovice: Dolejš - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, Gregorc, Baranka, J. Mrázek - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Szturc, Baláž, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.

Olomouc - Zlín 2:1

Olomouc o svém vítězství rozhodla v průběhu druhé třetiny, kdy se dostala do dvoubrankového vedení. O obě trefy se postaral Ondrušel: tu první trefu po hezké akci po ose Galvas, Holec forhendovým blafákem. Tu druhou zblízka dorážkou. Zlínu se sice díky Okálovi hned na začátku třetí třetiny podařilo snížit: v přesilovce bombou z kruhu, ale vyrovnání se nekonalo navzdory dlouhé hře bez brankáře.

Zdeněk Moták (Olomouc): „První třetina nebyla z naší strany dobrá. Nevyhovovala nám pětidenní pauza, kterou jsme měli. Asi by se nám lépe hrálo úterý - pátek - neděle v rychlém sledu jako v minulých zápasech. Dostat se do zápasu nám trvalo celou třetinu. Pak už jsme odskočili na dva góly. Ve třetí třetině jsme kvůli zbytečným vyloučením dali Zlínu šanci zkorigovat výsledek a ohrozit nás. Na tom budeme muset zapracovat, protože počet vyloučení nás zlobí. Pak jsme to ale dobře ubojovali a myslím, že jsme dnes vyhráli zaslouženě.“

Robert Svoboda (Zlín): „Myslím, že utkání naplnilo očekávání všech. Byl to bojovný zápas z obou stran. Mohlo se to vyvíjet jinak, kdybychom v první třetině proměnili jednu ze dvou vyložených šancí. Ve druhé třetině byla hra rozháraná a hektická. Stačili jsme se zkoncentrovat na třetí třetinu, ale už jsme dokázali z tlaku vstřelit jen jednu branku. Bohužel to dnes nestačilo, ale myslím si, že remíza by utkání slušela více. Jeden gól je málo, protože příležitostí na vstřelení gólu jsme měli hodně.“

Branky a nahrávky: 27. Ondrušek (Holec, J. Galvas), 33. Ondrušek (Jergl, Ostřížek) - 43. Okál (Herman). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - J. Frodl, Lučan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Třetiny: 0:0, 2:0, 0:1. Diváci: 5029.

Olomouc: Lukáš - J. Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Jaroměřský, Dujsík - Irgl, Strapáč, Burian - Handl, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Skladaný, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Gazda, Valenta, Řezníček, Žižka, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Honejsek, Herman - E. Kulda, Fryšara, Lakatoš - Šlahař, P. Sedláček, Poletín. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:1P

Hradec se raduje ze dvou bodů díky Zámorskému, který v prodloužení v čase 61:18 dostal dobrou příhrávku a osamocen dokázal pěknou střelou zápěstím překonat gólmana Kantora. Domácí o tříbodové vítězství přišli kvůli Knotkově vyrovnání z času 52:32, kdy využil chyby soupeře ve středním pásmu, ujel a střelou zápěstím zamířil přesně do horního růžku.

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „My jsme se připravovali na těžký zápas. Věděli jsme, že Boleslav hraje výborně, což potvrdila naposledy ve Vítkovicích. Věděli jsme, že to bude jiný zápas než naposledy s Třincem, kdy se hrálo nahoru dolů a bylo to atraktivní pro diváky. Dnes to byl spíš boj. Boleslav hrála velmi dobře, měla dobrý pohyb, hrála fyzický hokej a dokázala vyrovnat. Jsme šťastní, že jsme získali druhý bod.“

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „První třetina od nás byla slušná, vcelku vyrovnaná. Ve druhé třetině mohl Hradec rozhodnout, mohli jsme dostat určitě tři, možná čtyři góly. Ve hře nás udržel gólman Kantor. Hráli jsme hodně špatně, bázlivě. V kabině se k tomu něco řeklo a ve třetí třetině to bylo ne dobré, ale aspoň slušné. Za bod jsme strašně rádi, protože Hradec byl lepší během celého zápasu. Druhý bod je pro něj naprosto zasloužený, my musíme pracovat dál.“

Branky a nahrávky: 32. Smoleňák (Vincour, F. Pavlík), 62. Zámorský (Smoleňák) - 53. T. Knotek (Pabiška, Pláněk). Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1. Diváci: 4338.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Dragoun, R. Pavlík - Miškář, Bičevskis, Rákos - Vopelka, Nedvídek, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Mladá Boleslav: Kantor - Pláněk, Kotvan, Dlapa, Jan Hanzlík, Němeček, Bernad, Eminger - Skalický, Žejdl, Vondrka - D. Šťastný, P. Musil, Orsava - Pabiška, T. Knotek, Pacovský - Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

MužstvoZVVPPPPSB
1.HC Oceláři Třinec261612778:52 52
2.Bílí Tygři Liberec251323786:67 46
3.HK Mountfield Hradec Králové271153874:67 46
4.HC Olomouc251322861:60 45
5.HC Sparta Praha251051974:66 41
6.HC Vítkovice Ridera2612131061:64 41
7.HC Kometa Brno251033967:69 39
8.PSG Berani Zlín2511211169:65 38
9.HC Škoda Plzeň23844759:49 36
10.HC Energie Karlovy Vary2511111272:68 36
11.HC Verva Litvínov2510211260:62 35
12.BK Mladá Boleslav2611011458:65 34
13.HC Dynamo Pardubice255221653:92 21
14.Piráti Chomutov245031652:78 18

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Pardubice
1:1
Třinec
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice
  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

15. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Sparta 2:1. Sekunda od prohry, domácí zázračně vybojovali sedmý zápas

11. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:17

O první branku se oba semifináloví soupeři přetahovali až do třetí části. Vstřelila ji sice Sparta,...

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Čas 59:59,8. Základní hokejová poučka: O Třinci nikdy nepochybujte!

12. dubna 2024  8:57

Že jsou přestárlí? Že už nejsou tak silní? Ale kdeže. Hokejisté Třince zase utišili všechny kritiky...

Tělo rozhodlo za mě. Francouz ukončil kariéru, během MS si zkusí roli experta

19. dubna 2024  10:49,  aktualizováno  11:24

Naposledy chytal v dubnu minulého roku, do aktuální sezony NHL kvůli problémům s kolenem nezasáhl....

Kučerov ovládl produktivitu NHL a má druhou Art Ross Trophy, Pastrňák pátý

19. dubna 2024  11:09

Ruský útočník Nikita Kučerov z Tampy Bay ovládl produktivitu základní části NHL o čtyři body před...

Klapka slavil premiérový gól v NHL, Dostál vychytal výhru nad Vegas

19. dubna 2024  7:19,  aktualizováno  8:10

Finální hrací den základní části hokejové NHL se dočkal své premiérové trefy v soutěži z farmy...

Hokejová reprezentace se bude vracet na jih Čech další čtyři roky

19. dubna 2024  8:02

Nejen světový šampionát žen, ale minimálně čtyřletá spolupráce Jihočeského kraje s Českým svazem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...