Zvonička v Kopané, části Frenštátu pod Radhoštěm, je kulturní památka.Zdroj: Archiv MěÚ Frenštát pod RadhoštěmObnova zvoničky, která se týkala výměny poškozeného nosného dřevěného sloupu, který začal praskat, a nového nátěru, začala později, než se původně předpokládalo.

„Stavební práce měly začít již v dubnu letošního roku, ale musely být odloženy na podzim z důvodu pokácení nevhodného stromu. V létě byl proto vybrán pro výrobu nosného sloupu nový vhodný dub ve tvaru písmene Y,“ uvedl Jiří Skála z odboru investic a rozvoje Městského úřadu Frenštát pod Radhoštěm.

Zvonička v Kopané je kulturní památka, proto byly všechny obnovovací práce prováděny pod dohledem zástupců Národního památkového ústavu v Ostravě.

„Na začátku letošního roku jsme podali žádost o dotaci na obnovu této kulturní památky na Moravskoslezský kraj. Byli jsme úspěšní a město získalo dotaci ve výši 119 tisíc korun,“ doplnil Jiří Skála s tím, že dotaci město získalo z dotačního Programu obnovy kulturních památek a památkově chráněných nemovitostí v Moravskoslezském kraji na rok 2018. Celkové náklady na obnovu kapličky dosáhly výše téměř 240 tisíc korun.

Nová kniha, jejíž děj zasahuje do Nového Jičína, již vyšla. Její křest se odbude v únoru příštího roku.
Hrdina historického románu je z Nového Jičína
Veřejně přístupné wi-fi sítě. Ilustrační foto
Město spustilo zdarma wi-fi na dalších místech