Hlavní obsah

Sníh komplikuje dopravu, na Zlínsku uvízly kamiony

Několik krajů České republiky pokryl v úterý ráno nový sníh. Největší problémy hlásí Zlínský kraj, kde jsou po ránu kvůli sněžení nesjízdné silnice a na mnoha místech blokují provoz uvízlé kamiony nebo dopravní nehody. Silničáři nabádají k opatrnosti také v Olomouckém a Libereckém kraji.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Ve Zlínském kraji od půl šesté ráno blokovala silnici u Březnice nehoda osobního a nákladního vozidla, při níž se zranil spolujezdec z osobního vozidla.

„Silnici mezi Horní Lhotou a Zádveřicemi blokují od půl šesté ráno dvě uvízlá nákladní vozidla. Uzavřená je silnice I/57 v Horní Lidči ve směru na hraniční přechod se Slovenskem, kde havaroval kamion a v Bystřici pod Lopeníkem je uzavřená silnice I/50 ve směru na Starý Hrozenkov, uvízly tam dva kamiony,“ popsala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Lenka Javorková.

Foto: Dopravniinfo.cz

Silnice u Horní Lidče s uvízlými kamiony ve směru na Slovensko

V Pašovicích dostal řidič na namrzlé vozovce smyk, v Sehradicích, v Bohuslavicích nad Vláří, v Záhorovicích ve směru na Bojkovice a na dalších místech stojí kamiony na zamrzlé vozovce. „Apelujeme na řidiče, aby byli maximálně opatrní a obezřetní,“ dodala Javorková.

I silnice v Olomouckém kraji pokryl v noci na úterý nový sníh. Silně sněží především na Šumpersku, kde sníh na vozovkách zůstává. Zvýšenou pozornost řízení by měli řidiči věnovat také na Jesenicku, kde musejí počítat s rozbředlým sněhem na všech silnicích. Na mnoha místech jsou stále sněhové přeháňky, které zároveň snižují viditelnost, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Na Šumpersku upozorňují správci silnic na silné sněžení v celém okrese, cesty tam pokrývá nový sníh. Viditelnost je snížena kvůli sněhovým srážkám, fouká také silný vítr. Vozovky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, upozorňují silničáři. Na Jesenicku leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření na hlavních tazích i vedlejších cestách. Na silnicích, na kterých silničáři používají inertní posyp, leží vrstva nového sněhu krytá posypem. I tam jsou silnice sjízdné se zvýšenou opatrností. Se sněžením musejí motoristé počítat i při cestě přes Červenohorské sedlo.

Sněžení komplikuje dopravu také v Libereckém kraji, hustě sněží hlavně v horských oblastech. S vrstvou nového sněhu musí motoristé počítat na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a Krkonoších. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost, teploty se pohybují jen kolem bodu mrazu a silnice kloužou. Hlavně na Semilsku jsou podle policie hlášeny problémy i na silnicích druhé třídy v Tatobitech, Stružinci, Lomnici nad Popelkou nebo Studenci. Na silnicích je ujetá vrstva sněhu a problémy tam mohou mít hlavně kamiony. Jinak jsou hlavní tahy v kraji většinou holé a mokré, místy ale leží zbytky rozbředlého sněhu.

Řidiči musí být v Moravskoslezském kraji opatrní, protože po nočním sněžení může na některých vozovkách stále ležet vrstva sněhu, na silnicích po chemickém ošetření pak rozbředlý sníh. Místy navíc může sněžit, což snižuje i dohlednost. Hlavní tahy jsou ale většinou už holé nebo mokré a sjízdné bez výraznějšího omezení. V regionu se ale ráno stalo několik dopravních nehod. Většinou se obešly bez zranění, ale havarovaná vozidla mohou komplikovat provoz.

Reklama

Výběr článků

Načítám