Jeptišky ukradly 11 milionů z milodarů. Utratily je v kasinech v Las Vegas

Magazín Magazín
12. 12. 2018 14:54
Kalifornské řádové sestry Mary Kreuperová a Lana Changová zpronevěřily během deseti let zhruba 500 tisíc dolarů. Nejlepší kamarádky z církevní školy St James' Catholic School svého činu údajně "hluboce litují". Přesto proti nim nebude vzneseno žádné obvinění. Na krádeže peněz z milodarů a školného se přišlo během pravidelného auditu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Mary Kreuperová byla 29 let ředitelkou školy ve městě Torrance nedaleko Los Angeles. Její nejlepší kamarádka Lana Changová působila 20 let v St James' Catholic School jako učitelka.

Podle výsledků auditu losangeleské arcidiecéze kradly peníze ze školného a milodarů minimálně deset let. Získané tisíce dolarů pak utratily v lasvegaských kasinech. Zprávu přinesl britský web BBC

Řádové sestry, které nedávno odešly do důchodu, svých činů hluboce litují. Škola sdělila, že policie byla o krádežích informována, ale řád proti Kreuperové a Changové nevznese žádné obvinění. Frustrovaní rodiče však zvažují, že na ženy podají trestní oznámení. 

Jeptišky své krádeže kryly tím, že si šeky a další peníze posílaly na separátní bankovní účty. Podle výsledků si tak přišly celkem na 500 tisíc dolarů, v přepočtu zhruba 11 milionů korun.

"Sestry zpronevěry přiznaly a spolupracovaly na vyšetřování," uvedl v oficiálním prohlášení sesterský řád St Joseph of Carondelet. Školní kněz Michael Meyers dodal, že sestry mu svou vinu přiznaly a poprosily o odpuštění. 

Video: Živit se pokerem bych nechtěl, říká jeden z nejlepších hráčů 

Zažil jsem dva tři roky, kdy to bylo velice složité, nic jsem nevyhrál a jen jsem platil, líčí jeden z nejlepších hráčů pokeru Martin Kabrhel. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy