Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zlomená tlapka a škrkavky: Beylyho dali dětem jako hračku, úplně ho zničili

Beyly trpěl průjmem, začervením a škrkavky z něj šly tlamičkou i zadečkem.
Zdroj: Facebook
+ Další 2 fotografie
týrání
Beyly, štěně křížence německého ovčáka, byl pořízen dětem jako hračka. Rodina, od které Beylyho spolek Zastavme Utrpení odebral, je známá tím, že si neustále pořizuje psy, kteří od nich putují k záchranářům v příšerném stavu - neočkovaní, neodčervení, trpící všemožnými záněty. Daná rodina navíc psy drží v naprosto nepřijatelných podmínkách, ti jsou uvázáni na řetězu a jejich příbytkem je polorozpadlá bouda.

Děti si Beylyho přehazovaly jako míč, vypadl jim z rukou a při dopadu si zlomil zadní holenní kost. Rodina, která je svým odporným chováním k psům známá, neměla peníze na vyšetření a léčbu spojenou se zraněním, které děti Beylymu způsobily. Padlo rozhodnutí - štěně nechají utratit. Organizace Zastavme Utrpení tomu naštěstí učinila přítrž a ještě ten den byl Beyly převezen k veterináři Ten nestačil zírat, v jak příšerném stavu se štěně nachází.

Kromě zlomeniny trpěl Beyly silným začervením a průjmem Škrkavky z něj lezly jak tlamičkou, tak zadečkem. Byl velmi zesláblý a hubený, proto strávil několik dní na infuzích a antibiotikách. Vzhledem k tomu, že se veterinář rozhodl nechat zlomeninu zahojit pomocí klidového režimu a podpůrných prostředků, čeká teď Beylyho několik náročných dní.

Zeptali jsme se spolku Zastavme Utrpení, jak je na tom Beyly teď. "Beyly je na tom lépe, zlomenina srůstá klidovým režimem a vypadá to, že operace nebude třeba. Za týden jdeme na RTG, jen má chudáček nervy, že nemůže běhat," okomentovala stav štěněte zástupkyně organizace. Ta se nám svěřila i s tím, že záchrana podobně týraných psů je ve spolku každodenní rutinou.

V galerii naleznete číslo účtu i adresu spolku pro případ, že byste Beylymu chtěli jakkoliv pomoci. Jak Beyly, tak jeho zachránci budou vděční za každé milé gesto. Obzvláště teď před Vánocemi nám Beylyho případ připomíná, že pes není dárek, ani hračka pro děti.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy