Trend v Európe: MHD zadarmo

, QZ Foto: TASR/Marko Erd;AP

Rozhodnutie o bezplatnej verejnej doprave je trend, ktorý sa rozvíja v celej Európe. Zdá sa, že niektoré mestá neustále znižujú cestovné a ponúkajú cestujúcim balíčky za pár eur. Je zrejmé, že zníženie cien, prípadne ponuka jazdenia zadarmo prináša politické aj hospodárske výhody.

Podobne ako európske mestá, aj nová luxemburská vláda sa rozhodla 5. decembra, že bude prvou krajinou, ktorá sprístupnila svoj systém verejnej dopravy všetkým, informoval The Guardian. Táto krajina s počtom obyvateľov len 600 000, má jedinečnú pozíciu. Jej hlavné mesto trpí tými najhoršími dopravnými zápchami na svete, keďže každý týždeň do mesta dochádza 400 000 za prácou. Luxembursko malo pomerne lacnú verejnú dopravu, celodenný lístok za 4 eurá, za dve hodiny dve eurá. Mladší ako 20 rokov mohli jazdiť zadarmo. Cestovné dokázalo vygenerovať 30 miliónov eur, čo predstavuje len 3 % systémových nákladov, uviedla spoločnosť CityLab. Rozhodnutie o tom, aby sa mohli vlaky, električky a autobusy využívať zadarmo pre všetkých od roku 2020, bolo ďalším logickým krokom.

Luxemburské rozhodnutie kopíruje viac ako dve desiatky miest vo Francúzsku a Nemecku, ktoré v posledných rokoch znížili alebo zrušili cestovné v oblasti verejnej dopravy. Keď francúzske mesto Aubagne zrušilo cestovné na 11-tich najpopulárnejších linkách v roku 2008, za tri roky kleslo využívanie automobilov o desať percent. Dokonca aj Paríž sa pohráva s podobnou myšlienkou. Ale prvým európskym hlavným mestom, ktoré sa pokúsilo s bezplatnou hromadnou dopravou bol Tallinn, v Estónsku, v roku 2013. Občania mesta si mohli kúpiť "zelenú kartu" za dve eurá, ktorá im poskytovala neobmedzené cestovanie. Tallinn tvrdil, že táto schéma dosahuje ročný zisk 20 miliónov eur. Toto leto už malá pobaltská krajina sprístupnila celý svoj národný verejný dopravný systém, najväčší na svete, pre 1,3 milióna obyvateľov Estónska zadarmo. Mestské prepravné systémy krajiny sú stále spoplatnené.

Zdá sa, že krajiny s progresívnymi vládami využívajú bezplatnú verejnú dopravu na verejné dobro. Potrebné finančné prostriedky, ktoré takto z rozpočtu vypadnú, sa zvyčajne nahrádzajú zdanením spoločností, ktoré majú viac ako tucet zamestnancov, ktoré sa budú spoliehať na tieto systémy. Vo francúzskom meste Dunkirk, ako povedal jeho starosta Patrice Vergriete pre Guardian, odstránenie cestovného zvýšilo záujem o jazdu na niektorých trasách o 50 až 85 %. A ukázalo sa, že je veľmi populárna. "Nemôžete dať cenovku na mobilitu a sociálnu spravodlivosť," povedal. Mnohé mestá takto progresívne nie sú. Napríklad Londýn bude svoje ceny dvíhať, ako vždy, 2. januára 2019.

Súvisiace články

Aktuálne správy