Hlavní obsah
Článek

Herci, kteří se objevili v rolích studentů bradavické školy čar a kouzel, byli, alespoň ti hlavní jako Harry, Ron, Herminona, dvojčata Weasleyova nebo Střelenka, skutečně ve školním věku. Ne tak plačtivý duch z dívčích záchodků ufňukaná Uršula. Představitelce Uršuly Shirley Henderson bylo v době uvedení druhého dílu (Harry Potter a Tajemná komnata) šestatřicet let, což je při pohledu na záběry z filmu k nevíře.

A tak zatímco z hlavních hrdinů ještě nejsou třicátníci, Henderson je nyní dvaapadesátiletá herečka. Respektovaná, dodejme. Harry Potter není zdaleka její nejznámější rolí.

V roce 1996 si zahrála v Trainspottingu, v roce 2001 v Deníku Bridget Jonesové. Roli si zopakovala i v pokračováních obou filmů. Za roli v seriálu Southcliffe byla nominovaná na cenu BAFTA pro televizní tvorbu, za film Never Steady, Never Still pak na Canadian Screen Award. Za postavu Elizabeth v muzikálu s písněmi Boba Dylana Girl from the North Country pak nominaci na Olivier Award proměnila. A hned několik filmových cen jí přinesl psychologický thriller Frozen.

Snímky v článku jsou z londýnské premiéry hereččina nejnovějšího filmu Stan & Ollie o legendární dvojici komiků Laurelu a Hardym. Henderson si v něm zahrála Hardyho třetí ženu Lucille.

Reklama

Další články

Načítám