Premier League - souhrn 16. kola

08.12.2018, 15:26, aktualizováno 10.12.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
Liverpool bude i po šestnáctém kole neporažen a navíc jde na první místo tabulky, jelikož Manchester City padl na půdě Chelsea. Arsenal nakonec udolal Huddersfield, Manchester United doma tentokráte zabral a poradil si s Fulhamem, Tottenham zase veze body z Leicesteru. Wolves uspěli na půdě Newcastlu...

Everton FC - Watford FC 2:2

10.12.2018 21:00

Góly: 15. Richarlison, 90+6. Lucas Digne - 63. Séamus Coleman (vl.), 65. Abdoulaye Doucouré

Rozporuplné pocity musí zažívat hráči a příznivci Evertonu po pondělní dohrávce 16. kola proti Watfordu. Karamelky se brzy dostaly dovedení, po zahozené penaltě a vstřeleném vlastním gólu ale nakonec až v nastaveném čase odvracely porážku.

Dlouho to pro domácí vypadalo na pohodový večer. Už v 15. minutě, po pohledné křídelní kombinaci, předložil André Gomes míč Richarlisonovi na penaltu. Brazilský forvard trefil míč parádně a poslal Everton proti svému bývalému celku do vedení. Pro letní posilu klubu z Goodison Parku šlo již o osmou trefu v sezoně, čímž se řadí na čtvrté místo v tabulce střelců.

Hned po třech minutách mohli hosté vyrovnat. Deeney se ocitl zcela sám před prázdnou bránou, gólu ale zabránily dvě věci. Zaprvé trestuhodné a málokdy vídané přestřelení brány, za druhé ofsajdové postavení, ve kterém se anglický kanonýr nacházel. Watford i nadále tlačil a měl několik náznaků šancí, udeřit ale mohl i Everton. To když si Digne se Sigurdssonem vyměnili míč a nebezpečí musel zažehnat až gólman Foster. Do kabin tak odcházely spokojenější Toffees, když držely nejtěsnější možný náskok.

Hornets začali velice aktivně i druhou půli. Pereyra ale z přímého kopu trefil síť pouze z vnější síť, Deeneyho pokus zpoza vápna zase zlikvidoval Pickford. Chvíle hrůzy pro domácí přišla po necelých 20 minutách druhého poločasu. Kiko Femenía poslal přízemní centr na Roberta Pereyru. Argentinec trefil pouze tyč, o zbytek se postaral Seamus Coleman. Do nešťastného obránce se míč od konstrukce odrazil takovým způsobem, že již nestačil zareagovat a připsal si na konto vlastní gól.

Jako by to ale Toffees nestačilo, v obraně nechaly znovu velké díry. Těch Watford dvě minuty po vyrovnání využil. Opět u toho byl Roberto Pereyra, který po rychle rozehraném volném kopu odcentroval z pravé strany. Autor vlastence Coleman neuhlídal ve vzdušném souboji Abdoulaye Doucourého, jenž neomylně poslal míč za záda Pickforda.

Rozzlobený byl po zápase domácí kouč Marco Silva. "Je těžké hovořit o tomto utkání. V druhé půli zareagovali a dvakrát skórovali, protože my jsme nedělali to, co je normální a co bychom dělat měli. Musíme být v takových momentech silní," řekl portugalský lodivod.

Tragédie Evertonu ovšem nebrala konce. Domácí Yerry Mina byl v pokutovém území nešikovně faulován Kabaselem, pozorný sudí ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal tradičně Gylfi Sigurdsson, jeho střelu doprostřed brány ale stačil Foster vytáhnout špičkou nohy. O chvíli později se sám před gólmanem zjevil Richarlison, míč si však špatně zpracoval a nepovedlo se mu ani vystřelit.

Domácí nadále tlačili a odměnou jim byl kýžený vyrovnávací gól v 96. minutě. Přímého kopu kousek za vápnem se ujal levý bek Lucas Digne, nechytatelně umístěná střela rozjásala celý Goodison Park. Pro Francouze se jednalo o premiérový gól v dresu Evertonu, jeho tým navíc prodloužil sérii domácí ligové neporazitelnosti. Naopak Watford už pošesté v řadě nedokázal zvítězit a propadá se tabulkou.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Wolverhampton Wanderers 1:2

09.12.2018 17:00

Góly: 23. Ayoze Pérez - 17. Diogo Jota, 90+4. Matt Doherty

Fotbalisté Wolverhamptonu se vrátili na vítěznou vlnu. Po domácím úspěchu s Chelsea si tři body odváží i z Newcastlu, kde až v nastaveném čase rozhodl Matt Doherty.

Newcastle vstoupil do utkání mnohem aktivněji. Pořádnou šanci si ale nevytvořil, vše skončilo u náznaků. Studenou sprchou pro domácí byla v 17. minutě branka Dioga Joty, který si nerušený a nehlídaný zpracoval centr Heldera Costy. Slovenský brankář Dúbravka si na míč sáhl, gólu ale neměl šanci zabránit.

Odpověď Newcastlu byla rychlá. O pět minut později se přímého kopu ujal Rondon. Parádní ranou trefil břevno, od kterého sem míč odrazil na brankovou čáru a Wolves na chvíli nebezpečí zažehnali. Sám autor trestného kopu okamžitě poslal míč zpět do vápna, našel Ayozeho Péreze, který hlavou překonal Patrícia. Newcastle měl i po zbytek první půle převahu, závažnou situaci ale portugalský gólman řešit nemusel.

Obrovský problém pro Straky nastal asi deset minut po začátku druhého poločasu. Hrubici udělal u postranní čáry Yedlin. O míč ho obral Jota, který už mířil sám na brankáře. Yedlin zatáhl za záchranou brzdu a Jotu stáhnul, za což mu sudí udělil kartu červené barvy. S tímto momentem byl po zápase hrubě nespokojený Rafael Benítez. "Potřebujeme VAR, hned. Lascelles byl dost blízko na to, aby to nebyla červená karta. Myslím, že můj tým udělal pro vítězství dost. Je to jasné. Tohle může zničit vaši sebedůvěru," prohlásil lodivod Magpies.

To byla voda na mlýn hostům. Čtvrt hodiny před koncem napálil střídající Raúl Jiménez horní tyč. Dúbravka se ještě musel činit proti Dohertymu, kapituloval až ve čtvrté minutě nastavení. Protiútok hostů táhl aktivní Jota, na jeho střelu po sólové akci ještě slovenský strážce zareagoval, míč se ale odrazil k Dohertymu, který hlavou pohodlně dorazil do prázdné brány.

Newcastle tak již třetí zápas v řadě nevyhrál a drží se jen jedno vítězství od Huddersfieldu na sestupových pozicích. Naproti tomu Wolves porazili svého soupeře poprvé v historii Premier League a dostali se do horní poloviny tabulky, na sedmý Everton ztrácí pouhý jeden bod.

Více informací k zápasu

Leicester City - Tottenham Hotspur 0:2

08.12.2018 20:45

Góly: 45. Heung-min Son, 58. Dele Alli

Fotbalisté Tottenhamu i bez Harryho Kanea v základu zvítězili na půde Leicesteru City. Spurs v náročném zápase poslal do vedení Son, výhru pečetil Dele Alli.

Utkání to nebylo příliš pohledné i vzhledem k absencím obou týmů. Domácím chyběl kanonýr Jamie Vardy a opora obranných řad Harry Maguire, za hosty začal pouze na lavičce Harry Kane.

První půle mnoho vzrušení nepřinesla, favoritům ze severního Londýna se nedařilo dostávat se do šancí. Skóre otevřel až v nastavení Heung-Min Son. Serge Aurier mu v křídelním prostoru přiťukl míč, korejský fotbalista si ho navedl na střed a výstavní trefou nedal Schmeichelovi nejmenší šanci.

Navýšit vedení mohl hned zkraje druhé půle Dele Alli, zaváhání obrany Foxes ale včasným výběhem napravil Kasper Schmeichel. Dánský brankář si prakticky okamžitě vybral svůj slabší moment. Odkop od brány se mu vůbec nepovedl, vystihl ho Alli, tentokrát však za gólmana zaskočil Wes Morgan, který střelu Sona zblokoval.

O pět minut později předvedl domácí Gray akci podobnou té gólové v podání Sona. Míč si na stejném místě navedl bravurně na střed, vše ale pokazil nepovedenou střelou.

Začátek druhé půle byl jednoznačně nejzajímavější částí utkání. Druhý gól padl po necelé čtvrthodině druhého poločasu a opět v něm měl prsty Son. Lucas Moura ho kolmicí vyslal po křídle, Korejec počkal na příhodný moment a předložil Allimu před prázdnou bránu. Anglický záložník se hlavou nemýlil a připsal si již 50. trefu v dresu Spurs.

Leicester se ale nevzdal a v 87. minutě se urodila jejich asi nejpovedenější akce. Dlouhá pas za obranu stihl na hrací ploše Gray. Jeho centr propadl až na Ghezzala, který ovšem připraveného Llorise nezaskočil.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Manchester City 2:0

08.12.2018 18:30

Góly: 45. N'Golo Kanté, 78. David Luiz

Sobotní večer na Stamford Bridge přinesl první porážku Manchesteru City v sezóně a s tím spojené střídání stráží na čele Premier League. Citizens sice byli celý první poločas lepším celkem, jenže své nadějné příležitosti nebyli schopni přetavit v branky, za což v poslední minutě první půle draze zaplatili. Druhá polovina pak nabídla daleko vyrovnanější podívanou, a protože se deset minut před koncem domácím podařilo přidat pojistku, bude ligové tabulce po šestnáctém kole vévodit Liverpool.

Manchester City přitom na Stamford Bridge začal velmi dobře, držel míč, nastěhoval se na polovinu Blues a s přehledem diktoval tempo hry. Je sice pravdou, že jeho kombinace byly často hrány na jistotu, jenže svěřencům Maurizia Sarriho se jen málokdy podařilo překročit půlicí čáru. Do první příležitosti se dostal Sterling, na malém vápně však míč ve velké šanci pořádně netrefil, a tak s jeho pokusem neměl Kepa výraznější starosti. O chvíli později se do vápna po špatné rozehrávce Chelsea vřítil Sané, na poslední chvíli jej však zablokoval David Luiz. Pravděpodobně největší šanci hostí měl po individuální akci Sterlinga právě Sané, jeho gólovou ránu však na poslední chvíli zblokoval obětavý zákrok Azpilicuety.

Chelsea se za celých prvních 40 minut nedostala k jediné střele, jenže to si celé vynahradila v poslední minutě poločasu. Na začátku celé akce byl David Luiz, který povedenou diagonálou oslovil Pedra. Ten si všiml nabíhajícího Williana a našel jej dalším přesným pasem - úvodní nebezpečí sice obrana hostí nakonec zažehnala, jenže míč odvrátila pouze k Edenu Hazardovi, který přihrávkou na penaltu našel rozběhnutého Kantého, který míč doslova zarazil do sítě.

Jestliže v prvním poločase domácí působili bojácným a zakřiknutým dojmem, v druhé půli tomu bylo úplně naopak - na hřiště vyběhl sebevědomý celek, který hned v prvních minutách svému soupeři pěkně zavařil. Nejprve se po akci Kantého dostal k zakončení z hranice vápna Willian, jeho nepříliš razantní střelu však Ederson kryl. O chvíli později se do zakončení prodral i Pedro, jeho pokus však obrana hostí zvládla zablokovat. Povedená pasáž Chelsea vyvrcholila volným přímým kopem Williana, který Edersona pořádně protáhl. Na druhé straně kontroval také povedenou střelou z volného přímého kopu Walker, Kepa však byl připraven.

Dvanáct minut před koncem přidali domácí pojistku, když se jim podařilo skórovat z vůbec svého prvního rohového kopu v zápase. Centr Edena Hazarda si totiž našel hlavu Davida Luize a stoper domácích balón nekompromisně nasměroval do sítě. V nastaveném čase pak ještě po špatné přihrávce Kepy mohl stav korigovat Jesus, jeho střelu na zadní tyč však brankář Chelsea zvládl vyrazit na rohový kop. Chelsea se tak stala prvním přemožitelem Manchesteru City v této ligové sezóně a může slavit výhru 2:0

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Huddersfield Town 1:0

08.12.2018 16:00

Góly: 83. Lucas Torreira

Kdyby se v Anglii hrály jen první poločasy, krčil by se Arsenal u sestupových příček. Ani v šestnáctém kole se Kanonýři nedokázali vypořádat s nástupem do utkání proti Huddersfieldu a stále v Premier League ani jednou o přestávce neměli vedení na své straně. I tentokráte však potvrdili, že druhé poločasy jsou naopak jejich doménou. Sedm minut před koncem totiž strhl vedení na stranu domácích Lucas Torreira.

Unai Emery sice setrval u rozestavení na tři obránce, ovšem vůbec poprvé v základní sestavě postavil v této formaci vedle sebe duo Lacazette-Aubameyang. Při absenci Mesuta Özila s Aaronem Ramseym ale nebyla hra Arsenalu tak plynulá a Huddersfieldu se agresivním bráněním dařilo bortit rozehrávku soupeře v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.

Pouze s blížící se půlhodinou hry domácí nakrátko obranný val Terriers dokázali prolomit a vytvořili si v rychlém sledu za sebou dvě výtečné příležitosti. Jak Piérre-Emerick Aubameyang po dobrém pasu Xhaky, tak Alexandre Lacazette na konci skvělé kombinace Bellerína s Guendouzim však v zakončení překvapivě selhali a vůbec netrefili prostor mezi třemi tyčemi, byť se oba nacházeli v hloubi pokutového území.

Zmar domácích deset minut nato dokonalo kontroverzní rozhodnutí čárového rozhodčího, jenž zamezil Lacazettovi poslat míč do prázdné branky po vystihnutí špatné zpětné přihrávky brankáři Lösslovi, neboť francouzský útočník se chvíli předtím nacházel v postavení mimo hru. Dánský gólman pak v druhé minutě nastavení přece jen musel ukázat svůj um proti výtečnému pokusu Torreiry, který konečky prstů vytěsnil na roh.

Stejně jako před týdnem i tentokráte domácí kouč sáhl hned ke dvojímu střídání, ale tentokráte nasazení Iwobiho s Mchitarjanem místo Lacazetta a Lichtsteinera okamžité zlepšení nepřinesla. Huddersfield i nadále poctivým bráněním odolával převaze favorita, a jelikož hrozící samostatný únik Aubameyanga zastavil další sporně zdvižený praporek čárového, zůstával Jonas Lössl zcela bez práce. Hosté se dokonce ocitli ve slibné situaci k překvapivému zisku vedení, ale Pritchard v souboji s Bellerínem upadl a rozhodčí Tierney se nenechal obměkčit ani tentokráte.

Frustraci Arsenalu v 80. minutě korunoval Matteo Guendouzi, jenž stejně jako v první půli Xhaka s Mustafim uviděl žlutou kartu za přifilmovaný pád a s Emeryho týmem to v tu chvíli vypadalo bledě. Pouhé tři minuty nato se ale karta obrátila. Přestože obrana Terriers znemožnila Aubameyangovi zakončit povedenou pobídku předešlého hříšníka Guedouziho, gabonský forvard ze ztísněné situace vytěžil maximum v podobě ladného obloučku na hranici malého vápna, kde číhal Lucas Torreira. Uruguayský záložník se s ničím nerozpakoval, akrobatickým zakončením z voleje napálil míč do sítě a jen posílil svou aktuální pověst miláčka tribun na Emirates Stadium.

Arsenal tak proti Huddersfieldu nepřesvědčil, přesto má na kontě další tři body a prodlužuje svou sérii bez porážky napříč všemi soutěžemi na jednadvacet utkání. Do dalšího utkání na půdě Southamptonu však Unaie Emeryho čeká nelehké rozhodování při složení středu obrany, neboť duo Sokratis-Mustafi si bude odpykávat karetní trest a první jmenovaný navíc musel předčasně odkulhat ze hřiště.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Brighton & Hove Albion 1:0

08.12.2018 16:00

Góly: 40. James Tarkowski

Možná to tak na první pohled nevypadalo, ale pro Burnley je úspěšně zvládnuté utkání s Brightonem životně důležitým vítězstvím. Clarets před tímto duelem čekali na ligový triumf více než dva měsíce, když na konci září porazili nováčka z Cardiffu, a mezitím se propadli až do boje o udržení. Díky trefě Jamese Tarkowského v 40. minutě však mohlo namoklé Turf Moor slavit nejen výhru 1:0, ale také posun tabulkou ze sestupových příček.

Loňské vzájemné zápasy těchto dvou celků nabídly dvě bezbrankové remízy a úvodní půlhodina sobotního duelu ani trochu nenasvědčovala, že by se na tom mělo něco měnit i tentokráte. Právě až na přelomu třicáté minuty se k vůbec první střele odpoledne odhodlal Robbie Brady, jehož rána z voleje však zamířila nad břevno.

Poté se ale utkání přece jen probudilo k životu a závěr poločasu patřil domácím. Nejprve pálil po Barnesově přistrčení Chris Wood, poté pokoušel štěstí aktivní Brady, ale v obou případech Mat Ryan v brance Brightonu obstál a s jejich ranami si poradil. Pět minut před odchodem do kabin ale australský gólman přesto inkasoval. Gudmundsson vrátil odražený míč z přímého kopu do ohně, kde se míč ve skrumáži těl postupne dostal po střelách Meeho a Corka až k nohám Tarkowského, jenž do třetice napálil míč do sítě.

Hosté sice do utkání vstupovali s excelentním postavením ve středu tabulky a dvěma výhrami v řadě za sebou, ale na Turf Moor se i nadále jen marně hledali. Osm minut po změně stran se Burnley marně dožadovalo odpískání pokutového kopu kvůli pádu Bardsleyho v souboji s Bissoumou, jenž odvrátil míč vysoko zdviženou nohou, a střelec dne Tarkowski málem přidal i druhý zásah, jenže v dobré pozici při rohovém kopu zamířil hlavou těsně vedle tyče.

Neproměněné šance na navýšení hubeného náskoku málem Clarets v samotném závěru mrzely, neboť sedm minut před koncem se po šikovném pasu Murrayho ocitl v nebezpečné pozici Jürgen Locadia, avšak poslal svou hlavičku z bezprostřední blízkosti příliš vysoko. Burnley tak může slavit první výhru po osmi neúspěšných pokusech a posun na sedmnáctou příčku s dvoubodovým náskokem před osmnáctým Huddersfieldem, zatímco Brighton s jednadvaceti body zůstává v klidném ligovém středu.

Více informací k zápasu

Manchester United - Fulham FC 4:1

08.12.2018 16:00

Góly: 13. Ashley Young, 28. Juan Mata, 42. Romelu Lukaku, 83. Marcus Rashford - 67. Aboubakar Kamara (pen.)

Manchester United si po delší době s chutí zastřílel a Fulham porazil jednoznačně 4:1. Rozhodnuto bylo už po prvním dějství, ve kterém si domácí vytvořili pohodlný tříbrankový náskok. Rudým ďáblům se tak alespoň na chvíli bude lépe dýchat, to Claudio Ranieri musí sáhodlouze přemýšlet o tom, co s chybující obranou svého celku provede.

Na gól se na Old Trafford tentokráte nečekalo dlouho - už ve třinácté minutě se na levé straně uvolnil Young, míč si přehodil na svou silnější pravačku a luxusní ranou do protějšího růžku otevřel skóre zápasu. Domácí i nadále dominovali a těsně před třicátou minutou také navýšili svůj náskok. To se za obranu hostujícího týmu až příliš snadno dostal Rashford, ten následně precizní zpětnou přihrávkou oslovil Matu, který zachoval chladnou hlavu a zamířil přesně. Třetí přesný zápis měl před pauzou na starosti Lukaku, když se po parádní kombinaci dostal za záda obránců Mata a perfektní přihrávkou předložil na malé vápno Lukakovi tutovku, kterou neproměnit ani nemohl.

Po změně stran mohl vedení navýšit Herrera, ten ale pálil z oblasti penaltového puntíku těsně vedle vzdálenější tyče. Tentýž hráč pak svým faulem v pokutovém území nabídl Fulhamu příležitost ke skórování, kterou Aboubaka Kamara nepohrdl a snížil na 3:1. Pro hosty však šlo jen o čestný úspěch, jakékoliv myšlenky na případné zdramatizování zápasu vzaly za své o minutu později, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Anguissa.

Ve zbývající části zahodili vyložené šance postupně Rashford, Lukaku a Mata, konečnou podobu výsledku dal osm minut před koncem dalekonosnou ranou Marcus Rashford.

Více informací k zápasu

West Ham United - Crystal Palace 3:2

08.12.2018 16:00

Góly: 48. Robert Snodgrass, 62. Javier Hernández, 65. Felipe Anderson - 6. James McArthur, 76. Jeffrey Schlupp

Při výběru nejzábavnějších anglických klubů v posledních týdnech by se West Ham United mohl směle cpát do čela. Tým Manuela Pellegriniho v sobotu oslavil již třetí výhru v řadě za sebou, a to opět po dramatické přestřelce, neboť proti Crystal Palace musel obracet skóre na konečných 3:2. Hosté naopak pokračují v letošním trápení a Roy Hodgson má před sebou kus práce, jestli se nechce stát třetím propuštěným manažerem letošní sezony...

Ve všech zmíněných třech případech, kdy West Ham dovedl svá ligová klání do vítězného konce, skóroval právě třikrát a poskočil již na desátou příčku. Přesto musí Pellegrinimu přidávat na starostech defenzivní práce týmu, neboť jak proti Cardiffu, tak i nyní jsou právě zde nejvíce patrné rezervy, jež musí Kladiváři smazat, pokud mají ambice útočit na horní patra. Hosté šli ostatně do vedení prakticky z prvního pořádného útoku, když Van Aanholtův přímý kop našel hlavu Tomkinse, jehož pobídku beze zbytku využil James McArthur k propálení bezmocného Lukasze Fabianského.

Po zbytek první půle sice měli domácí územní převahu, ale jejich početná salva centrů byla pro urostlé duo Sakho-Tomkins jen vodou na mlýn, a do kabin se tak málem odcházelo dokonce za dvoubrankového vedení hostí. Přímý kop Milivojeviće v samém nastavení totiž orazítkoval brankovou konstrukci.

V druhé půli již na trávník nevyběhl cardiffský hrdina Lucas Pérez, jehož na hrotu nahradil Andy Carroll, ovšem tím pravým strůjcem obratu domácích byl Robert Snodgrass. Někdejší hvězda Norwiche se v posledních týdnech těší excelentní formě, což se jen potvrdilo pouhé tři minuty po změně stran, když Snodgrass povedenou kroucenou ranou z hranice pokutového území skóroval svůj vůbec první gól v dresu Hammers a srovnal na 1:1.

Obdobně jako v minulém kole na sebe i tentokráte další góly domácích nenechaly dlouho čekat. Nejprve potvrdil své vytříbené střelecké instikty a postavení vždy na správném místě Javier Hernández, jenž doklepl do sítě vyražený míč po přímém kopu Felipeho Andersona, a jen pár minut nato dokonal zvrat utkání právě brazilský záložník. Anderson se ocitl na konci bleskové kombinační akce, posunul si na hranici šestnáctky míč blíže ke středu a exkluzivní ranou na zadní tyč vstřelil svůj pátý gól v posledních šesti ligových zápasech.

Nebyl by to však West Ham, aby ještě v závěru utkání nedošlo na patřičné drama. Čtvrthodinu před koncem totiž hosté rychle rozehráli rohový kop nakrátko a Meyerův centr do nezformované defenzivy soupeře plně zužitkoval střídající Jeffrey Schlupp. Tím se ale hráči Palace vyčerpali a po trapné porážce s Brightonem odcházejí s nepořízenou i z londýnského olympijského stadionu. Se ziskem pouhých dvanácti bodů se Eagles drží jen zuby nehty nad pásmem sestupu, zatímco rozjetý West Ham pojede na další městské derby proti poslednímu Fulhamu potvrdit střeleckou i výsledkovou fazonu.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Southampton FC 1:0

08.12.2018 16:00

Góly: 74. Callum Paterson

Duel dvou týmů ze spodní poloviny tabulky nakonec vyzněl lépe pro domácí Cardiff, který si díky brance Patersona čtvrthodiny před koncem odnesl všechny tři body. To hosté zůstávají i po sobotním zápase na předposledním místě a v nejbližší době potřebují naprosto nutně zabrat.

