Satoranský překvapil v Indianě aktivitou, klíčovou trojku však minul

  5:51aktualizováno  20:10
Vzal si první střelu Washingtonu, pak trefil první body. Jako poslední se za Wizards prosadil ze hry, ale tříbodový pokus, který mohl jeho tým dostat na dostřel, minul. Tomáš Satoranský se hrdinou zápasu basketbalové NBA v Indianě nestal, ale aspoň se o to pokusil. Washington prohrál 101:109.
Tomáš Satoranský (vpravo) z Washingtonu brání Bojana Bogdanoviče z Indiany.

Tomáš Satoranský (vpravo) z Washingtonu brání Bojana Bogdanoviče z Indiany. | foto: Brian Spurlock-USA TODAY SportsReuters

Washington do pondělního zápasu nastoupil bez Johna Walla, který má potíže s patou,jen sedm minut kvůli zdravotnímu problému odehrál Otto Porter Jr. Indianě pojedenácté za sebou chyběl Victor Oladipo. Hlavní postava domácích má potíže s kolenem.

Pacers se s Oladipovými absencemi statečně perou a duel s Wizards nebyl výjimkou. Po vyrovnaném úvodním poločase se ve třetí čtvrtině utrhli a získali si náskok 25 bodů.

Krize však potkala i je a Washington získal díky třináctibodové sérii naději. A nechybělo mnoho, aby velký obrat dotáhl. Necelých pět minut před koncem se přiblížil dokonce na jediný bod. O chvíli později se Tomáš Satoranský prosadil na 99:101.

Ovšem překlopit skóre na svou stranu se Wizards nepovedlo. Šance žila ještě 70 sekund před koncem, za stavu 101:105 však Satoranský neuspěl zpoza tříbodového oblouku. Indiana odpověděla košem Thaddeuse Younga, který se prosadil po dvou útočných doskocích svého týmu, a po ztrátě washingtonského Jeffa Greena bylo hotovo.

Střelecky táhl hostující tým Bradley Beal s 30 body, Kelly Oubre Jr. připojil 23 bodů a Austin Rivers 13 bodů. Tomáš Satoranský se dostal na šest bodů, pět doskoků a čtyři asistence. Proměnil dvě ze svých šesti střel, odehrál „jen“ 28 minut, když ho především v první půli lehce limitovaly potíže s fauly.

Nejlepším hráčem Indiany byl pivot Myles Turner s 26 body, 12 doskoky a pěti bloky. Bojan Bogdanovič zaznamenal 22 bodů a sedm doskoků, Tyreke Evans 18 bodů a na double double se dostali Thaddeus Young (12 bodů a 14 doskoků) a Darren Collison (10 bodů, 17 asistencí a také sedm doskoků).

Sestřih ze zápasu Indiana - Washington:

„Bohužel jsme si je nechali hodně utéct. Ale za to, jak se tým rval, aby se do utkání vrátil, si pochvalu zaslouží. Byli jsme dost oslabení a někteří hráči se dostali do problémů s fauly, ale nezabalili to a to se cení. Škoda, že jsme důležité střely v koncovce nedali,“ řekl washingtonský kouč Scott Brooks. Wizards se ze čtyřzápasové venkovní série vrátili s bilancí 2-2.

Brzy sedmatřicetiletý Dwyane Wade se loučí s kariérou; naposledy v kariéře se střetl s bývalým parťákem LeBronem Jamesem - a mohl být hrdinou koncovky. Jeho Miami nakonec na palubovce LA Lakers prohrálo 105:108. Sledovaný souboj byl výjimečně vyrovnaný, Heat vedli nanejvýš o sedm bodů, Lakers o osm.

Nakonec rozhodovaly poslední sekundy. Domácím získal tříbodový náskok James, celek z Floridy měl ale spoustu času pokusit se vybojovat prodloužení. Jenže jak Rodney McGruder, tak Wade a následně i Justise Winslow při svých střelách neuspěli.

Dwyane Wade z palubovky odcházel s bilanci 15 bodů, 10 asistencí a pěti doskoků, když se začal prosazovat až ve druhé půli. 

