Menu
TOPZINE.cz
Film & TV

TOP 10 nejlepších vánočních filmů. Nasajte atmosféru Vánoc z televize

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

23. 12. 2019

Nemůžete se dočkat letošních Vánoc? Zkraťte si čekání s deseti nejlepšími filmy, v nichž hrají menší či větší roli právě Vánoce. A hlasujte pro svůj neojblíbenější.

FOTO: Jedním z typických vánočních fimů je komedie Sám doma.

Jedním z typických vánočních fimů je komedie Sám doma, Zdroj: distributor filmu

Filmy s vánoční tematikou se nemusí omezit pouze na příběh a lá Ztratil se Santa, kdo dá teď dětem dárky?. Protože televizní obrazovky nás o Vánocích zásobují spíše filmy v tomto stylu, TOPZINE.cz vám přináší desítku vánočních filmů, které naopak originalitu rozhodně nepostrádají.

10. Velká vánoční jízda

Nováček mezi vánočními filmy se začlenil do kolektivu bez větších problémů. Hlasy britských hereckých hvězd v čele s Hughem Lauriem, které se v rodinném animáku objeví, už ostatně samy o sobě naznačují jistý ponteciál a Velká vánoční jízda ho vcelku slušně využívá. Máte-li potomka či mladšího sourozence, vydejte se naladit na Vánoce do kina.

9. Vánoční příběh

Jak vypadají Vánoce dětskýma očima? Na tuto otázku vám může odpovědět právě Vánoční příběh z roku 1983. Malý Ralph během něj ztratí spoustu iluzí, i přesto však samozřejmě na Vánoce nezanevře. Chcete-li se o Vánocích pobavit, je pro vás tato rodinná komedie ideální volbou.

8. Šťastné a Veselé

Filmy o Vánocích nejsou vždy šťastné a veselé. Příkladem je i válečné drama z roku 2005 s Diane Kruger v jedné z hlavních rolí. Děj filmu se odehrává právě na Štědrý den v roce 1914. Pokud si chcete odpočinout od typicky vánočních filmů, pod ironickým názvem Šťastné a Veselé najdete to pravé.

Vánoční koleda Charlese Dickense. Příběh o napravení lakotného starce zná snad každý

7. Vánoční koleda

Slavný příběh Charlese Dickense se dočkal vícera filmových zpracování. Je už jen na vás, zda dáte přednost některé ze starších animovaných verzí, muzikálu, fantasy nebo nejnovější Vánoční koledě s moderní animací a hlasem Jima Carreyho.

6. Sám doma

Aneb kterak byl Kevin zapomenut doma a vypořádal se ze zákeřnými zloději. Tato rodinná komedie, která v roce 1990 udělala  hvězdu z Macaulaye Culkina, je u nás již vánoční klasikou. Jestli si chcete užít nenáročný filmový zážitek s celou rodinou, nenajdete snad lepší vánoční film.

Český vánoční film Přání k mání v prosinci v kinech. Co nás čeká?

5. Noční můra před Vánocemi

Vánoční film nemusí být nutně veselý a barevný. Tím spíš, když se na něm podílí Tim Burton. Jeho Ukradené Vánoce, známé také jako Noční můra před Vánocemi, vynikají hlavně animací a hudbou Dannyho Elfmana. Animovaný muzikál se hodí pro všechny, kdo chtějí vidět zvrácenou stránku Vánoc, která si však stále drží své kouzlo.

Noční můra před Vánocemi – netradičně vánočně

4. Život je krásný

Nenechte se zmást názvem, na čtvrtou příčku se nedostal italský film z devadesátých let, ale americký z roku 1945. Příběh romantického dramatu začíná na Štědrý den, kdy chce hlavní hrdina filmu spáchat sebevraždu. Ale jsou přece Vánoce a Život je krásný

Vánoční kampaň Coca-Coly je pro britské úřady trnem v oku. Rozdává nápoje zdarma

3. Veselé Vánoce, Mr. Bean

Kdo by neznal Mr. Beana a jeho Vánoce, proslavené hlavně díky scénám s krocanem. Tomuhle krátkometrážnímu snímku neubírá na kráse, respektive vtipnosti ani fakt, že už je starý téměř dvacet let. Pokud se chcete ze srdce zasmát, věnujte Mr. Beanovi o Vánocích svou pětadvacetiminutovku.

2. Vánoční prázdniny

Myslíte si, že Vánoce jsou spojené jen se stresem? Pak si ve svém nabitém předvánočním programu udělejte skulinku pro Vánoční prázdniny. Komedie s Chevym Chasem z roku 1989 vám totiž ukáže, že byste na tom mohli být mnohem, mnohem hůř.

1. Láska nebeská

Několik milostných příběhů spojených do jednoho filmu, to už tu bylo mnohokrát. Láska nebeská ale nad všemi svými konkurenty jasně vítězí. Každý z příběhů je totiž zajímavý a na rozdíl od většiny romantických komedií zde není pravidlem, že film musí nutně skončit happy endem. Ke všudypřítomné lásce si přidejte ještě špetku vánoční atmosféry, skvělý soundtrack a nejkrásnější vánoční film je na světě.

[poll id=“117″]

Ohodnoťte tento článek:
4,2
Právě čtete

TOP 10 nejlepších vánočních filmů. Nasajte atmosféru Vánoc z televize