10. prosince 2018 • 11:02

Sparta má první posilu. Chci být součástí změny, hlásí Švéd Karlsson

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, podepsáno. Fotbalová Sparta představila první zimní posilu, ze švédského Norrköpingu přichází na Letnou David Moberg Karlsson (24). Záložník, o jehož přesunu už dříve informoval deník Sport, podepsal ve Spartě smlouvu na 3,5 roku.



Sparta by měla podle informací Sportu za Karlssona zaplatit zhruba 32 milionů korun. "Sparta je obrovský klub. Když se o vás takový tým, největší tým v zemi zajímá, je to velká čest. Jsem šťastný, že se povedlo přestup dotáhnout," říká šikovný záložník v rozhovoru pro klubový web.

"Slyšel jsem, že česká liga je hodně fyzicky náročná, hodně týmů tu vyznává fyzický styl fotbalu. Také mi ale řekli, že Sparta chce být jiná, hrát víc technický fotbal. Já bych měl být součásti této změny," vyhlíží Švéd novou výzvu.

Karlsson většinou nastupuje na pravém kraji záložní formace, využitelný je ovšem i vlevo. Předurčuje ho k tomu skutečnost, že je obounohým hráčem. Navíc je skvěle rychlostně i technicky vybavený. V této sezoně zároveň zásadně povýšil i svou produktivitu.

"Trenér mi řekl, že bych mohl hrát na třech pozicích: na obou křídlech a taky na pozici podhrotového hráče. Nejlépe se cítím na pravém křídle, ale i ty další dva posty jsou úplně v pohodě, je mi takřka jedno, na jakém z těch míst jsem. Žádné ofenzivní posty pro mě nejsou problém," přiblíži Karlsson.

David Moberg Karlsson by se mohl stát novou posilou Sparty, Pražané o něj hodně stojí
David Moberg Karlsson by se mohl stát novou posilou Sparty, Pražané o něj hodně stojí

Za Norrköping dosud odehrál 29 utkání, ve kterých vstřelil 10 branek a přidal 6 asistencí. Jeho severská buldočí povaha ho navíc předurčuje k tomu, že by mu fyzická a soubojová tuzemská soutěž měla vyhovovat.

Čtyřiadvacetiletý středopolař má za sebou působení v IFK Göteborg, Sunderlandu, za který však odehrál pouze jeden pohárový zápas, ve skotském Kilmarnocku a v dánském Nordsjaellandu.

Poslední dva roky nastupoval za Norrköping, s kterým letos získal titul švédského vicemistra. Za národní tým dosud Karlsson nastoupil ve třech přípravných zápasech. Loni při vítězství 6:0 nad Slovenskem v Abú Zabí dal i první reprezentační gól.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud