Hlavní obsah

Policie překvalifikovala smrtící jízdu Kočky mladšího na D11 na obecné ohrožení

Právo, Radek Plavecký

Jízda Jana Kočky mladšího, který letos na konci září vjel do protisměru dálnice D11 a zabil tam mladého řidiče kamionu i sebe, byla podle policie obecným ohrožením. Policie k tomuto závěru došla po výsledcích toxikologie a zmapování jízdy.

Nehoda Jana Kočky na D11. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

„Velmi dobře máme zmapovaný způsob jeho jízdy a chování. Z přečinu usmrcení z nedbalosti policie případ překvalifikovala na zločin obecného ohrožení, u kterého je trestní sazba 8 až 15 let,“ potvrdil Právu státní zástupce z Nymburka Ludvík Lukáš.

Případ si tak převzalo Krajské státní zastupitelství v Praze. Kvůli tomu, že viník nehody zemřel, případ bude tak jako tak odložen. „Je ale důležité, aby se to dobře kvalifikovalo kvůli prevenci. Aby řidiči věděli, pozor, takto se jezdit nemá,“ dodal Lukáš.

Záznam: Pohřeb Jana Kočky ml.Video: Novinky

Nehoda se stala v pátek 28. září po 3. hodině v noci. Kočka za volantem velkého terénního osobního vozu Mercedes vjel do protisměru hradecké dálnice D11 poblíž Sadské na Nymbursku a na 32. kilometru ve směru z Prahy narazil do nákladního vozu.

Obě auta začala po nárazu hořet. Oba mladí řidiči na místě zahynuli. Výsledek pitvy podle policie potvrdil, že oba řidiči měli zranění hlavy neslučitelná se životem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám