Jakub Konečný
12. prosince 2018 • 14:25

Hrošovský pod dohledem. Které kluby se na něj do Plzně jedou podívat?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po fatálním zranění Michaela Krmenčíka má aktuálně nejvyšší obchodní potenciál ze všech hráčů Plzně. A logicky budí pozornost. Výkon šestadvacetiletého záložníka Patrika Hrošovského proti AS Řím dnes přijedou osobně zkontrolovat zástupci klubů ze Španělska, Anglie a Ruska. Velký přestup malého hráče se blíží… 



Představuje srdce, mozek i plíce Viktorie, je naprosto stěžejním hráčem červenomodrých. Z dosavadních pětadvaceti soutěžních utkání v sezoně vynechal jen dva zápasy MOL Cupu, ve zbylých nechyběl ani minutu. Zatímco kolem něj se spoluhráči ve středové řadě neustále točí, Patrik Hrošovský má své místo v základní sestavě jisté. Pokud je fit, hraje. A dobře, moc dobře. Proto je ve vzduchu jeho odchod z Plzně. 

Výhradně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou z Ligy mistrů všechna utkání. Divák si díky multidimenzi může zvolit, jaký duel chce živě sledovat.
Předzápasový program začne dnes na stanicích O2 TV Fotbal a O2 TV Sport již v 18.30 studiem, které se bude věnovat především souboji Viktorie Plzeň s AS Řím. Ve studiu mezi experty se objeví např. Karol Kisel, Tomáš Galásek. Druhé speciální stanoviště bude přímo na plzeňském stadionu, kde bude aktuální dění rozebírat mj. Pavel Horváth.

„Proti AS Řím se na Patrika přijedou podívat lidé ze španělských, anglických a ruských klubů,“ řekl deníku Sport zdroj z hráčova okolí. Konkrétně by mělo jít o Levante, Getafe, Huddersfield a Dynamo Moskva. Slovenského reprezentanta zastupuje agentura Global Sports, před kterou se rýsuje příležitost na atraktivní a prestižní transfer v hodnotě sta milionů korun. 

Pracovitý středopolař totiž svou kvalitu potvrdil i v Champions League, tedy na té nejvyšší úrovni. Vyšel mu zejména zápas na hřišti Realu Madrid, kde svůj špičkový výkon korunoval pěknou brankou. Čistou práci nicméně odvádí i ve FORTUNA:LIZE, v níž je Plzeň po osmnácti kolech druhá jen o čtyři body za vedoucí Slavií. 

Hrošovský: Oproti zápasu v Římě musíme všechno změnit. Bez Džeka proti nim máme šanci
Video se připravuje ...

Hrošovský přišel do Plzně coby sedmnáctiletý dorostenec z Trenčína a nejprve se ohrával na hostování v Sokolově, Ústí nad Labem a Znojmě. Ve Viktorii kroutí už šestou sezonu v řadě a přestup do ciziny má od vedení klubu výhledově slíbený. Obhájce titulu proto už s předstihem přivedl na jeho místo talentované mladíky Pavla Buchu ze Slavie a Dominika Janoška ze Slovácka, kterého zatím nechal v Uherském Hradišti na hostování. 

PATRIK HROŠOVSKÝ V LM 2018/19
5 zápasů
450 odehraných minut
1 gól
1 asistence
1 žlutá karta
91% úspěšnost přihrávek
55,7km uběhnutá vzdálenost
24 získaných míčů

„Oba jsou investice do budoucna, časem by měli nahradit naše současné záložníky. Uvidíme, co se bude dít po Champions League v zimě, možná někteří odejdou. A my chceme být zase připravení, aby ti hráči tady už nějakou dobu byli, aby se sžili s mužstvem a dostali prostor, který nám potom třeba vrátí v dalších sezonách,“ uvedl už v létě před startem sezony trenér Pavel Vrba. 

Nicméně pokud by Hrošovský skutečně odešel, poohlédla by se Plzeň určitě i po nějaké zkušenější alternativě. Zatím má jisté tři zimní posily, všechny do ofenzivy – Joela Kayambu (Opava), Erika Pačindu (Dunajská Streda) a Jeana-Davida Beauguela (Zlín).

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Real 6 4 0 2 12:5 12
2. AS Řím 6 3 0 3 11:8 9
3. Plzeň 6 2 1 3 7:16 7
4. CSKA Moskva 6 2 1 3 8:9 7

Vrba nechtěl hráče týrat sestřihem z Říma. Jak hodnotil Schicka?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud