Sníh několikrát zastavil dopravu na D1. Situaci zkomplikoval vzpříčený kamion

ČTK ČTK
Aktualizováno 13. 12. 2018 8:16
Dálnice D1 na Vysočině byla celou středeční noc i ve čtvrtek ráno sjízdná jen s velkými problémy, řidiči stále čekají v dlouhých kolonách ve směru na Prahu i na Brno.
Dálnice D1 na Vysočině je ráno dál obtížně průjezdná, tvoří se dlouhé kolony | Video: Marek Pokorný

Situaci komplikují kamiony stojící v jízdních pruzích, jejichž řidiči si podle silničářů vybírají povinnou přestávku. Lidé by se měli cestě po nejstarší a nejvytíženější tuzemské dálnici, která je na několika místech kvůli rekonstrukci v obou směrech zúžena, raději vyhnout.

Provoz na D1 začal kolabovat ve středu odpoledne po hustém sněžení. Kolony se postupně protáhly na desítky kilometrů, několikrát museli policisté dálnici uzavřít. Sypače měly problémy ucpanou komunikací projet.

Dálnice na Vysočině je kvůli namrzlé silnici špatně sjízdná. Ledovka hrozí minimálně do rána | Video: Ćeská televize

Ještě v noci u Humpolce blokoval provoz kamion s nadměrným nákladem, který nemohl sjet svažitý terén v místě a musel čekat, než se místo prosolí, informovalo Národní dopravní informační centrum. Kalamitní stav panoval také na 112. kilometru ve směru do Prahy mezi exitem na Jihlavu a Větrný Jeníkov, před 06:00 ale stojící kamiony odjely a dálnice byla podle silničářů prosolena a zprůjezdněna.

Kolony se na dálnici tvoří i ve čtvrtek ráno. Doprava na 58. km ve směru na Brno zcela stála a kolony se začaly rozjíždět okolo 8:30. 

 

Právě se děje

Další zprávy