Žluté vesty počesku: Vysoká škola života, mandelinka bramborová a napojení na SPD

Napsal/a Robert Malecký 11. prosince 2018
FacebookTwitterPocketE-mail

Vozíte v autě žlutou vestu? Nebo aspoň oranžovou? Máte v profilovém rámečku SPD? A studovali jste Vysokou školu života? Pak jste ideálně vybaveni stát se českým podporovatelem pařížských protestů na sociálních sítích. Český odraz událostí ve Francii přináší řadu bizarních obrazů, zároveň je však možné sledovat snahu extrémistické scény se na událostech přiživit.

Českou proruskou a dezinformační scénu pařížské protesty vzrušily.

„Spojme se, udeřme jako jeden ocelový štít!“ vyzývá na profilu Zdenda Moravský muž v imitaci vojenské uniformy.

Více než půlhodinový projev se stal během víkendu hitem sociálních sítí. V tuto chvíli má jen na Facebooku 1155 sdílení, další jeho souběžně vydaná verze na Youtube.

Pro ty, kdo na sledování půlhodinového mixu výzev k povstání, klasických hoaxů až po novátorské pojetí mandelinky bramborové pro 21. století nemají čas nebo chuť, přinášíme výběr nejzajímavějších myšlenek.

  • Evropská unie je žalář národů, koncentrák větší než tehdejší Sovětský svaz. (0:54)
  • Vyjděte do ulic, ať povstanou všichni Slované. (1:25)
  • Byly fondy jako ROH a dělník dostal od podniku dovolenou zdarma. (7:10)
  • Mladí jsou ve školách manipulováni, jsou jim vymývány mozky pomocí inkluze. (26:30)
  • V laboratořích Rockefeller-Rothschild jsou pěstovány novodobé kobylky, které jako mandelinka budou vysypány na Evropu. (32:10)
  • Mužům je ubírán testosteron, ženám estrogen. Ženám trochu rostou knírky, zmenšují se prsa. Děti jsou menší, z chlapů se stávají mužatky-babatky. (33:00)

Hurá do Paříže

Přímo na místě dění v Paříži nechyběla ani delegace z Čech.

Jak upozornil server Manipulátoři.cz, šlo o Žarka „Raptora“ Jovanoviče a jeho kolegu z Raptor TV Roberta Žáka.

Žarko Jovanovič patří k vlivným dezinformátorům působícím na české scéně. Nedávno například pod hlavičkou spolku Hej, občané! svolal demonstraci proti kancléřce Angele Merkelové. Je vítán na Pražském hradě, kde se například účastnil recepce k 28. říjnu. Za Zemanovce letos neúspěšně kandidoval na pražský magistrát.

Jovanovič patří k pravidelným návštěvníkům debat Jaromíra Soukupa na TV Barrandov, kde spolu s dalšími dezinformátory sehrává roli publika.

Manipulátoři.cz upozornili, že jde o neúspěšného podnikatele, kterého jeho činnost dostala do insolvence. Drtivá většina společností, které založil, nebo se v nich nějakým způsobem angažoval, skončila v likvidaci. Na své aktuální pařížské dobrodružství vybírá peníze na Facebooku, na transparentním účtu spolku Hej, občané! je ale v tuto chvíli pouhých 1300 korun.

Když nemáte žlutou…

… tak tam vražte oranžovou. Aneb Babica české dezinformační scény má jméno Vítězslav Novák.

Novák je předsedou pražské organizace SPD Tomia Okamury. A mimochodem také mužem se vztahem k pořadům Jaromíra Soukupa. Na svém facebooku organizuje lidi, kteří mají zájem stát se „nezávislým“ komparsem v pořadech, v nichž na TV Barrandov účinkuje předseda SPD Tomio Okamura.

Novák na sebe upozornil v neděli během manifestace před pražskou ambasádou Francie. Tu mimochodem svolali lidé kolem Jovanoviče a štáb Raptor TV už na ní byl po návratu z Paříže rovněž přítomen.

Novák sám se vystavil posměchu na sociálních sítích, když si na demonstraci oblékl místo žluté vesty oranžovou.

Je to tedy všechno jen hra a legrace?

„Vzhledem k přítomnosti cizího vlivu a účasti extremistických entit volajících po akci by české bezpečnostní složky měly věc o to bedlivěji sledovat, vyhodnocovat a jednat tak, aby byl zachován veřejný pořádek a nedošlo ke škodám na zdraví či na majetku,“ varuje Roman Máca z Institutu pro politiku a společnost, který prokremelskou scénu dlouhodobě sleduje-

Máca dodává, že téma pařížských nepokojů a protestů u nás zatím přebírá hlavně extrémistická scéna. Stejně jako v jiných zemích je podle něho i zde patrný vliv cizí moci.


Tento text vznikl díky podpoře Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky

Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)