Bohemian Rhapsody utržilo v českých kinech již 105 milionů korun. Jde o nejúspěšnější film roku

bohemianrhapsodytop

Foto: CinemArt

Bohemian Rhapsody

0Zobrazit komentáře

Stručný filmový vhled do historie skupiny Queen a především do života jejího, dnes již zesnulého frontmana Freddieho Mercuryho překonává všechna očekávání. I když se filmu v globálním měřítku nedaří tolik jako některým blockbusterům typu Avengers, především na vybraných trzích v Evropě zaznamenává film Bohemian Rhapsody úspěch. A to včetně Česka, kde se po minulém týdnu stal vůbec nejsledovanějším filmem letošního roku.

Dosud si dle dat databáze UFD Bohemian Rhapsody v celé České republice získalo zhruba 656 tisíc diváků, jen za poslední týden jich bylo přes 127 tisíc tisíc. Film se promítá ve 137 různých kinech již zhruba 5 týdnů, ve kterých celkově tržby dosáhly hranice 105,8 milionu korun, což je vůbec nejvíce ze všech uvedených filmů v letošním roce, a zároveň jde o jediný titul, který stomilionovou metu letos překonal.

bohemianrhapsody

Foto: CinemArt

Část filmu Bohemian Rhapsody s vystoupením Queen na legendárním charitativním koncertu Live Aid v roce 1985

V závěsu za Bohemian Rhapsody je zatím poslední díl ze série Avengers s podtitulem Infinity War od Marvelu, který v tržbách jen lehce překročil 98 milionů korun. Stejně jako Avengers se zatím i Bohemian Rhapsody drží všechny dosavadní týdny promítání na špici žebříčku, kde se na něj v minulém týdnu dotáhly pouze filmy Čertí brko a Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny.

Bohemian Rhapsody v hlavní roli s Ramim Malekem bylo nicméně i přes svůj úspěch, který vrátil Queen znovu do hudebních hitparád, často kritizováno za až moc velké zjednodušení některých pasáží a také ne úplně přesný popis událostí, které se ve skutečnosti staly. A to i přesto, že s filmem souhlasili zbývající členové kapely Queen, kteří na něm v průběhu úzce spolupracovali.

avengers-endgame

Přečtěte si takéSuperhrdinové Marvelu vrátí útok v dubnu 2019. Podívejte se na první trailer Avengers: EndgameSuperhrdinové Marvelu vrátí útok v dubnu 2019. Podívejte se na první trailer Avengers: Endgame

Jednoznačně nejlepší částí filmu je ale samotný 37letý Rami Malek, kterého lze jinak znát například ze seriálu Mr. Robot. Malek se na svou roli dlouhodobě připravoval tak, aby mohl vystihnout typické pohyby a grimasy tak složité osobnosti, jakou byl Freddie Mercury. Film ostatně pojednává nejen o zrodu legendární kapely a koncertech, ale také jeho složitém boji se sexualitou, egem a osamělostí.

Podívejte se na trailer:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym