Průmyslový developer expanduje v Rumunsku, koupil pozemek na okraji Bukurešti

Logistický park P3 Bucharest. Nedaleko něj firma postaví nový areál

Logistický park P3 Bucharest. Nedaleko něj firma postaví nový areál Zdroj: P3 Logistic Parks

Průmyslový developer a správce logistických parků P3 Logistic Parks expanduje v Rumunsku. Firma sídlící v Praze koupila na severozápadním okraji Bukurešti šestnáctihektarový pozemek, na kterém vybuduje skladový areál.

„V Rumunsku zahajujeme další etapu našeho rozvoje. Kromě stávajícího parku P3 Bucharest budeme rozvíjet další zajímavou lokalitu. Výstavbu první haly našeho nového parku P3 Bucharest NW Ring Road odstartujeme v druhé půlce příštího roku,“ uvedla pro E15 Sînziana Pardhan, ředitelka P3 v Rumunsku.

O akvizici jako první informoval rumunský server Business Review, podle kterého bude mít připravovaný logistický park rozlohu 80 tisíc metrů čtverečních. Jde již o pátý skladový areál, který letos P3 začal budovat.

Areál parku P3 Bucharest NW Ring Road leží v obci Dragomirești-Vale, u obchvatu rumunské metropole a nedaleko dálnice A1. Plánovanou výši investice a další podrobnosti odmítl developer sdělit s odvoláním na „interní pravidla a důvěrnost smluv s třetími stranami“.

Portfolio P3 v Rumunsku dlouhodobě roste. Areál P3 Bucharest, který leží nedaleko nové lokality, se od roku 2015 rozrostl z 215 tisíc metrů čtverečních na nynějších 380 tisíc metrů, a dalších 100 tisíc metrů čtverečních skladových ploch zde developer plánuje postavit. Areál využívají firmy jako Carrefour, Yusen Logistics nebo Gebrüder Weiss.

Po celé Evropě P3 podle údajů z konce roku 2017 spravuje čtyři miliony metrů čtverečních skladových prostor. Během loňského roku developer do svého portfolia přidal nové sklady o rozloze 600 tisíc m2 a 100 hektarů pozemků. V Česku firma provozuje 17 logistických areálů.