Hlavní obsah

Oscary bez moderátora? I to zvažují po odchodu nekorektního Harta

Novinky, Stanislav Dvořák

Podle zdrojů filmového magazínu Variety Oscary momentálně nemají moderátora a možná tak zůstanou. Herec Kevin Hart totiž odstoupil poté, co byl kritizován za své výroky o homosexuálech.

Foto: Profimedia.cz

Kevin Hart

Článek

Organizátory překvapilo, že se Hart tak rychle vzdal moderátorství prestižních filmových cen, a v záloze nikoho neměli. Problém má v úterý řešit zvláštní schůze.

„Pěkně z toho vyšilují,“ sdělil Variety anonymní zdroj z filmového průmyslu. Akademie neměla žádný náhradní plán, podobnou práci totiž obvykle nikdo neodmítá. Mysleli si, že se Hart omluví a všechno bude v pořádku, ale on místo toho poměrně rychle práci vzdal.

Nyní se bojí vybrat někoho kontroverzního, což je většina vtipných moderátorů. Vybrat někoho seriózního a nudného by taky nebylo moudré, protože sledovanost Oscarů klesá.

Omluvil se a šel

Další možností by bylo nemít moderátora vůbec a použít celou skupinu celebrit, které by se při přenosu střídaly. Něco takového ale Oscary ještě nezažily.

Kevinu Hartovi vyčítali jeho dekádu staré poznámky o homosexuálech. On na to odpověděl, že moderování Oscarů sice bylo už dlouho jeho přáním, ale raději odstoupí. „Nechci odvádět pozornost od večera, kde se má oslavovat tolik úžasně talentovaných umělců,“ uvedl. „Je mi líto, že jsem někomu ublížil. Vyvíjím se a chci v tom pokračovat... Upřímně se omlouvám LGBTQ komunitě za má necitlivá slova pronesená v minulosti.“

Reklama

Výběr článků

Načítám