Další z náhradníků Justise Winslow potvrdil velkou formu posledních dnů 28 body (nový osobní rekord, pomohl si šesti trojkami) a sedmi doskoky. Kelly Olynyk zapsal 15 bodů, Bam Adebayo 12 bodů, 10 doskoků a pět asistencí a Derrick Jones Jr. osm bodů a 14 doskoků. Hráči z lavičky Miami zaznamenali celkem 66 bodů.

LeBron James vs. Dwyane Wade - poslední souboj:

Lakers v útoku vedl hlavně Kyle Kuzma s 33 body, navíc doskočil sedm míčů. LeBron James útočil na triple double s 28 body, 12 asistencemi a devíti doskoky, v závěru se ale s trestnými hody trochu trápil (4/8). Lonzo Ball zařídil 10 bodů, sedm doskoků či tři zisky.

Pro Wadea to byl 1001. zápas v NBA. James si právě prodloužil rekordní sérii duelů s dvouciferným počtem nastřílených bodů na 900. Alespoň 10 bodů zaznamenal celkem v 1162 utkáních z 1170 odehraných.

Do sestavy Golden State se krátce po Stephenu Currym vrátil také Draymond Green - a úřadující šampioni doma překonali Minnesotu 116:108. V utkání ani jednou neprohrávali, Wolves jim však byli statečným vyzyvatelem a o zvrat usilovali až do poslední chvíle. 

Kalifornský celek však má Stepha Curryho, ten se blýskl 38 body (sedm trojek ze 14 střel), sedmi doskoky a šesti asistencemi a potvrdil zisk ceny pro nejlepšího hráče týdne v Západní konferenci NBA.

Stephen Curry proti Minnesotě:

Klay Thompson přidal čtyři trojky a zařídil 26 bodů. A další čtyři trojky připojil Kevin Durant, autor 22 bodů. Celkem Warriors proměnili 19 trojek. Švédský náhradník Jonas Jerebko stihl 10 bodů, osm doskoků a pět asistencí, Green zaznamenal sedm bodů, 10 doskoků a sedm asistencí. 

Nejlepším hráčem Minnesoty byl pivot Karl Anthony-Towns s 31 body a 11 doskoky, Derrick Rose zařídil 21 bodů a blýskl se, když za trojkou zablokoval střílejícího Jerebka. Andrew Wiggins přidal 20 bodů a Dario Šarič 13 bodů plus osm doskoků. 

Russell Westbrook režíroval šestým triple double v sezoně výhru Oklahoma City nad Utahem 122:113. Trefil sice jen čtyři z 18 střel, ale k 12 bodům přidal 11 doskoků a 10 asistencí. O body se starali Paul George (31 za tři čtvrtiny; proměnil pět ze šesti tříbodových pokusů), Dennis Schröder (23) a Steven Adams (22).

Rudy Gobert má na kontě 23. double double této sezony, když Jazz pomohl 13 body a 14 doskoky. Donovan Mitchell se dostal na 19 bodů, ale trefil jen šest z 15 střel, navíc měl potíže s fauly.

Paul George proti Utahu:

Dallas prodloužil vítěznou sérii na domácí palubovce na deset utkání, když snadno porazil Orlando 101:76. Harrison Barnes přispěl 19 body, nováček Jalen Brunson si podruhé za sebou zlepšil osobní maximum, nyní už na 17 bodů, využívá k tomu absence Dennise Smithe Jr. Dwight Powell pomohl 16 body. Luka Dončič nebyl se sedmi body, 11 doskoky a devíti asistencemi daleko od triple double, ale proměnil jen dvě z jedenácti střel z pole.

Jonathon Simmons si zlepšil sezonní maximum 18 body, když v sestavě Magic zaskočil za Evana Fourniera. Aaron Gordon dodal 10 bodů. Nikola Vučevič se dostal na osm bodů a 16 doskoků. 

Boston slaví šestou výhru v řadě, doma si poradil s New Orleans 113:100. Marcus Morris zaujal sezonním maximem 31 bodů, hned na začátku druhého poločasu trefil tři trojky v řadě. 

Marcus Morris proti New Orleans:

Jayson Tatum přidal 21 bodů, Jaylen Brown 19 bodů a sedm doskoků a nováček Robert Williams využil zdravotních potíží Celtics k sedmi bodům a 11 doskokům. Terry Rozier dodal 10 bodů, sedm doskoků a šest asistencí. Domácím scházeli Kyrie Irving, Al Horford, Gordon Hayward i Aron Baynes.

Fandy Pelicans potěší, že nedělní zranění Anthonyho Davise nepřineslo vážnější následky. Důkaz? Hvězdný pivot hned o den později zaznamenal 41 bodů, sedm doskoků a čtyři bloky. Julius Randle má 20 bodů a 11 doskoků, ale Jrue Holiday zvládl jen sedm bodů a šest doskoků. Tim Frazier zapsal na osm bodů a 10 asistencí.

Anthony Davis proti Bostonu:

Joel Embiid se po jedné absenci vrátil do sestavy Philadelphie a pomohl porazit Detroit 116:102, když zaznamenal 24 bodů a osm doskoků. Duel však nedohrál jeho parťák Jimmy Butler, v první půli si poranil třísla. Ben Simmons a Furkan Korkmaz ho střelecky zastoupili, zapsali po 18 bodech; Simmons připojil 10 doskoků a sedm asistencí. 

Pistons nechali odpočinout Blakea Griffina, čehož využil mladý křídelník Luke Kennard k novému osobnímu rekordu 28 bodů (pět trojek) a k osmi doskokům. Andre Drummond zvládl 21 bodů a 17 doskoků, Reggie Jackson 15 bodů a sedm asistencí. 

Milwaukee se obešlo bez svého lehce zraněného vůdce Janise Adetokunba, Cleveland přehrálo 108:92, když si pomohlo 15 trojkami. Eric Bledsoe se dostal na 20 bodů a 12 doskoků, Malcolm Brogdon na 18 bodů a Khris Middleton na 16 bodů a sedm doskoků.

Larry Nance Jr. byl nejlepším střelcem poražených Cavaliers s 16 body, navrch doskočil sedm míčů, další z pivotů Tristan Thompson musel ze zápasu odstoupit pro zranění chodidla (stihl 12 bodů a šest doskoků). Collin Sexton zapsal 15 bodů. Jaron Blossomgame má na kontě double double 11 bodů a 10 doskoků. 

Matthew Dellavedova se vrátil do Clevelandu poté, co se ho vzdali právě Bucks. Nedávným spoluhráčům nastřílel 11 bodů za 16 minut. George Hill, který putoval opačným směrem, za 13 minut zapsal jen dva body.

LA Clippers překonali Phoenix 123:119, na jasně nejhorší tým Západní konference však potřebovali prodloužení. Z trestných hodů o tom rozhodli Patrick Beverley a Avery Bradley.

Nejvíce se však dařilo Tobiasi Harrisovi, autoru 33 bodů a osmi doskoků, a Danilu Gallinarimu, který stihl 25 bodů. Shai Gilgeous-Alexander je doplnil 16 body.

Tobias Harris proti Phoenixu:

Suns prohráli devátý zápas v řadě, radost mají alespoň ze svých nováčků: Deandre Ayton zvládl 20 bodů a 12 doskoků, Mikal Bridges 19 bodů, což je jeho nový osobní rekord, a De’Anthony Melton 13 bodů a osm asistencí (právě on poslal zápas do prodloužení).

Richaun Holmes má na kontě 19 bodů a sedm doskoků, Josh Jackson 18 bodů plus osm asistencí. Veterán Trevor Ariza připojil 12 bodů; mohl by to být jeden z jeho posledních zápasů za Suns, o jeho návratu do LA vyjednávají Lakers.

Denver zvládl domácí duel s Memphisem 105:99. Nikola Jokič táhl vítěze 27 body, 12 doskoky a šesti asistencemi, náhradník Monté Morris si vyrovnal osobní rekord 20 body. Jamal Murray nastřílel 16 bodů, Mason Plumlee pomohl 12 body a 10 doskoky, když nahradil zraněného Paula Millsapa.

Memphiský rozehrávač Mike Conley musel překonat bolest způsobenou vykloubeným ukazováčkem i potíž se stehnem a vedl Grizzlies s 19 body a šesti asistencemi. Jeho náhradník Shelvin Mack mu pomohl 14 body, JaMychal Green se dostal na 13 bodů a 10 doskoků.

Nikola Jokič proti Memphisu:

Souboj dvou mladých týmů v Chicagu nakonec opanovali hosté ze Sacramenta 108:89. Bulls v zápase vedli až o 14 bodů, ale závěrem navázali na sobotní porážku s Bostonem o 56 bodů. Druhý poločas prohráli 33:63.

Kings táhl mladý rozehrávač De’Aaron Fox, když ve druhé půli zapsal 23 ze svých 25 bodů. Bogdan Bogdanovič a Marvin Bagley III. mu pomohli 16 body. Willie Cauley-Stein stihl 11 bodů a 16 doskoků.

Nejlepšími střelci poraženého Chicaga byli Zach LaVine s 19 body a Lauri Markkanen se 13 body. Jiné dvouciferné střelce poražení neměli. Justin Holiday trefil trojku ve 39. zápase v řadě za sebou, je jediným hráčem, který se v tomto ročníku NBA pokaždé prosadil.

Výsledky NBA

Indiana Pacers - Washington Wizards 109:101 (za hosty Satoranský 6 bodů, 5 doskoků, 4 asistence)
Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 116:102
Boston Celtics - New Orleans Pelicans 113:100
Chicago Bulls - Sacramento Kings 89:108
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 108:92
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 122:113
Dallas Mavericks - Orlando Magic 101:76
Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 105:99
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 119:123 po prodl.
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 116:108
Los Angeles Lakers - Miami Heat 108:105

Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

22. března 2024  11:59

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rekordní trest pro trenéra Radu. Za rasistickou urážku dostal osm měsíců

21. března 2024  17:12,  aktualizováno  19:43

Boj druholigových fotbalistů pražské Dukly o postup mezi elitu může jejich kouč Petr Rada sledovat...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

1. Ledecká, 2. Davidová, 3. Voborníková. Kolik si na sněhu vydělaly

25. března 2024  15:51

Z českých lyžařů, snowboardistů a biatlonistů si v uplynulé sezoně nejvíce vydělala na prémiích...

Zlatá tečka za super-G. Skvělá Ledecká triumfovala ve finále Světového poháru

22. března 2024  9:50,  aktualizováno  13:05

V novém roce potvrzovala v superobřím slalomu stoupající formu. V únoru se propracovala do první...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Norsko - Česko 1:2, rozpačitý výkon, i tak výhra. Haškovu premiéru ozdobil Barák

22. března 2024  16:49,  aktualizováno  19:52

Oslo (Od našeho zpravodaje) Fotbaloví reprezentanti se při premiéře trenéra Ivana Haška v Norsku téměř celých devadesát minut...

Fenin opustil protialkoholní léčebnu: Můj Survivor! Pomohli Baroš a Ujfaluši

29. března 2024  10:22

Bývalý fotbalový reprezentant s pověstí flamendra Martin Fenin strávil poslední čtvrtrok v...

Trenérka MacLeodová před MS: Chceme se znovu dostat na pódium a dál růst

29. března 2024  9:53

Kanadská trenérka Carla MacLeodová již dvakrát dovedla českou ženskou hokejovou reprezentaci k...

Kaše: Postup je poděkování lidem, že nás nevybučeli. I semifinále půjdeme vyhrát

29. března 2024  9:48

Žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří. Že litvínovský tahoun Ondřej Kaše nedal v play off...

Druhý tenista světa Alcaraz neuspěl v Miami ve čtvrtfinále s Dimitrovem

29. března 2024  9:03

Španělský tenista Carlos Alcaraz prohrál na Masters v Miami čtvrtfinále s Bulharem Grigorem...

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...