První šanci měli hosté, Targettův centr se pokusil chytře tečovat Austin, mířil však mimo tři tyče. To na druhé straně se po centru objevil sám před brankářem Harry Arter, v solidní pozici však míč dobře netrefil a brankář McCarthy měl snadnou práci. Po dvaceti minutách se po rychlém kontru dostal do dobré příležitosti Murphy, brankář hostí však byl opět připraven. Tentýž hráč neuspěl ani těsně před pauzou, když využil chyby hostující obrany, jenže brankáře McCarthyho už obejít nedokázal.

Na začátku druhé půle se ve vápně Cardiffu skácel Armstrong, penalta se ovšem správně nepískala. V druhé půli podávali hosté lepší výkon, paradoxně to však byli oni, kdo jako první inkasovali. Po příšerné zpětné přihrávce VEstergaarda se totiž do úniku dostal Paterson a poměrně krkolomnou střelou dokázal balón protlačit do sítě.

Deset minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Hoilett, jeho střelu však na poslední chvíli stoper hostí zablokoval. Další branku měl na hlavičce Morrison, ten ale ve výborné pozici branku hrozivě minul. A protože ani závěrečný závar před brankou Cardiffu vyrovnání nepřinesl, mohl se nováček soutěže radovat z dalších tří bodů.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Liverpool FC 0:4

08.12.2018 13:30

Góly: 26. Mohamed Salah, 48. Mohamed Salah, 68. Steve Cook (vl.), 77. Mohamed Salah

Fotbalisté Liverpoolu si až překvapivě hravě poradili s Bournemouthem a dočasně se tak posunul na první místo tabulky. Největší zásluhu měl na vítězství egyptský křídelník Salah, který zavěsil hned třikrát.

První nebezpečnou situaci měli ale na svědomí hráči domácího celku. Po 22 minutách hry si v křídelním prostoru narazil Stanislas o Danielse, přesnou kolmicí našel Davida Brookse, jehož střelu ale zlikvidoval pohotový Alisson.

O chvíli později z dálky napřáhl Firmino. Jeho střelu ještě gólman Begovič vyrazil, na následnou dorážku Mohameda Salaha byl ale krátký. Videozáznam sice ukázal, že Egypťan se nacházel v jasném ofsajdovém postavení, praporek pomezního však zůstal dole.

Krátce po pauze ten samý hráč navýšil vedení Reds. Zhruba pětadvacet metrů od brány převzal míč, ustál faul jednoho obránce, obešel druhého a přesnou střelou k tyči zvýšil vedení Liverpoolu.

Za dalších dvacet minut odcentroval Robertson, u míče byl s přehledem první obránce Bournemouthu Steve Cook, nepochopitelně ale poslal míč na vlastní bránu, jejíž strážce Begovič neměl nejmenší šanci.

V 73. minutě dostal do sítě míč i domácí celek. Surman obloučkem vysunul Mousseta, tentokrát ale asistent správně odmával postavení mimo hru.

Po dalších čtyřech minutách završil po nádherné individuální akci hattrick Salah. K dlouhému balonu za obranu se dostal jako první, dvakrát zaseknul míč brankáři a do odkryté klece zakončil.

Čestný gól Cherries mohl zaznamenat ještě Daniels, jeho střela ale zamířila těsně nad břevno Alissonovy branky. Bournemouth tak vyšel naprázdno již v pátém ze šesti posledních ligových utkání, zato jeho soupeř získal páté vítězství v Premier League v řadě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC16133034:642
2.Manchester City16132145:941
3.Tottenham Hotspur16120430:1636
4.Chelsea FC16104233:1334
5.Arsenal FC16104235:2034
6.Manchester United1675428:2626
7.Everton FC1666423:1924
8.AFC Bournemouth1672725:2623
9.Leicester City1664621:2022
10.Wolverhampton Wanderers1664617:1922
11.West Ham United1663723:2521
12.Watford FC1663720:2321
13.Brighton & Hove Albion1663719:2221
14.Cardiff City16421015:3014
15.Newcastle United1634913:2213
16.Crystal Palace16331013:2312
17.Burnley FC16331015:3212
18.Huddersfield Town16241010:2710
19.Southampton FC1616913:309
20.Fulham FC16231116:409

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (523)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele