„Uvidíme se brzy, zrádče rasy!“ Neonacisté vyhrožují princi Harrymu za svatbu s Meghan

Výhrůžky neonacistů

„Uvidíme se brzy, zrádče rasy!“ Neonacisté vyhrožují princi Harrymu za svatbu s MeghanNOVÉ 1
Svět
Echo24
Sdílet:

Britská odnož americké neonacistické skupiny vystupující po názvem Sonnenkrieg Division volá po zastřelení prince Harryho a kvůli tomu, že se oženil s americkou herečkou Meghan Markleovou, jej nazývá jej „zrádcem rasy“. Vypátrali to reportéři britské BBC na základě stovek zpráv poslaných přes online herní server. Podle nich se na ostrovy dostala část amerického neonacistického tělesa známého jako Atomwaffen Division. 

Jeden z obrázků ze serveru zobrazoval zbraň namířenou na prince Harryho s popiskem „See ya later, race traitor!“, tedy v překladu cosi jako „uvidíme se brzy, zrádče rasy!“, který naznačoval, že by měl být kvůli sňatku s Markleovou zastřelen. Vévodkyně ze Sussexu je smíšeného původu, její matka je Afroameričanka a její otec je původem Holanďan. Další obrázek ukazoval ženu na oprátce a obshaoval vzkaz, že bělošky, které chodí s muži nebílé rasy, by měly být zabity. Zprávy v chatu zase hovořily o založení britské odnože Atomwaffen Division.

Její členové skupinu založili ve Spojených státech v roce 2015 s úmyslem vybudovat nacionálně socialistický stát. Podle BBC jsou v USA zodpovědni alespoň za pět úmrtí amerických obyvatel. Dle stanice založil britskou buňku 21letý student Andrew Dymock. Jeho internetová přezdívka měla být podle novinářů „Blitzy“, pod níž měl vyzývat k „zabití všech policistů“  a „jejich znásilnění“. Dymock jakékoliv provinění odmítá.

Podle odhadů má gang na ostrovech a v Evropě 10 až 15 členů. Jeden z nich, Samuel Woodward, měl údajně letos 20 ranami ubodat studenta vysoké školy Blaze Bernsteina za to, že je žid a gay.

Čtěte také: Sváděla nacisty, střílela je z bicyklu, vyhazovala dynamitem mosty. Zemřela slavná Holanďanka

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články