Ruska se ti lidé nebojí, dráždí je migrace a politici Západu, zaskočil Zahradil Tomáše Klvaňu. Ten odvětil: Jestli se většina Čechů Ruska nebojí...

09.12.2018 19:15

Analytik Tomáš Klvaňa a europoslanec Jan Zahradil se do sebe pořádně obuli. Kvůli zprávě BIS za rok 2017. Raději se podívejte sami, co všechno si napsali.

Ruska se ti lidé nebojí, dráždí je migrace a politici Západu, zaskočil Zahradil Tomáše Klvaňu. Ten odvětil: Jestli se většina Čechů Ruska nebojí...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Vladimir Putin na stanici FOX News

Zpráva Bezpečnostní informační služby za rok 2017 stále budí vášně. Čeští zpravodajci ve veřejné části zprávy varují před narůstající aktivitou ruských a čínských agentů, ale i obchodníků, kteří vykonávají nátlak na mnohé české politiky a rozhodně tak nečiní v zájmu naší vlasti. BIS především před ruskými aktivitami varuje rok co rok. Kontrarozvědčíci opakovaně připomínají, že ruská ambasáda v Praze je naddimenzovaná a má mnohem víc pracovníků než ambasáda kterékoli jiné země.

Anketa

Je Miloš Zeman vlastizrádce?

5%
95%
hlasovalo: 19417 lidí

Prezident Miloš Zeman zprávu BIS odmítl a rozvědčíky zpravodajské služby tohoto státu označil za „čučkaře“. V TV Barrandov Zeman nepravdivě tvrdil, že rozpočet BIS je asi tři miliardy korun. Ve skutečnosti je to jen přibližně 1,6 miliardy. Zeman má však za to, že si česká kontrarozvědka vymýšlí ruské a čínské agenty, aby dostala více peněz. Jako by to nestačilo, Zeman na konto BIS také poznamenal, že kontrarozvědka monitoruje neexistující ruské špiony, ale nedokáže najít opravdu nebezpečné teroristy.

Většina politiků v čele s premiérem Andrejem Babišem se BIS zastala. Na stranu hlavy státu se postavili jen komunisté. A část české veřejnosti.

Analytik Tomáš Klvaňa si na sociální síti Facebook posteskl, že nechápe, jak je možné, že mnozí Češi, Moravané a Slezané nevidí nebezpečí, které Miloš Zeman představuje pro svou vlastní zemi. „To většině lidí fakt nevadí, že Zeman je prokazatelně agentem kremelského vlivu? U Klause už je to jedno, ale u současného prezidenta? Kdy se lidi probudí?“ zeptal se Klvaňa.   

V reakcích se dočetl, že Češi jsou nepoučitelní. Ale nescházela ani ujištění, že Česká republika přežila i větší katastrofy, než je Miloš Zeman. „To zvládneme,“ ujišťovali někteří diskutéři Klvaňu po vzoru německé kancléřky Angely Merkelové, která své spoluobčany ujišťovala, že Německo uprchlickou vlnu zvládne.  

Europoslanec ODS Jan Zahradil Klvaňovi odpověděl podstatně obsáhleji.  „Tomáši, toto tvé lamentování je zajímavé v tom, jak prokazuje, že tvoje ‚bublina‘ (nevím, jak jinak to nazvat) se nesrovnala s mentálním posunem ve společnosti za posledních 30 let,“ začal Zahradil.  

Obratem dodal, že jistá část společnosti už nestojí o vyrovnávání se s komunistickou minulostí. Tito lidé už jsou unavení veškerou ideologií. Proto těmto lidem nevadí, že byl současný český premiér Andrej Babiš (ANO) komunistou a agentem komunistické Státní bezpečnosti.   

„Dokonce část ‚šedé zóny‘ (třeba bývalých řadových členů KSČ, kterých byl milion a půl) bere jeho nástup jako částečnou rehabilitaci sebe sama. Třicet let se jim omlacovalo o hlavu, že kolaborovali s totalitním režimem, teď mají premiéra ze svých vlastních řad,“ konstatoval Zahradil.

Další část populace vidí v Babišovi manažera, který dá zemi do pořádku. Neřeší Babišovu minulost a hledí do budoucnosti. V tomto se podle Zahradila podobá Babiš Václavu Klausovi staršímu z 90. let 20. století. Tito lidé nevidí hrozbu nejen v Babišovi, ale ani v Rusku.

„No a nakonec jde o to, že současný Západ se svými šedivými a bezvýraznými politiky nepředstavuje žádný výrazný ‚role model‘, který by tyto lidi opět nadchl k následování. Běžné svobody považují za samozřejmé. Dráždí je (podle nich pokrytecká) rétorika politické korektnosti (podle nich umělá), témata jako gender (podle nich nepochopitelná), vstřícnost k migraci ze třetího světa,“ doplnil europoslanec.

Tohle všechno prý Miloš Zeman chápe a podle Zahradila v tom také dokáže „chodit“. Snaha tuto náladu zvrátit znovu a znovu končí nezdarem a vede jen k tomu, že tradiční média ztrácejí kredit. Lidé pak raději přecházejí k alternativním médiím.

„Já je nepodceňuji, ale podle mě jen přisypávají do svrchu zmíněného posunu společenského vědomí, do této úrodné půdy, která se ovšem nakypřila vývojem posledních 30 let. Jen si toho jaksi někteří nevšimli a teď jsou překvapeni,“ uzavřel Zahradil.    

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Později ještě dodal, že možná bude označen za ruského agenta, ale prý ho za něj označí lidé, kteří myšlenkově zamrzli v 50. letech 20. století. Klvaňa na to europoslanci obratem odpověděl. „To, co píšeš, je sice možná pravda a možná není, ale je to úplně jedno. Pokud si tahle většina společnosti myslí, že Rusko nepředstavuje žádnou zvláštní hrozbu, že ‚můžeme být s každým zadobře‘, tak se zle mýlí,“ konstatoval analytik prostě a krátce.

Zahradil se však dočkal i mnohem ostřejších reakcí. Pan Tomáš Vinkler poznamenal, že Zahradil se už dlouho pohybuje především v Bruselu a o české realitě už toho mnoho neví. Snad se naučil, že mu v Bruselu bude líp než v Praze, protože v Bruselu dostane víc peněz.       

Europoslanec však toto prohlášení neponechal bez odpovědi. Podotkl, že ve všech demokraciích platí, že z „eráru“ je placena vládnoucí garnitura, ale i opozice, která vládnoucím stranám nastavuje zrcadlo a kritizuje jejich sporné kroky.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…